Projekt Päť dohôd: kto by sa pridal?

Pred dvoma dňami som zachytila čulý ruch na moju stránku z iných stránok… Ktosi na nich objavil Ruizovcov, ich päť dohôd a nakoniec aj ruizovské články na tomto blogu. Keďže nič nie je len tak, náhodou, zamyslela som sa… 🙄 Práve končí obdobie spoločných meditácií za Gaiu a hoci možno budem s meditáciami pokračovať, je načase urobiť si nový projektík. A ruizovských päť dohôd vyzerá ako veľmi vhodný námet pre takýto projektík. 🙂

Moja predstava: najbližších 5 mesiacov by sme sa mohli venovať stalkovaniu piatich dohôd. Jednoducho každú z nich spracujem ako krátky článok, aby sme si zjednotlili informačný stav (alebo môže aj ktokoľvek iný, ak to už máte  naštudované 🙂 ), a potom by sme sa mesiac venovali tomu, že každý za seba bude sledovať, ako sa ktorá dohoda (ne)prejavuje v jeho dennom živote a napíšeme si, čo sme zistili a čo s tým robíme. Teda niečo ako lodný denník plavby za piatimi dohodami, spojený s diskusným klubom ku každej z nich.

Kto by ste sa na to dali? Je vôbec taký záujem? 🙂

21.1.2011:

Ďakujem za spätnú väzbu. Dole do komentára som písala, že by som chcela zistiť, či uprednostníte stalkovanie ruizovských piatich dohôd ako verejný projekt alebo v uzatvorenej skupinke.

Takže tu je môj “zisťovník” 😛 :

Platí 1 mesiac, ale dúfam, že dovtedy už budeme frčať s Ruizom. Klikajte. 🙂

23.1.2011:

Takže rozhodnutie:

  1. Stalkovacia skupina bude uzavretá a postupne bude publikovať svoj pokrok a vybrané zážitky navonok prinajmenšom cez tento blog, ale uprednostním, ak ostatní členovia s vlastnými blogmi budú aspoň svoje osobné zážitky a postrehy publikovať i na vlastných blogoch. Cieľom je, aby sa spolu s nami poučilo čo najviac ľudí.
       
  2. Zatiaľ sa našli títo záujemcovia:
  •  
    • Calieen
    • Matrioshka
    • Bibs
    • Tina
    • Aatina
    • Ambra
    • Anka777
    • Strieborný Dráčik
    • Lilah
    • White
    • Moonica
    • Iskra
    • Samuel
    • Saška
    • Channary
    • Sadf
    • Gildor
    • Twyxa
    • Janaty
    • Ryuugasan
    • Tenshi1205
    • Boobak
    • Aniel
    • Orionko
    • Nina
    • Rhoswaen
    • Terrafina
    • Maja zvaná Kvietok 🙂
    •  a ja.

Predpokladaný štart projektu je vo februári. Ak si dáme mesiac na každú dohodu, do polročných prázdnin to zmákneme.

Členovia projektu budú potrebovať mať svoje vlastné konto na WordPresse. Nemusia si hneď zakladať blog, ak nechcú. Konto sa dá vytvoriť na http://sk.wordpress.com, vpravo hore je tam nejaký gombík, ktorý to umožňuje. Hovorí to po slovensky, takže by nikto nemusel mať problém.

Priebežne pracujem na vytvorení priestoru na svojej uzavretej stránke. Keď vás to bude volať do Projektu Pini, tak to je ono. 🙂

Len čo to ošetrím, dám sem na lištu linku na tú stránku a vyrobím banner, nech si ho môžete dať na svoje stránky všetci, čo budete chcieť. 🙂

134 thoughts on “Projekt Päť dohôd: kto by sa pridal?

  1. Za urcitu cast navstevnikov, ktori sa pravdepodobne nepridame do diskusneho kruzku ale radi to pouzijeme ako studnicu vedomosti + dalsi dovod stalkovat hovorim: ano je zaujem.

    Páči sa mi

    • No ale keď mne si pri tom meditovaní začali predvčerom robiť ruky, čo sa im zachce, teda ak majú k tomu dobrú hudbu (bez hudby som ešte neskúšal :))
      Ako keby boli na “špagátkoch” a niekto za ne ťahal, ako keby som trénoval tai chi, alebo také niečo 😛
      Tak ma to normálne chytilo, že konečne po dlhšej dobe nejaký ďalší pekne vyšinutý zážitok
      …ale samozrejme nebudem blokovať duševný pokrok, to by som si nikdy nedovolil, takže sa pridávam…ja som proste za každý “úlet” 😀

      Páči sa mi

  2. Ja som zatiaľ prečítala len 4 dohody. Ale sú to výborné pravidlá na zlepšenie života. Ak sa človek začne podľa nich riadiť, určite sa netrápi s hlúposťami. O čom je piata dohoda?

    Páči sa mi

  3. 🙂 Díky za záujem, vidím, že by som nebola sama… Už som si stiahla z webu Štyri dohody (akosi som sa nedokázala donútiť čítať ich, tak ich aspoň počúvam) a s Mirovou pomocou aj Piatu dohodu, takže materiál mám pokope.

    Nechajte ma porozmýšľať ohľadne realizácie. Moja doterajšia predstava bola “stalkovať” nie seba, ale prejavy prítomnosti/neprítomnosti jednej z ruizovských “pozitívnych dohôd” v našom živote a v svete naokolo, uvedomovať si ich a popisovať ich prejavy a situácie, s ktorými sa stretávame, kedy sa s nimi stretávame a ako to riešime.

    Rozmýšľam, či to robiť priamo tu na verejnej podstránke alebo článku alebo na uzavretej stránke a len postrehy a výsledky prenášať na túto stránku a do vašich blogov, ak budete chcieť. Ono všetko má svoje pre a proti:

    Ak to bude prebiehať verejne, tak (+) budeme dostávať odozvu aj od “náhodných okoloidúcich” a (-) budeme dostávať odozvu aj od “náhodných okoloidúcich” 😀 . V prípade plusu to budú obohacujúce postrehy, v prípade mínusu to budú mudrlantstvo a poučovanie, čo nás môže parádne otráviť (aspoň mňa to otráviť zvykne 😕 ). Navyše ak budeme robiť “duševný striptíz”, môžeme mať pocit, že nechceme, aby to čítali aj iní ľudia než tí, ktorí robia podobný “duševný striptíz” pred nami.

    Ak budeme stalkovať na uzatvorenej stránke, (+) budeme len medzi sebou a budeme otvorenejší, úprimnejší a budeme si môcť povedať aj veci, ktoré pred verejnosťou nevravíme, ale (-) nikdy nebudeme mať istotu, že sa nenájde nejaký “krtko”, ktorý vynesie aj dôverné osobné informácie (napr. ohováranie partnera 😛 a jeho správania alebo popis vlastnej nevhodnej reakcie na všelijaké príkoria zvonka). Navyše (-) sa odrežeme od bezprostredných reakcií okolia. Našu “plavbu” (+) budeme môcť síce zverejňovať v podobe, na ktorej sa dohodneme, ale (-) reakcie “zvonka” takto dostaneme až s oneskorením.

    Pýtala som sa Gabriela. Odporúčal uzatvorenú stránku, ale ako ho poznám, je mu to v princípe fuk. 🙂

    Takže otázka na vás: za aký typ stalkovania Ruizových Piatich dohôd ste? Za otvorený (O) v článkoch na Šamanskej ceste alebo za uzatvorený (U) v uzatvorenej skupinke s kontrolovaným priesakom len tých informácií, na ktorých sa dohodneme?

    Tak do pol hodiny sa pokúsim domontovať do článku hlasovacie okienko s touto otázkou. A súčasne vás poprosím, napíšte mi aj, kto do toho skutočne idete, ak pôjde o O alebo U. Môže byť, že:
    Jožko Mrkvička O áno, U nie.

    Presne takýto typ informácie potrebujem od vás, kto sa chcete pridať, aby som vedela pokračovať. 🙂 Za seba: helar O áno, U áno. 🙂 (Prosím, nepíšte “je mi to jedno”. Dodržte štruktúru áno/nie, pokiaľ to čo len trochu je možné.)

    Páči sa mi

  4. Ja do toho idem, ale myslím, že konštruktívnejšia pre výsledok projektu bude cesta U :)))
    teda podľa pokynu vravím : O nie U áno 😀

    Keď sa dospeje k nejakým výsledkom,ktoré budú verifikované skúsenosťou viacerých, tak to môže ísť von…

    Páči sa mi

  5. Ja som si 4 dohody vytlačila a idem práve čítať úvod k novému snení, ale to pred tým ma akosi neoslovilo, takže neviem povedať pokiaľ neprečítam, ale uzavretý systém bude najlepší, lebo budú mať prístup len tý, čo budú v kole.
    Ok tak idem rýchlo čítať nech som v obraze.

    Páči sa mi

  6. Ja by som bola za U, pretože kto chce, sa pridá, kto nie, bude len komentovať vašu prácu na sebe samom, ktorá vás stála veľa námahy a trpezlivosti. Tak ako, aj ja teraz komentujem a nechcem sa pridať do projektu, pretože by som všetky 5 dohôd porušila. 🙂

    Prajem vám všetkým veľa šťastia!

    “Kto je rovnaký?”

    Páči sa mi

  7. O – áno
    U – skôr nie

    Nevadí mi “duševný striptíz”. 😛

    Neviem, to uzavreté riešenie sa mi nezdá ako príliš šťastný nápad… Uzavretosť, skupinkárčenie, pocit “výnimočnosti”… 😛 No je to len môj postreh.

    Heli, viem čomu chceš asi predísť… Takýto projekt je väčšie sústo, indivíduá boli a vždy budú… No i oni nás niečomu učia… 😀 Dovtedy, kým budeme (hocijako) reagovať… 😀 Čo už.

    Páči sa mi

    • Chcem predísť jednému: keď si napríklad budeme vymieňať postrehy o tom, kde sme boli a kde sme neboli “bezchybní so svojím slovom”, nepotrebujem tam (aspoň ja) mať niekoho, kto príde a premúdrelo zahlási “a vy neviete, že ste to mali odrekapitulovať/mali ste sa ovládnuť/zostáva vo vás zvyšková emócia” či niečo podobné… 😕 Ľudský rast je o chybách a ich robení a priznaní a naučení sa akceptovať sa napriek chybám, ktoré robíme (o tom predsa celé ruizovské toltéctvo je: nehľadaj “ideálneho ja”, pretože to si – vždy a v každom okamihu) a negatívne poznámky náhodných okoloidúcich k tomu neprispejú. V prvej fáze práce na sebe potrebuješ ubezpečujúce prostredie, než si na nový vzorec správania zvykneš. Potom ti už môžu fúkať práškový cukor kamsi, ale v prvej fáze nie. Tam si musíš vytvoriť bezchybné nové automatizmy.

      A mám ešte jednu súkromnú výhradu: Napríklad ak som dnes nebola bezchybná so svojím slovom a ohovárala som, stačí, keď to viem sama a som schopná to priznať a nepotrebujem, aby sa to dostalo do uší tomu, o kom som hovorila, a on mi prišiel prostredníctvom iných vynadať, prípadne aby sa po susedných stránkach okamžite rozbehli chýry, že som niekoho “uriekla”. 🙂 (To obvinenie z čiernej mágie ma vtedy parádne nakrklo. Nie kvôli môjmu renomé, nijaké nemám, ale kvôli tej bezmyšlienkovitosti a/alebo túžbe ublžiť prostredníctvom druhých.) Sorry, ale poznám terén, na ktorom sa pohybujem, a bola by som zlý “bezchybný” bojovník, keby som to nebrala do úvahy.

      Páči sa mi

      • Zatiaľ som sa na to pozeral tiež tak ako White, a skupinkárčenie sa mi nezdalo ako dobrý nápad, nakoniec na týchto stránkach som už dobre dlho nič negatívne nevidel, a tak som myslel že je to úplne OK ak to bude verejné, ale keď vravíš že sa môže stať aj dačo také… U mňa bol tento týždeň asi najhorší za posledné dva mesiace a pripadal som si ako by som sa vrátil o dva roky dozadu- neviem prečo ale zrazu ma ľudia ktorých som považoval za kamarátov začali provokovať urážať a keď videli že ma to ubíja tak len pridali… a v piatok som došiel domov s takým hnevom že som sa ukludnil až po hodine. A nanešťastie akurát na ten deň som mal naplánovanú skúšku telekinézi naostro, pred ňou som si dal meditačné cvičenia skoro na hodinu ale keď na to došlo nevedel som sa sústrediť, vnútorný monológ len frčal a ja som dostal strach a s takým rozbúšeným srdcom som ničím nepohol… Takže rozumiem čo sa asi môže stať, nikto si na mňa neotváral hubu snáď od septembra resp. som to nevnímal a nič sa nedialo až zrazu sa niečo neviem kde zlomilo len v niekoľkých dňoch… Taaakže som dosť zmetený 😀 zajtra bude jasnejšie 🙂

        Páči sa mi

  8. Ahoj, Helar…
    nie som nádhodný okoloidúci, ale pravidelný čitateľ-pozorovateľ. Učím sa z vašich skúseností, neúnavne a trpezlivo skúšam praktiky, v ktorých ste vy už zaslúžilí majstri. Ak sa uzavriete do skupinky odrežete nás – pravidelných čitateľov – začiatočníkov od informačného zdroja…a ja som na vás už závislá… 🙂 toť moja pripomienka…

    Páči sa mi

    • Andrea,

      neviem, prečo si to vztiahla na seba, ale tvoj postreh chápem. Neboj sa; stalkovať sa síce bude v uzavretej skupine, ale zistenia alebo ten spomínaný “lodný denník” sa tu objaví (a ak to viem nejako ovplyvniť, tak nielen tu, ale aj na iných blogoch, aby sa s ním dostalo do kontaktu čo najviac ľudí). Jediné, čo bude pre “verejnosť” nepríjemné, bude isté oneskorenie.

      Inak, nikde nie je povedané, že sa nemôžeš tiež pridať. 🙂 Tu niet “začiatočníkov” a “pokročilých”. Keď začíname novú tému, sme všetci na jednej štartovacej čiare a každý sme tomu druhému tak učiteľom, ako aj žiakom.

      HOWGH. Bledý ksicht prehovoril. 😀

      Páči sa mi

  9. O = ano
    U = ano

    Bol by som rád, keby to bola otvorená forma, aj keď vlastne neviem čo ma čaká, lebo som to ešte nečítal, ale viem, že veľa krát som sa len čítaním komentárov dozvedel ďaleko viac ako daný článok dokázal sprostredkovať.
    Tie komenty sú podla mňa dosť dôležitá spätná väzba a to že ma niekto bude považovať za vyšinutého, alebo nedokonalého…to už nepovažujem za najdôležitejšie.

    Páči sa mi

  10. 😕 ja som z toho mierny oslík …. popravde nechápem uzavretú skupinku, … ( skúsenosť mi hovorí, že uzavreté spolky si tvoria vlastné pravdy a videnia .. v súlade s citátom celé univerzum sa ti prispôosobí aby si mal vlastnú pravdu … no moje poznanie, že treba vždy prežiť a až potom hodnotiť mi zasa nedovoľuje vyjadriť jasné stanovisko 😕 )

    teda? … O … áno, U … áno s možnosťou odísť ( ak mi srdiečko,.. všetko filtrujem cez neho … povie, že niečo nie je košér … šup preč 😀 ) ale takú možnosť si tu nedala .. 😀 vozmožno aj toto? 😀

    Páči sa mi

  11. Priebežná “rekapitulácia” 😛 :

    Stalkovacia skupina bude uzavretá a postupne bude publikovať svoj pokrok a vybrané zážitky navonok prinajmenšom cez tento blog, ak nie aj cez iné.

    Zatiaľ sa našli títo záujemcovia: Calieen, Matrioshka, Bibs, Tina, Aatina, Ambra, Strieborný Dráčik a ja.

    Sporní sú White a Iskra, ktorí by sa možno aj pridali, ale nechceli uzavretú skupinu. Budem potrebovať ich rozhodnutie.

    Moonica sa nepridá.

    Poplietla som niečo? Zabudla som na niekoho, kto sa hlásil? (Mám síce päť očí, ale čo mi je to platné, keď jeden pár bez toho druhého je nanič a Tretím okom vnímam jedine energiu 😕 ?) 😛

    Páči sa mi

  12. Doplnila som posledný stav do článku. Je tam aj predstava o ďalšom postupe a aktuálny zoznam stalkerov. Ak ste sa chceli pridať a nenájdete sa v ňom, hoďte to do komentára!

    Páči sa mi

    • 🙂 S tým by nemal byť problém, Už teraz niektorí účastníci stalkovacej skupiny spomínali, že z toho budú robiť články u seba na blogoch. Keď budem vedieť, o ktoré blogy pôjde, tak to tu niekde rozhodne zverejním, aby sa ostatní mohli zapojiť aspoň do bočných diskusií. 🙂

      Páči sa mi

    • Dnes mi, Bože, pomôž akceptovať sa taký, aký som, bez posudzovania.
      Pomôž mi akceptovať moju myseľ takú, aká je, so všetkými mojimi emóciami, nádejami a snami a mojimi jedinečnými osobnostnými črtami.
      Pomôž mi akceptovať moje telo také, aké je, v celej jeho kráse a dokonalosti.
      Dnes mi, Bože, vyčisti myseľ od všetkých emocionálnych jedov a sebaposudzovania, aby som mohol žiť v mieri a láske.
      Urob moju lásku k sebe samému takou silnou, že sa nikdy nebudem odmietať alebo sabotovať svoje šťastie a osobnú slobodu.
      Pomôž mi milovať a akceptovať seba samého, pretože keď sa posudzujem, odsúdim sa a potom sa musím potrestať.
      S pomocou mojej sebalásky nech sú všetky moje vzťahy založené na láske a úcte.
      Pomôž mi prestať cítiť potrebu hovoriť ostatným, čo by si mali myslieť a akí by mali byť.
      Daj mi schopnosť akceptovať ľudí, ktorých milujem, takých, akí sú, bez posudzovania, pretože keď ich posudzujem a viním, odsúdim ich a potom ich chcem potrestať.
      Daj mi schopnosť milovať všetko, čo si vytvoril, bez podmienok, pretože ak zamietnem tvoje výtvory, zamietam teba.

      Pomôž mi dnes, Bože, začať svoj život nanovo v sile sebalásky.
      Pomôž mi skúmať život, odvážiť sa riskovať a milovať sám seba bez výhrad.
      Pomôž mi otvoriť svoje srdce láske, ktorá je mojím rodovým právom, aby som sa o svoju lásku vedel podeliť všade, kam prídem.

      Páči sa mi

      • Staň sa! … pre všetkých ktorých z Celého Srdca Milujem!
        Staň sa! … pre všetkých ktorí milujú mňa! ( daj im Bože Sebalásku, aby tak naplno uvideli, ako veľmi Milujem Ja Ich!!! aj tím, ktorí to ešte nevidia )
        Staň sa! … Bože, odpusť mi moje viny (ja si svoje odpúšťam)
        Staň sa! … Vôľa tvoja Pane!

        Páči sa mi

      • heli, tak dobrú otázku som už dávno nedostala … hm, hm, … čo je to teda dľa teba vina? … máš nejakú definíciu? … no dumám nad tým už druhý deň, hm, hm, hm, … 😕

        a ešte … keďže som v súkromnom rozhovore dostala otázku, či to moje Staň sa! nejako súvisí s ľuďmi na blogu? … tu je moja odpoveď … Nie, nesúvisí! .. ( žiaden blízky človiečik, ktorého som spoznala cez net s tým nesúvisí! … teda presnejšie … nie v spojení s tým pocitom viny, ktorý som opisovala … )

        Páči sa mi

      • Lilah,

        nemám nijakú definíciu viny… Preto ma napadlo položiť tú otázku – napadlo ma, že vlastne neviem z tvojich slov vytvoriť u seba nejaký vnútorný obraz.

        Viem, čo je pocit previnenia – ale pocit nie je samotná tá vec! A keď sa cítime previnilo, tak väčšinou preto, že naše dohody sa priamo bijú so želaním našej duše. Niečo neurobíš, pretože duša nechce, ale úzus to vyžaduje. A tak kaki na dohodu a urobíme si dobre, ale potom máme pocit previnenia voči… vyššiemu celku? … všeobecne uznávanému pravidlu? 😯 Neviem…

        Kto viete, čo je “vina”?

        P.S.: Lilah, už sa príď pozrieť do stalkovacej skupiny – tieto diskusie by boli podnetné aj tam!

        Páči sa mi

      • 😀 jo du tam už … bojím, bojím … nová stránka, hm,.. a ja som počítačové motovidlo … ale du ,… 😀

        no a vina? .. hm, … ja neviem tiež, ale … vina, kedy ju cítime? … keď sme sa zaviazali plniť záväzky, sľuby, dľa určitých vzorcov spoločnosti … ak dám sľub niekomu inému a vďaka Zmene, ktorá jediná je v celom univerze naozaj istá, je moje srdce, moja osoba na inej ceste,… ako cítiaci človek, ako milujúci človek, budem cítiť vinu, a to len kvôli tomu, že nie je mnou a vložil svoje nádeje ( nerada používam slovo nádej, vymyslel ho človek, ktorý nepochopil, že má pred očami lži … nádej zomiera posledná, hm, hm … ) svoje sny, …
        aj keď viem, že je to v podstate o nom, lebo musí pracovať sám zo sebou a aj toto ho má niečo naučiť, prečo potom ale ja s týmto poznaním toto cítim? … teda? čo je vina? a je možné si to vtomto kontexte naozaj aj odpustiť? …. nie je to len ďalšia lož? … nie sú tie slová len ďalšou lžou? … dogmy? farizejstvo? ..

        hm, ta ja mám dneskaj deň, čo? … 😀 spala som cca dve hodiny a teraz neviem či to je ku prospechu alebo ku škode 😕 😀 😀 😀 … pre vás ostatných samozrejme, ja sa mám skvelo ako vždy 😀

        Páči sa mi

      • Padla tu otázka, čo je to vina?

        Ak môžem, podľa mňa vina – je to projekcia, keď obviňujeme druhých namiesto toho, aby sme videli sami seba a svoj vlastný podiel zodpovednosti.

        Vedomie zaťažené vinou sa chráni formou projekcie a tá projekcia je formou útoku.
        Vina si vždy žiada nejaký druh trestu. Ak mám pocit viny, trestám samu seba alebo druhých. Namiesto toho trestu beriem pocit viny ako správu, ktorá mi hovorí, že som sa oddelila od svojho pravého Ja. Táto správa ma upozorňuje na to, že sa mám zastaviť a navrátiť sa ku svojmu pravému Ja. 🙂

        Páči sa mi

      • Vera,

        nepovedala by som, že vina je len v prípadoch, keď si niečo nechceme pripustiť. Sebaobviňovanie (ale zasa je to len pocit) u mňa môže vzniknúť aj porovnávaním sa s nejakým ideálom. Keďže sa doťahujem na nejaký ideál, vnímam sama seba ako menej hodnotnú – a teda cítim vinu, že nie som dokonalá. Ale dokonalosť… 😕 tá existuje len u anjelov… Prečo by som ja, človek, mala cítiť vinu, že nie som rovnako dokonalá ako anjel? Že nie som rovnako horúca ako Slnko? Že nie som rovnako silná ako medveď? Že nie som rovnako nezadržateľná ako voda? Porovnávam sa s niečím, s čím je nerozumné sa porovnávať (“nerozumné” v zmysle “nevedie to k pokroku/zmúdreniu”) a cítim sa menej… Cítim sa menej… som menejcenná… potrebujem potrestať… 😀

        Dosť ma to mätie, keď neviem niečo aspoň približne zadefinovať. 🙂 My, chlievikári, sme už raz takí. 😛

        Páči sa mi

      • Helar,

        pre mňa si dokonalá taká, aká si, tu a teraz. 😉 Si rovnako dokonalá ako anjeli vo svojej dokonalosti. Od projekcie očakávam niečo viac ako som vo vnútri, ak to nedosiahnem, tak sa začnem hnevať, potom sebaobviňovať a viniť všetko dookola, na čo sa pozriem. Potom sa odohrávajú, aj ďalšie negatívne pocity. 😆 Ak sa prichytím, že niekoho odsudzujem a viním, tak si najprv uvedomím svoju dokonalosť a priznám si, aj ten podiel na tej projekcie, ktorú som si vytvorila iba ja a nikto iný. Tým, že si uvedomím tú svoju dokonalosť, tak menejcennosť ani nepocítim a trestať sa tiež nebudem, robím iba to, čo je v mojich silách.

        “Prečo je tu každý okrem mňa taký šťastný?”

        “Lebo oni sa naučili vidieť všade dobro a krásu.”

        “A prečo ja nevidím všade dobro a krásu?”

        “Lebo nemôžeš vidieť okolo seba to, čo nevidíš v sebe.”

        Súhlasím s tebou Helar, aj keď sa tu a teraz môžem mýliť. 😀

        Prečo Helar potrebuješ niečo definovať? Je lepšie mať skúsenosť, ako ju definovať. 😉

        Páči sa mi

      • Lebo mám skúsenosť 😛 , že ak si nezjednotím s iným človekom názvoslovie, tak niekedy melieme každý o inom a pritom si myslíme, že sa rozumieme… Nedorozumenia vznikajú hlavne preto, lebo to isté slovo v dvoch rôznych hlavách vyvoláva dva rôzne obrazy. 🙂

        Páči sa mi

    • heli 😀

      ja dneskaj počula kadečo! … naozaj!!! … srdcový záchvat som nemala už od augusta, hm, ( díkes za tinu a za gmail 😀 )
      … neviem, neviem čo je vina, ale ak nejaké mám, odpúšťam si ich, … a tak dôležítá nie som, aby som ich nemala …

      ale aj Tebe vrelé dííííííky za túto otázku, … cmuk …

      Páči sa mi

    • no veru riadny výplach duše totok je 😀
      Som si povedal, že sa tomuto dnes pozriem riadne na zúbok, lebo keď som to minule počul 1 krát, tak mi to voláko divne brnklo na 1 strunu až mi tuším aj slza vyhrkla z oka.
      …a tak som to počúval vrátane recitovania tej Ruizovej modlidby asi 10x za sebou a na záver mi to takmer vyšróbovalo srdcovú čakru.
      Som netušil že niektoré tie pasáže dokážu s človekom tak pohnúť 😉
      No, asi mám ešte celkom slušnú kopu balastu naloženú na hrbe a kopec roboty pred sebou …. sakra veľký kopec 😛

      Páči sa mi

  13. 🙂 To sú tie predpoklady a automatizmus. Myslela som, že Si je v inom jazyku a nie podoba slovenského slovesa 😉 niekde ste tuším písali tak, že mi to evokovalo znalosť taliančiny.. Ale ja budem mať asi problémy pochopiť niektoré ezo- messages aj v rodnej reči, takže stalkovanie v slovenčine je uuplne vhodné 🙂

    Páči sa mi

  14. Snažil som sa nejako nájsť, aký prínos by malo pre skupinu, ktorá sa bude venovať stopovaniu piatich dohôd, ak by to prebiehalo verejne, alebo aj len so zverejnením vybraných častí ako to Helar píšeš vyššie a nenašiel som žiaden. Teda, možno, za existencie veľkého súhru náhôd si niekto môže niečo ozrejmiť …

    Ak si pozriem na nevýhody, ktoré z energetického hľadiska pri tom (otvorenom alebo zverejňovacom procese) môžu vzniknúť (okrem tých vzťahovo, spoločensko, ješitných), zdajú sa mi dosť podstatné – pri energetickej rekonfigurácii, ktorá pri každej rekapitulácii nastane je obal bytosti uvoľnený a trvá nejaký čas, kým sa zocelí (podobné aj pri iných technikách). Pri skupinovej práci to bude intenzívnejšie. Načo si nechať otvorené dvere pre hocijaký “balast”, ktorý sa potenciálne môže nalepiť. Mnoho bytostí reaguje automaticky a podvedome (hovorím všeobecne), na mnohých je nalepené množstvo iného, o čom ani nevedia a čo inštinktívne reaguje. Vodítka, ktoré sa nechajú tu a tam budú slúžiť len na to. Všetci tu môžu byť “čistí”, stačí jeden – dvaja náhodný návštevníci a už to fičí … 😉

    Moja zvedavosť mi napríklad nahovára, že by ma možno zaujímalo, ako bude rekapitulácia/stopovanie prebiehať pri použití skupinovej dynamiky a spojenia energie pod jedným zámerom, ako sa zvýši rýchlosť odbúravania blokád, ale – čo z toho prakticky využijem? Ak to chcem realizovať, môžem sa prihlásiť do skupiny.

    Druhá poznámka je k procesu stopovania/rekapitulovania – rovnako dôležité (veď to aj píšeš) ako samotný proces rekapitulácie je nahodiť nový pozitívny (adekvátny) vzor správania. Inak telo nebude považovať proces za ukončený, keďže nebude cítiť zharmonizovanie a pocit bezpečia s realitou (blokády sme si vytvorili, aby sme boli v súlade s okolím a podľa možnosti v bezpečí …).

    @Lilith
    Vina znamená zlyhal som, som zlý, zaslúžim si trest. (Nemám zo svojej hlavy.)

    Páči sa mi

  15. Takže pre všetkých stalkujúcich v projekte Päť dohôd, ktorí majú vlastné blogy a chcú ich spojiť s projektom:

    Vyrobila som dva bannery. Jeden je s priesvitným pozdím a hodí sa na svetlé stránky:

    Druhý je grafický a hodí sa kamkoľvek:

    Ak chcete, stiahnite si ich a dajte na bočnú lištu, hoci možno budete musieť upravovať veľkosť – tieto bannery sú široké 257 pixelov.

    Môžete ich použiť ako ja ten svoj, na “vstupnú bránu” do projektu. Vtedy si ich spojte s touto linkou: http://projektpini.wordpress.com/projekt-pat-dohod/

    Alebo ich môžete spojiť s hocijakou inou stránkou, ktorú uznáte za vhodnú – napríklad s vaším osobným “stalkovacím denníkom” 🙂 .

    Páči sa mi

  16. Dosvetla s takymito nahodami 😀 … Mate este jedno miestecko pre jednu zabudnutu zaspatu a prave sa prebudzajucu (hoci este malinko sama sebe sa vzpierajucu) stoparku? Vopred dakujem a tesim sa na spolocne stopovanie (prepacte za staromodny termin, ja si na stalkovanie neviem zvyknut).

    Páči sa mi

  17. neviem ako som dnes došla až sem , ale rada by som sa pridala.
    Dohody som čítala zbežne. Je to niečo , čo sa asi snažím robiť. Už asi rok mám pocit, že hľadám učiteľa, ale neviem v čom. Dobrá haluz. Hltam knihy o šamanizme. snívaní starovekých kultúrach a mám pocit, že ešte niečo hľadám.

    Páči sa mi

  18. Neviem, čo mám robiť.založila som si na wordpresse blog a čakám na potvrdenie.Ako vstup je moje heslo alebo máme nejaké spoločné ?Sorry, nie som dobrá v počítačoch…anka 777 alias ankase

    Páči sa mi

  19. Uf, a ja som zase niečo zmeškala. No asi to tak malo byť. Budem Vám všetkým moc držať palce, päste, či ktoré sa to má… Dúfam, že ešte budú nejaké ďalšie projekty, lebo už mi ušli meditácie s Gaiou, teraz zase 5 dohôd. Možno by som mala začať nosiť hodinky. Tak sa majte a dúfam, že sa moc neuzavriete, to by bola večná škoda pre nás ostatných.

    Páči sa mi

  20. Že tu nemáš kontakt… No čo? Tak teda Ahoj. Náš osud.wordpress.com. Guru plný lásky udal tak ho zrušili. Ideme ďalej tu http://osud.biz Potreboval by som zistiť aký modul bol na vkladanie videa do príspevkov. Alebo screen vtedy keď to robíš alebo sa ich na rovinu opýtaj tiež by sa hodilo vedieť aký modul je site stats. Za pomoc ďakujem v mene všetkých.

    Páči sa mi

    • Malwerik,

      všimla som si, že ste uzatvorení… Je to škoda. Teším sa na nové veci – dovolili vám aspoň poprenášať si tie články, čo ste tu mali? Pretože na pár z nich som bola nalinkovaná a rada by som linky obnovila.

      Ten modul na vkladanie videí je zabudovaný v samotnom WordPresse a ja som malý pán, aby som vedela, ako sa to robí. Štatistiky sú tiež dodávané WordPressom. Ale ak chceš dobré štatistiky, Google poskytuje túto službu. Je tam dosť podrobný opis. Jediné, čo potrebuješ, je možnosť vložiť Java kód na stránku (to wp.com neumožňuje).

      Mne sa pred týždňom pokazilo konto a nevedela som sa dostať k vlastným blogom, tak som sa obzerala na webe, kde sú podobné CMS systémy. Jeden bol na blog.com, ale tam mi to nechcelo zobrazovať stránky (vyzerá ako wordpress sám, len s menej skinmi) a potom som našla viviti a tam som si urobila náhradnú stránku, lenže potom mi našťastie rozchodili konto a tak si viviti nechávam ako zálohu na iný projekt. A tam sú aj štatistiky (také chudobnejšie), možnosť vkladať Javu i videá (len som to ešte neskúmala, ako sa to robí).

      Dúfam, že som pomohla. Ešte by tu bol eBlogger, ale viac ich fakt nepoznám.

      Držím palce!

      Páči sa mi

Povedz svoj názor