Liečivé kamene a Karuna reiki

Pre prácu s karunou sú užitočné tieto kamene: modrý a zelený kyanit, biely selenit, zlatý selenit, vltavín, olivín, tanzanit, kunzit, ružový optický kalcit, akvamarín, aqua aura a rutilovaný topás.

Pre prácu s kameňmi nie sú žiadne pravidlá. Sú to jednoducho nástroje, ktoré nám pomáhajú rozpoznať špeciálne vibrácie karuny a tým nám pomáhajú na ceste do vlastného vnútra.

Laurelle Shanti Gaia ich používa pri meditácii: nabije daný kameň energiou reiki, drží ho, medituje s ním a všíma si, ako vibrácia kameňa zvýrazňuje vibráciu niektorého z transpersonálnych centier. Každý karuna symbol má priradený aj svoj kameň, ktorý nám pomôže lepšie sa naladiť na vibráciu symbolu.

Pred prácou obvykle kamene čistíme. Je veľa spôsobov čistenia kameňov: umiestniť ich na priame slnko na niekoľko hodín, vložiť ich do nádobky s morskou soľou, vydymiť ich šalviou alebo špeciálnou feng-šuej zmesou na očistu, zakopať ich na 24 hodín do zeme alebo do nich premietnuť symbol Šoku-rei s úmyslom vybrať z nich všetko, čo nie je pôvodná vibrácia kameňa, a očistiť to.

Nabíjanie kameňov je tiež veľmi jednoduché: buď nad kameňom nakreslíme alebo mentálne premietneme niektorý zo symbolov, s ktorým chceme pracovať, a vedieme jeho energiu do kameňa. Prípadne môžeme ten úmysel do kameňa vdýchnuť.

Keď pracujeme s kameňmi, nepoužívame ich na liečenie, len na sebaspoznávanie.

4 thoughts on “Liečivé kamene a Karuna reiki

  1. Uff, vidím, že som zlá zberateľka, z uvdených kameňov mám len kalcit a aj ten je žltý 😕
    Ale mne funguje orgonit v ktorom mám krištál, ruženín, aventurín a ametyst. Ale na tie kamene zo symbolmy Karuny už som pozerala, že si ich kúpim.

    Páči sa mi

  2. There are hundreds of varieties of quartz crystals. One of my favorites is aqua aura quartz. Aqua aura quartz crystals are clear or cloudy crystals which have been enhanced with pure gold; the molecules of pure gold adhere to the natural electric charge which surrounds the quartz crystal, and cannot removed by rubbing or by scraping. The aqua aura quartz crystals combine both the properties of quartz and the properties of gold to produce a very intense energy. Aqua aura quartz has been used to activate other minerals for healing and to cleanse and sooth the aura. An amazingly beautiful and powerful throat chakra stone!

    Páči sa mi

Povedz svoj názor