Kúzlo na požiadanie o ruku

Azda nemusím vysvetľovať, na čo toto kúzlo slúži… 😛

Budeme potrebovať:

  • červenú stĺpovú sviečku
  • olivový olej
  • pomarančový kvet drvený
  • drvený koreň z kosatca (Iris germanica), podľa možnosti bielo-fialového
  • drvený aníz

A toto urobíme: Bosorovať budeme v piatok. Na sviečku napíšeme svoje meno a meno svojho drahého/drahej. Okolo oboch mien nakreslíme alebo vyryjeme srdce a sviečku potrieme olivovým olejom. Začíname od stredu smerom nahor a potom od stredu smerom nadol. Bylinky zmiešame, sviečku v nich vyvaľkáme a dáme pozor, aby sa celá dokonale pokryla vrstvou prášku.

Zažneme sviečku. Vyvoláme si v duchu obraz nášho drahého/drahej, ako nás žiada o ruku. Necháme sviečku horieť a pritom odriekame:

“Oheň lásky, túžby, vášne
Prinúť konať (meno), nech začne
Na sobáš myslieť, so mnou chcieť žiť
Na veky vekov  – tak to má byť.”

Sviečku necháme horieť hodinu, potom ju pridusíme a zhasneme. Nasledujúcich päť piatkov ju znova na hodinu denne zapálime a odriekame zaklínadlo. V posledný piatok necháme sviečku celkom dohorieť a ostatky zakopeme na krížnych cestách ( 🙂 ), ktoré vedú smerom k nám.

Z diskusie:

Mária: “Pri tomto kúzle sa musí bezpodmienečne jednať o pomarančový drvený kvet a ten drvený koreň kosatca??? kde sa to dá zohnať? nedá sa to nahradiť?”

Nemecké kosatce rastú hojne v predzáhradkách a nijako im neublíži, keď im trošku z koreňa odoberiete (nepotrebujete kilo). Rovnako s pomarančovým kvetom – dnes už ľudia pestujú pomaranče doma (aspoň na okrasu). Ale ak to chcete hotové, vyskúšajte linky na lište vpravo (”Kadidlá”). V Nemecku sa obe veci bežne predávajú cez internet.