Práca so sigilmi a mantrami

 

sigil2Bosorovanie s použitím sigilov je jedno z najjednoduchších.

To, čo budem popisovať, je prebraté čiastočne z Phillipa Coopera a čiastočne od A.O. Sparea a patrí k chaos magicku.

Najprv teória

Každý má podvedomie; všetci sme podvedomím spojení (= zrejme majú na mysli nie individuálne, ale skupinové podvedomie, Cooper to nazýva univerzálne vedomie, universal mind – a je to celkom prírodné spojenie).

Individuálne podvedomie nič nezabúda, len si na to nespomíname, ale niekde hlboko je to uložené a prístupné (v šoku, cez hypnózu a pod.) Toto je overená časť tvrdenia. Neoverená časť: V pamäti nesieme aj spomienky a prežitky našich pokrvných predkov – teda máme aj prístup k veciam dávno minulým, ale len ako k prežitkom, ktoré nie sú naše. (Myslím, že to funguje. Jack London to napríklad popisoval v knihe Z doby preadamitov ako komplex pádu zo stromu, ktorý sme zdedili po opiciach, pretože pre opice to bol vysoko traumatizujúci zážitok. A aj ja sama si bodovo pamätám veci, ktoré sa neudiali, ktoré som nikde nevidela a ku ktorým nemám emocionálnu väzbu. Moje zdôvodnenie sa nachádza tu.)

Naše spojenie s podvedomím prebieha jediným spôsobom – cez symboly (hlavne cez emotívne nabité symboly).

Čo je sigil?

Sigil je obrázok, ktorý v podvedomí reprezentuje naše želanie.

 Sigily sú spojka medzi vedomím a podvedomím:

  • skladajú sa z písmen (vedomie)
  • písmená sú spletené do vzorca (podvedomie)

Vytvorenie sigilu sa nazýva sigilizácia.

Vedomie nesmie okamžite spájať sigil a predmet túžby. Sigil po bosorovaní treba zabudnúť – to je najťažšia časť. Musíme podvedomie nechať samo dosiahnuť výsledok. Nesmieme sa cieľom a výsledkom v duchu veľa zapodievať (je OK spomenúť si; nie je OK to rozoberať). Existujú 2 typy sigilov:

  • grafické
  • mantrické.

Ako sa používajú sigily

Grafické sigily – postup

  1. Napísať úmysel verzálkami. Rozhodnúť, čo presne chcem a aké to môže mať nepríjemné následky. S výsledkom sa treba cítiť dobre emocionálne i racionálne.Držať sa aktívnej formulácie, žiadne priania alebo želania alebo prosby:
    I DESIRE A NEW PARTNER.
    (V ktorejsi knihe som čítala nádhernú historku o tom, ako niekto “chcel viac peňazí”, urobil kúzlo a dostal presne to, o čo žiadal: VIAC chcel viac peňazí :-)).
  2. Vziať prvé písmeno z každého slova a zvyšok vymazať. Písmená prekladať na seba a robiť z nich obrázok. M môže slúžiť aj ako obrátené W alebo E zboku. Je jedno, ako hotový tvar vyzerá, ale musí sa dať vizualizovať.
  3. Dekorovať sigil, dať mu „mimoriadny“ tvar alebo z neho urobiť obrázok.
  4. Možno ho ohraničiť rámcom, ale netreba.
  5. Nakresliť na papier alebo lepenku tak, aby dobre vyzeral.
  6. Nabiť sigil. Metóda 1: Víriť (točiť sa) a pritom vizualizovať. Metóda 2: Meditovať o sigile. Metóda 3: Hraním PC hier (takých, ktoré vytvárajú flow – nie o rozmýšľaní, ale o reagovaní). Metóda 4: podľa mňa a zo Silvu „svätý pohľad“ – dosiahnuť zmenený stav vedomia monotónnou činnosťou a fixovaním očí nahor.
  7. Spáliť sigil. Zbaviť sa zvyškov (krížne cesty, ley lines).
  8. Zabudnúť sigil. Najlepšie tak, že za ním ešte jeden rituál, ktorý nie je dôležitý a premaže spomienku na pôvodný sigil.

Vyrábame grafický sigil

Mantrické sigily – postup

Mantrický sigil sa používa pri vírení/točení. Vírivá mantra kladie dôraz na druhú a štvrtú slabiku každého riadku. Rýchlosť a rytmus vedú k nabudeniu. Keďže ja som skôr sluchovo ako zrakovo orientovaná, je to môj obľúbený spôsob vyjadrovania mojich želaní.

 Mantru treba chvíľu testovať, než ju použijeme na bosorovanie.

  1. Vytvoriť jednoduchú vetu: I DESIRE A NEW PARTNER
  2. Prepísať ju foneticky: I DEZAIR A NU PARTNA (platí hlavne pre angličtinu, ale niekedy je to použiteľné i v slovenčine)
  3. Vymazať opakované písmená: I DEZAR NU PT
  4. Poprehadzovať písmená, aby sa dobre vyslovovala (možno pridávať samohlásky, ale osobne to neodporúčam): ZEID RAN TUP
  5. Nabiť sigil

Mne sa osvedčilo zostaviť si mantru (obvykle preskočím bod 2), potom si nájsť nejakú melódiu, na ktorú sa dá spievať, a v duchu si ju spievať (ide vlastne o istý typ autohypnózy). Pritom je dôležité spočiatku vedieť, o čom to je (najlepšie sa to dosahuje tak, že mantru robíte skutočne poctivo, hodne sa na ňu sústredíte, testujete a meníte, až kým nie je dokonalá vzhľadom na úmysel, ktorý s ňou máte), ale neskôr nemyslieť na to, čo znamená. Pri liečení mantrou sa napríklad zámerne sústreďujem na inú časť tela, než ktorú chcem vyliečiť. Robím tak preto, aby som myšlienkami na postihnutú časť tela nedodávala chorobe silu. (Napr. pri liečení žalúdka rezonujem mantru úmyselne v hlave; pri liečení bolestí hlavy rezonujem mantru v hrudníku.)

U mňa proces “spievania” mantry trvá obvykle aspoň jeden deň. Že mantra “došla” do podvedomia, to sa dozviem, keď sa mi o danej veci sníva. Cez sen mi podvedomie dáva spätnú väzbu o tom, že pochopilo a ako mantru pochopilo.

Niekedy sa stane, že význam mantry sa v podvedomí trochu posunie. Dochádza k tomu vtedy, ak sme pri jej zostavovaní nevzali do úvahy všetky naše (aj skryté alebo potláčané) priania. V okamihu, keď mantru tvoríme, o nich “nevieme”, ale naše podvedomie ich dobre pozná, lebo patria do jeho reality a ono si mantru interpretuje na základe svojej reality. Preto je veľmi dôležité počkať na to, ako podvedomie potvrdí “príjem” mantry.  Ak ju nepochopilo správne, treba proces opakovať a mantru upraviť.

Mantra TUKNI COVAM

Sigily, ktoré sa nepália

Sú to sigily pre niečo, čo treba večne obnovovať (prosperita a pod.). Nespálime ich, ale ich zavesíme na dobre viditeľné miesto. Postupne ich prestaneme registrovať vedome, ale podvedomie ich ešte stále vidí – takto sa znásobuje účinok.

… a vybrané otázky a odpovede

“ako mam vytvorit mantru na posilnenie mojich pozitivnych a potlacenie negativnych vlastnosti:)(pisalo sa tu,vytvorit jednoduchu vetu,to vsetko sa mi do jednoduchej vety nezmesti:))”

Za mnohými vlastnosťami stojí nejaká spoločná: ak chcem byť napríklad žiarivá, obletovaná, žiadaná, príjemná, zvodná a neodolateľná, za všetkým je “žiadúca v očiach iných”. Odporúčam mantru zamerať na túto vlastnosť (alebo dve-tri vlastnosti).

“A co ak sa vo vete pismena neopakuju? alebo sa opakuju ale su s dlznom alebo makcenom? A treba vynechat prve alebo druhe opakujuce sa pismeno? ci je to jedno ktore vynecham?”

Keďže metóda sigilizácie je z latinčiny a anličtiny, tí nerozoznávajú medzi písmenami s mäkčeňom a inými. Slovák má na výber – buď bude považovať také písmená za samostatné, alebo ich bude považovať len za obdobu pôvodného. Akokoľvek sa rozhodnete, len jedno dodržte – v jednom tvorení sigilu nemeňte priebežne spôsob. Inak je to, ľudovo povedané, celkom fuk… Nesmieme sa stať otrokom metódy a kvôli samotnej metóde zabudnúť na podstatu – na účel.

Ja sama to niekedy robím tak a inokedy zas inak. Vodítkom pre mňa je, aby som nedostala priveľa písmen, pretože to bude ťažšie taký sigil spracovať. Ale naozaj – je to fuk!

Niekedy písmená dokonca ani nevynechávam, ak mám zas primálo písmen. A je jedno, ktoré písmeno vynecháte – na konci vám zostane len zoznam použiteľných písmen, z ktorých každé v ňom bude zastúpené presne jedenkrát. Alebo, ak máte primálo písmen (ak si napríklad robíte mantru pre “chcem moc” – mimochodom, dosť nevhodná formulácia -? ), tak vezmete všetky a jednoducho ich presúvate. Ale to platí pre mantry, nie pre sigily. Pri sigile si viete vystačiť aj s jediným písmenom.

Mantry najlepšie zaberajú, keď sú obrátené na nás a to, čo sa deje nám, nie na správanie iných ľudí. Tam lepšie zaberie sigil alebo vizualizácia alebo kúzlo.

“A mozete mi povedat co sa stane ak napisem strat zaujem o vsetky zeny okrem mna? neviem ci je lepsie pouzit mantru alebo sigil?”

Nuž, otázka stojí inak – má dnes mládenec o vás záujem? Lebo ak nie, takáto formulácia vám vôbec nepomôže a z neho urobí impotenta alebo homosexuála. To je to, čo chcete?! Už sa nemá zaujímať ani o vlastnú matku? Totiž, zabudli ste napísať “sexuálny záujem”… -P

Píšte presne to, čo chcete, aby nastalo, v tej podobe, ako chcete, aby nastalo. Ak napíšete “zaujímaj sa len o mňa”, znamená to, že už sa nebude zaujímať ani o seba (a bude sa zanedbávať a chodiť špinavý a páchnuci), prestane mať hobby a bude vám behať za pätami a prenasledovať vás svojou pozornosťou. To sa dá uniesť pol dňa, ale nie pol života – a už vonkoncom nie celý!

Ak chcete, aby vás mal najradšej zo všetkých a chcete na to použiť sigil alebo mantru (mantra je tu asi lepšia), tak to formulujte ako niečo, čo sa má diať s vami: “som pre teba najpríťažlivejšia”, “páčim sa ti viac ako hociktorá iná” a podobne. Pri takejto formulácii sa vaše podvedomie postará, aby ste sa dostávali do situácií, kde v jeho očiach budete vyzerať presne taká, ako chcete. Vy totiž nepotrebujete, aby bol slepý, blbý a nevšímavý voči ženám, ale aby nechcel nikoho iného, len vás…

“Keď sa pri mantre dostanem ku 4. kroku a z nejakého dôvodu sa nebudem môcť dostať ku 5. kroku v ten deň, tak na druhý deň mám pokračovať 4. krokom alebo začať uplne od znova s inou konštrukciou vety…?”

Pri sigiloch je jedno, kedy ich robíte – môže sa to ťahať aj niekoľko dní. Ja keď som si týmto spôsobom robila mantru proti rakovine, tak som si mantru síce napísala, ale nebola som presvedčená, že sa skutočne aj chcem vyliečiť, a tak sa mi ju nepodarilo okamžite aktivovať. Až v bode, keď ma rakovina čímsi poriadne dožrala, rozhodla som sa nezomrieť a v tom okamihu som vytiahla starú mantru a bez problémov som ju aktivovala. Medzi výrobou mantry a jej aktiváciou boli asi tri mesiace.

Takže je jedno, ako rýchlo postupujete a či proces niekoľkokrát prerušíte. Dôležité je, aby ste vždy presne vedeli, čo idete urobiť, a aby ste si za tým skutočne aj stáli.

“Mantricky sigil tiez spalit????”

Akonáhle si mantru opakujete, je jedno, čo ste urobili s papierom, na ktorom je napísaná. Ja si svoje papiere odkladám ako “archív”.

“Dnes som si spravila grafický sigil na lásku. Po jeho nakreslení som si ten papier so sigilom zobrala do ruky a asi 3 minúty som sa točila,opakovala si v duchu tú vetu a predstavovala si ten sigil. Potom som ho spálila. Chcem sa spýtať, čo mám teraz urobiť s tým popolom?”

Popol možno buď spláchnuť do záchoda, alebo zakopať v prírode pod strom (prípadne rozprášiť na lúke).

“Chcela by som urobit nejake kuzlo alebo sigil tykajuci sa lasky problem je v tom ze sa bojim aby sa to nejak neobratilo proti mne alebo proti jemu alebo proste aby sa to nejak nepokazilo skratka sa bojim ze nevyde tak akoby malo alebo ze mi neprinesie to co som chcela.”

Pokiaľ máte pochybnosti alebo obavy, nebosorujte – len by ste tým veci pokazili a možno je to aj signál podvedomia, že ešte existuje nejaká iná cesta, ktorú ste nevyskúšali.

Aby sa kúzla podarili, potrebuje mať človek len dostatok energie, dostatočnú koncentráciu a veľmi pálčivú túžbu. Aby sa však kúzla neobrátili proti nám, musíme poriadne zapojiť mozog a rozhodne by sme mali byť uvážliví, nie prehnane emocionálni. A čím starší sme, tým lepšie vieme rozlíšiť, kedy bosorovať a kedy nie – ale to je jediná výhoda veku pri bosorovaní.

“Čo je lepšie – grafický sigil alebo mantra? A treba na ňu po čarovaní zabudnúť?”

Mantra sa opakuje, až kým podvedomie nepošle správu, že naše želanie “dorazilo”. Sigil sa urobí a nabije (teda spraví sa okolo neho maličký rituál). V tomto bode pripomínanie končí – teraz treba na kúzlo/sigil/mantru zabudnúť a nechať Univerzálnu Energiu konať v našom mene a záujme.

Každé nové pripomínanie si sigilu/kúzla/mantry vlastne vysiela podvedomiu signál, že ešte sme s procesom bosorovania neskončili, takže ešte nemusí nič robiť a má čakať, až proces ukončíme… Preto sa bosorovanie vymazáva z pamäti!

Pauza medzi bosorovaním je určená na to, aby sme netrieštili energiu na viacero kúziel, ale aby celá išla do naplnenia toho jedného.

“Chcem sa opýtať, keď robím sigil na zarábanie peňazí. Napr. si dám, že mesačne zarábam určitú čiastku peňazi, spravím si obrázok, mantru. Potom mám tento sigil spáliť alebo ho mám mať stále na očiach a nabíjať?”

Takýto sigil je dobré vyvesiť si niekde na očiach. Nabiť ho stačí jeden jedinký raz, ale potom si ho dajte na zrkadlo alebo niekam, kam sa pozeráte často. Len si ešte ošetrite aj  situáciu, aby ste nezačali viac vyhadzovať peniaze… To je obvyklá chyba, ktorú robíme, keď si prajeme viac peňazí. Naše podvedomie je nastavené na istú hranicu a v pohode minie všetko, čo príde navyše.

“Ja som s toho uz jelen neviem aky je postup.Snazim sa urobit sigilu moja veta znie Som krasna tak ma berie aj opacne pohlavie.Vypisem zaciatocne pismena a vytvorim z toho nejaky obraz potom si to prekleslim na iny papier a potom zoberiem to vsetko papier s tym zelanim aj ten prekresleny obrazok a nabijam ho.potom zoberem to zelanie a spalim ho a a ten obrazok si dam napr na zrkadlo??alebo spalim aj ten obrazok??a potom opakujem to iste zelanie potom neskvor o 3 dni alebo pockam kym sa splni lebo ako som citala tak niekomu ste hovorili tak a niekomu inak tak ako to mam urobit ja??”

Keď si urobíte ten sigil, už pôvodné želanie nepotrebujete. Jednoducho sigil nakreslíte na papier a ďalej bosorujete s ním. Máte dve možnosti: ak na splnenie želania stačí vaše podvedomie (napríklad chcete zmeniť niečo na sebe, v svojom správaní a podobne), urobíte si rituál, v ktorom ho nabijete, ale nespálite, lež si ho vyvesíte na miesto, kde ho budete mať často na očiach, aby vaše podvedomie dostávalo znova a znova podnet, čo má robiť.

Ak na naplnenie potrebujete viac energie, než máte momentálne k dispozícii (napríklad chcete dom, auto, ovplyvniť iného človeka), tak sigil v rituáli nabijete a nakoniec spálite, aby dym zo spáleného vzal vaše prianie “nahor”.

V oboch prípadoch po urobení rituálu prestanete na svoje prianie myslieť a necháte Univerzum konať.

“Je nejaky velky vyznam v tom, ci tam napisem zelam si pripadne tuzim alebo jednoducho mam…”

Esme odpovedala: V knihe rozhovory s Bohom pisu, ze nedostaneme to, co chceme, lebo vysielanie myslienky chcenia podla zakonu priciny a nasledku vyvola presne ten zazitok, teda CHCENIE.

V tvojom pripade teda tuzim, alebo zelam si”, ti da za vysledok, ze po tom stale budes tuzit, zelat si to. A tak ta mantra vlastne bude uspesna, dostanes to, o co si poziadala.

Z toho mi vyplyva, ze vhodnej sie je pouzit mam, namiesto zelam si.

Ale pozor, podvedomie neoklames, ak vnutri citis, ze sice vyhlasis mam, ale cely cas ti bude jasne, ze nemas, tak treba pouzit nieco neutralne, co v podvedomi odstrani ten rozpor medzi zelanim a realitou. a tu uz zalezi od konkretneho zelania: teda napriklad nie “mam peniaze”, ale “kazdym dnom som bohatsi”. a podobne.