Ako zabrániť niekomu, aby škodil iným?

Anjel sa spýtal: “Vim ze asi bude tato otazka zbytocna no chci se zeptat ci neexistuje nejake kuzlo na zničenie nepriatela nie osobneho aby ste to chapali ale napr. cloveka co kuzlami zabija alebo ublizuje ludom.”

Toto je už vyššia mágia. Ak daný človek má spirituálneho sprievodcu, môže ho požiadať, aby mu povedal, čo má robiť. Ale pokiaľ nepatrí k priamo postihnutým, nerobila by som nič. Každé zlo tohto sveta má nejaké opodstatnenie a je naivné myslieť si, že náš ľudský mozog je funkčnejší ako celá mentálna sieť Prírody (alebo Boha či Univerzálnej Energie, ak je vám toto označenie milšie).

Môžete si proti takémuto človeku urobiť ochranný štít. Čím silnejšia je jeho moc, tým dokonalejší musí byť. Urobíte si ho z kameňov, amuletov, sigilov a mantry. Všetko toto musíte často obnovovať a znovunabíjať, ak ide o silnú mágiu (a ak má zabíjať, tak musí byť silná).

Ak to nie je až taký zručný bosorák a má pri svojom záškodníčení viac šťastia ako rozumu, umiestnila by som ho žičlivo do Zrkadlovej krabičky – ale zasa by som pre istotu ochrannú funkciu krabičky pomerne často obnovovala. Ale bude to fungovať viac-menej len vo vzťahu k vám.

Ak máte pomerne silnú mágiu (teda dobrú bosorácku zručnosť) a chcete sa za každú cenu postaviť do úlohy spasiteľa nevinných obetí, môžete toho človeka infiltrovať zvnútra a pomaly ho psychicky rozložiť – ale postup si budete musieť vymyslieť sami, pretože tu už ide o psychický útok a to nemienim nikoho učiť.