O magickej soli

Ivana: “Potrebovala by som získať viac informacii o magickej soli. kedysi dávno som mala od jednej pani takú soľ na odbosorovanie ktorú som pravidelne po dobu jedneho mesiaca sypala pred dvere a pomohlo to len bohužial ta pani už zomrela a chcela by som získať viac informacii či už konkretne o práprave a použití tejto alebo inej soli.”

Soľ sa dá používať samotná alebo v kombinácii s inými prímesami. Vo voodoo sa pri bosorovaní napríklad dáva štipka soli do každého rohu miestnosti, a to pred robením kúzla.

Pri ochranných kúzlach a pozitívnej mágii sa najčastejšie kombinuje s liadkom alebo čiernym korením.

Na útočnú mágiu sa používa soľ v kombinácii so štipľavou paprikou, sírou alebo modrou skalicou (ale táto je nebezpečná, lebo je jedovatá).

V Stredomorí sa na ochranu domov pred zlými duchmi a urieknutím používala aj modrá voda (ale nemala by sa robiť zo síranov, lebo sú škodlivé; radšej vziať hocijakú vo vode rozpustnú modrú farbu, anilínové guľky alebo pracie modridlo). Táto modrá voda sa používala i na zrušenie pobosorovania.

Pokiaľ sa vieme vyhnúť modrej skalici, urobíme dobre. Sírany totiž pôsobia dráždivo a leptavo, iritujú pokožku i oči a niektoré sú vyslovene jedovaté.