Symboly Usui reiki

Reiki pracuje s univerzálnymi symbolmi. Počula som už všelijaké názory. Jeden hovorí, že symboly nemajú samy o sebe žiadnu moc, pretože sú len symboly. Iný názor hovorí pravý opak – tým, že ich veľa ľudí používa, už ich nabilo svojou energiou a dodalo im moc. Tak si vyberte… 😕 Akokoľvek sa rozhodnete, nemôžete sa pomýliť! Moja skúsenosť ukazuje, že reiki funguje dobre aj bez symbolov, pokiaľ použijeme silu bosoráckeho úmyslu.

Pre Reiki II existujú tri symboly a pre Reiki III (majsterská úroveň) existuje ešte jeden:

Symbol Meno Účel Význam
Telo Čo-Ku-Rei Zvýšenie sily “Veď silu sem” alebo “Boh je tu”
Myseľ Sei-He-Ki Emocionálny symbol, očista, ochrana, vyjasnenie “Kľúč k Univerzu” alebo “Človek a Boh splynú v jedno”
Duch Hon-Ša-Ze-Šo-Nen Liečenie na diaľku, akašické záznamy, minulosť-súčasnosť-budúcnosť “Boh vo mne naťahuje ruku k Bohu v tebe a podnecuje mier a osvietenie”
Majstrovský Dai-Ko-Myo Nalaďovanie iných (zasväcovanie) Majstrovstvo reiki; “muž-žena-vesmír = celistvá energia”

Celý systém obsahuje tú istú trojjedinosť ako aj ostatné spirituálne systémy: Telo/Myseľ/Duch, ktorú možno čítať rôznymi spôsobmi (Ego/Podvedomie/Nadvedomie, Ja/Rodina/Ostatní, Otec/Syn/Duch svätý a podobne).

Štvrtý symbol sa používa na “naladenie” iných ľudí na reiki energiu. Proces naladenia sa podobá na tibetské budhistické rituály zvýšenia osobnej energie a je to ceremónia, v ktorej sa jedinec napája na zdroj reiki.

Pri liečbe iných a zasväcovaní sa symboly kreslia rukou do vzduchu. Niekedy ich kreslíme cez fotografiu alebo meno osoby, ak majú splniť špecifický účel. Obvykle sa kreslia blízko pri pacientovi.

Forma symbolov je relatívne nedôležitá; dôležitá je ich funkcia.

Poznámka: Symboly a ich popis budú pribúdať postupne v najbližších týždňoch. Keď pribudne článok k novému symbolu, začne byť linka v tomto texte funkčná.

18 thoughts on “Symboly Usui reiki

  1. ….ahá tak preto, mi naskakoval Error :-D..to som celá ja nedočítam do konca a klikám. 😕
    To reiky je veľmi zaujímavé začína ma to zaujímať, len ešte zohnať zdroj na financovanie.
    Som zvedavá na pokračovanie, symboly som si už stiahla a vytlačím si ich.

    Páči sa mi

  2. Hovorí sa ak ti osud do cesty pošle niekoho a niečo ťa na ňom zaujme , alebo navedie ťa na nový smer mal by si nad tým porozmýšlať. Lobonya písala teraz o tom zaujímavý článok. Mne do života vstúpila kamoška, ktorú som dlhšie nevidela a venuje sa liečeniu. Má už 3 stupne reiky a aj niečo ohľadom karmy si robila.
    Liečenie má lákalo už dávno, len som myslela, že na to treba mať aj dar. Lenže viac a viac som presvedčená, že by som sa mala tomu venovať. Aj moja aura k tomu nasvedčuje. Ztiaľ som len bylinkárka. 😕

    Je zaujímavé ako rozdielne vnímame archanjelov. Kamoškin duchovný sprievodca je Gabrilel a keď sa je zjavil bol ako žena s dhými vlasmi a okolo neho žarila zlato oranžová svetelná energia.Šiel po svetelných schodoch. Ona s nim nekomunikuje bežne ako my s anjelmi, len počas liečenia. Ty si ho tuším vnímala ako bledomodrú svetelnú energiu.
    hm ja ich vidím len v košeliach, bez žiare 😕

    Páči sa mi

    • Gabriela vnímam všelijako. V mojom podaní je to vysoký, šľachovitý chlapík, skôr chudší, s chlapčenskými rukami a strašne mäkkými očami (farbu neviem; vnímala som ich ako sivé). Obvykle nevidím celé telo, len tvár a ruky a zvyšok je akoby nejaký vír energie či čoho. Keď nemá ľudskú podobu, tak je to jednoducho stĺp bieleho (striebristého) svetla. Niekedy je labuť (najmä keď som naňho napálená; zneužíva to, že labutiam na rozdiel od archanjelov a komárov zásadne nenadávam 😀 ). Alebo je len také priesvitné chápadlo čistej energie, niekedy výrazne modročervené, a má veľké vypúlené belasé oko ako chobotnica. A raz som ho zažila, že bol celkom priesvitný a nemal pevný okraj, takže moje drobné energetické telo stálo v strede medzi jeho obrovskými ľudskými očami asi v tých miestach, kde ľudia majú nosné a čelové dutiny a mozog.

      Kto si z toho dokáže zostaviť nejakú predstavu, tomu gratulujem. 😆

      Páči sa mi

      • jej sa zjavil počas liečenia svojej mamy videla ho v tomto svete.
        Ešte sa chcem spýtať, tie totémové zvieratá ktoré vnímame počas putovania, sú to oni, lebo so mnou sa nechcú zhovárať a vždy začnu tie bytosti čo sú pri mne miesto nich hovoriť potom hovoriť. Tak teraz neviem.

        Páči sa mi

      • Ťažká odpoveď… 🙂 Všetko je energia. Anjeli i totemové zvieratá. Mám pocit, že totemové zvieratá sú špecifickejšia, teda “nižšia” energia – čo je vlastne humbug, pretože všetko toto tu je jedna energia, len jej rôzne vibrácie; totemové zvieratá majú jednoducho užšie vibračné spektrum. Myslím, že je to podrobnejšie napísané v článku o arútam – jedna veľká arútam a jej rôzne aspekty, ktoré sú tiež “arútam”, ale robia len niečo. A všetky tieto aspekty dokopy tvoria tú veľkú arútam. 😀 Myslíš, že ešte niečomu rozumieš? Ja len, že ak by ťa bolo treba popliesť ešte viac… 😆

        Páči sa mi

  3. mne ľudia veľmi často vravia že prečo nemasírujem alebo niečo podobné…často krát stačí aby som sa ich len dotkol…a jeden môj priateľ mal dokonca problém sa niekedy dotknúť ma lebo som doslova horel…
    ale masírovanie ma zas až tak neláka…rašej by som chcel niečo-Reiky je myslím to pravé

    Páči sa mi

    • Keď som bola pri orlovi on sa nahneval, keď začal Messiel miesto neho rozprávať a potom ma odniesol z hniezda preč, lebo som si pomyslela že je Messiel. Oni mi vravia, že to sú oni a snažia sa mi týmto spôsobom niečo zdeliť, lenže to klamstvo čím ma krmili im už jednoducho nežeriem . Ty si ma tým trocha splietla, keď si napísala , že si Gabriela vnímala ako labuť, ktorú si opisovala ako totémové zviera.

      Páči sa mi

  4. Reiki I vrele odporúčam každému. Má totiž vedľajšie účinky: spriechodňuje náš energetický tubus (kanál), aktivuje sekundárne čakry (a zosilňuje ich na úroveň hlavných čakier pri reiki II a otvára korunnú čakru pre komunikáciu s Univerzom, čiže obnovuje naše napojenie na Zdroj/Otca. A ak máte nadanie na prácu s energiou (Aniel asi má), celkom to stačí na to, aby ste začali robiť. Tipy pre prikladanie rúk prídu neskôr, koncom leta.

    Páči sa mi

    • Moj ujo má tiež takýto dar, ešte keď som kyvadlovala tak bol u nás a ukazoval mi niečo. Chytil kyvadlo do rúk a to sa začalo neuveriteľnou rýchlosťou točič.Hodinky ak chytí do rúk sa mu zastavia a keď priložil ruky mame na chrbát tak cítila veľké teplo. Ale zase ujovi, čo mal presilenú ruku, keď mu ju chytil tak ho veľmi pálila, takže jemu to neurobilo dobre. Povedala som mu, že by sa mal venovať liečeniu, že má na to dar. Zrejme by mu prospelo, keby si urobil reiky.

      Páči sa mi

      • 🙂 Kašli na to. Dôležitá je myšlienka, nie gramatika. (Páni, nebola by som povedala, že také “rúhanie” niekedy pustím cez ústa! Ale dnes som po sebe opravovala jednu hrubicu veľkosti prerasteného mamuta a tak som zmierlivo-tolerantná. Aspoň dnes večer. 😆 )

        Páči sa mi

  5. Mám otázku: Tie symboly majú aj zvuky ? 😕
    Lebo ak je to symbol a vieme jeho význam, tak mi to pripomína niečo, ako zápis na lístok, ktorý si prepisujeme do pamäte za určitým účelom” hm 😀 ” v Egypte ..znak na tabuli smaragdinej , znamenal slovo,písmeno,číslo vibrácie,číslo skutočné, a súbor zvukov pri jeho vyslovovaní..trebárs zvieracie,vtáčie,hmyzie “: vlastne sme ich učili aj hovoriť ” lebo dovtedy žili v jaskyniach a vydávali len zvieracie zvuky :D”

    Páči sa mi

    • Čikitet,

      podľa toho, čo viem, niektorí liečitelia vyslovujú pri kreslení názov symbolu a hovoria tomu “mantra”. Z energetického hľadiska samotný názov symbolu nemá pre neJaponca veľkú výpovednú hodnotu, lebo si pod ním nič konkrétne nepredstavuješ – takže keď niekto ide po ulici a povie ti “čokurei” a ty nevieš, o čo ide, necítiš sa ani nejako zvlášť energetizovaný. 🙂

      Ovšem len čo niečo robíš s úmyslom, je to celkom iná vec… Vtedy ani vyslovovať nemusíš – tvoj úmysel urobí všetko potrebné. Pod úmyslom myslím to, že máš pri robení celkom presnú predstavu cieľového stavu. Teda keď kreslíš symbol (alebo si ho mentálne premietneš niekam) a súčasne máš úmysel, čo má dosiahnuť, tak je prakticky jedno, aký zvuk pri tom vydáš, pretože vibrácia myšlienky (úmyslu) sa jednoducho nabalí na hocijaký zvuk a použije ho ako nosnú vlnu. A keď nemá zvuk, na ktorý by sa nabalila, tak sa nabalí na tvoj dych. Aspoň pokiaľ som pochopila princípy toningu. 🙂

      Ja napríklad robím celkom mlčky. Keby som vydávala zvuky, narušila by som svoju koncentráciu. Jediné, na čo sa sústreďujem, je udržať kanál k reiki čo najviac otvorený. Zvyšok už pre mňa urobí reiki sama.

      Páči sa mi

Povedz svoj názor