Karuna reiki: náš energetický systém

Aby sme si dokázali predstaviť, ako funguje karuna, potrebujeme sa dozvedieť niečo o našich transpersonálnych čakrách, cez ktoré karuna pôsobí.

Nášmu energetickému telu hovoríme aj éterické telo. Éterické telo má mnoho energetických centier, ale sedem z nich je hlavných a ovláda aj činnosť ostatných centier. Tieto centrá zodpovedajú energiám siedmich lúčov. Hovoríme im čakry.

Podľa rozikruciánov a Maxa Heindela pozostáva éterické telo zo štyroch éterov (vrstiev) a volá sa aj vitálne telo, pretože zabezpečuje a umožňuje také životne dôležité (=vitálne) činnosti ako asimilácia, rast a rozmnožovanie. Je to presná replika nášho fyzického tela, molekula po molekule, orgán od orgánu, len s jedným rozdielom – je opačného pohlavia, čo znamená polaritu. Je trošku väčšie; presahuje fyzické telo asi o dĺžku ľudského palca.

Éterické telo sa skladá z cirkulujúcich, vzájomne poprepájaných silových vlákien, ktoré vychádzajú z jednej alebo viacerých alebo všetkých siedmich rovín vedomia na našej planetárnej úrovni.

Tieto energetické vlákna a ich prúdenie sú poprepájané so siedmimi energetickými centrami nášho éterického tela. Každé centrum je napojené na istý typ prichádzajúcej energie. Ak prichádzajúca energia nepatrí do energie daného centra, tak sa centrum neaktivuje. Ak patrí do vibrácie daného centra, centrum sa aktivuje a začína kontrolovať danú časť nášho fyzického života.

Hmotné, fyzické telo sa skladá z atómov a dohromady ho drží energia tvoriaca éterické telo. Táto energia má dva aspekty:

  1. Energie tvoriace pomocou energetických vlákien éterické telo ako celok a vo vzťahu k fyzičnu. Táto energia sa prejavuje našou vitalitou na tej úrovni, v ktorej sa nachádzame. V tejto úrovni je obvykle ukotvené aj naše vedomie.
  2. Špecializované energie, cez ktoré jednotlivec zvláda a ovláda svoje denné aktivity.

Podľa Rudolfa Steinera sa éterické telo človeka vyvinie, keď dieťaťu narastú druhé zuby. Dovtedy je len obálkou fyzického tela. Astrálne telo človeka sa zas vyvíja v puberte. Takže v puberte už máme éterické telo i astrálne telo a človek vchádza do spojenia so svetom duší. V tomto okamihu sa utvára naše éterické srdce a od tohto okamihu sa všetky skutky jedinca cez astrálne telo ukladajú do éterického srdca. Cez éterické srdce, ktoré je „plávajúce“, človek odovzdáva celú svoju karmu Univerzu.

Každý orgán ľudského tela so sebou nesie svoje dedičstvo astrálu, pretože sa pri formovaní ľudskej bytosti doňho premietajú jednotlivé astrálne aspekty. Aj éterické srdce je dedičstvo astrálu, ale má svoju zvláštnosť: spája sa v ňom éterický i astrálny „stavebný plán“. Preto má srdce v živote človeka takú významnú úlohu.

Systém transpersonálnych čakier

V súčasnosti naše telo musí byť schopné prijať viac svetla ako kedysi, ak sa chce vyhojiť. Je dôležité, aby sa aktivovali transpersonálne čakry ako hviezdna brána, hviezda duše, kauzálna čakra, éterické srdce, zemská hviezda a Gaiina brána. Túto aktiváciu pre nás robí čiastočne samotná karuna – pomáha nám lepšie využívať náš transpersonálny energetický systém.

Hviezdna brána a hviezda duše sú portály, cez ktoré svetlo s veľmi vysokou frekvenciou vstupuje do nášho éterického poľa. Hviezdna brána je ako spirituálny barometer, ktorý meria intenzitu svetla, ktorú dokážeme v našom éterickom poli absorbovať. Hviezda duše je filter, cez ktorý svetlo preteká a súčasne je to náš osobný prístup do akaše.

Kauzálna čakra prijíma dávky svetla, ktoré k nám prepúšťajú horné dve čakry, a pomáha zvýšiť aktivitu korunnej, čelovej a hrdelnej čakry.

Vzostupujúce a posvätné srdce prechovávajú univerzálne pochopenie a univerzálnu lásku. Cez éterické prepojenie sú naviazané na srdcovú čakru.

Vzostupujúce srdce sa nachádza na mentálnej rovine alebo v mentálnom tele, spája s thymusom a nazýva sa aj „mentálnou jednotkou“ alebo „genetickou pamäťou“. Jeho vlastnosť je kozmický plyn a jeho element je Oheň. Posvätné srdce sa nachádza aj v éterickom tele a je na úrovni prvého éteru za fyzickou rovinou. Je známe aj ako stály fyzický atóm éterického tela. Jeho elementom je éter/akaša. Srdcová čakra je zas stály astrálny atóm astrálneho tela. Je známe ako astrálne svetlo, jeho element je Voda a vlastnosť je kozmická tekutina. Srdcová čakra sa nachádza aj na astrálnej rovine a je stredom éterického srdca.

Prepojenie medzi týmito troma centrami sa holograficky premieta do našej aury. Tento hologram sa nazýva éterické srdce. Jeho účelom je udržiavať svetelnú komunikáciu medzi našou dušou, univerzálnym srdcom a univerzálnou mysľou.

Aj keď obrázok ukazuje éterické srdce v konkrétnej pozícii v našej aure, nie je tá pozícia pevná. Máme do činenia s multidimenznou svetelnou formou, ktorá je v stálom pohybe a premieta sa do rôznych vrstiev aury v rôznych okamihoch a v rôznych pozíciách.

Keď liečime pomocou karuny, nezabúdajme, že v tom istom okamihu ovplyvňujeme nielen klientov, ale aj náš energetický systém. Naše telá komunikujú navzájom cez frekvenciu svetla. Takto si karuna vyťahuje tie informácie, ktoré potrebuje. To znamená, že absolútne nemusíme chápať, čo sa v danom okamihu deje, dokonca nepotrebujeme ani poznať spôsob, akým vyhojenie prebieha. Potrebujeme byť len tým, čomu šamani hovoria „dutá kosť“ – kanálom pre energiu bez vlastného záujmu. Energia reiki sama vie, čo urobiť a ako to urobiť.

2 thoughts on “Karuna reiki: náš energetický systém

  1. Aká náhoda, práve včera mi kamoška písala, že má aj zasvätenie do Karuny a ja že si o tom musím niečo prečítať, lebo poznám len Reiky a Shambalu. Krásne to na seba nadväzuje… 😀

    Páči sa mi

Povedz svoj názor