Pavúčí jaspis na rozrušené nervy

jaspis-pavuci.jpgAJ: spider jasper, spider web jasper alebo starbust jasper, aj elephant skin jasper (Slonia koža), NJ: Schlangenjaspis, NórJ: Jaspis Elefant

Pavúčí jaspis pochádza z Mexika a sú to vlastne v bahne fosilizované foraminifery. Veľmi dôležité ú tohto jaspisu je uvedomiť si, že nemecký a anglický názov sa diametrálne odlišujú: to, čo Nemci nazývajú “hadí jaspis” (Schlangenjaspis) nie je identické s angloamerickým “jaspisom Hadia kožka” (Snakeskin jasper), ktorý je skôr podobný na dúhový jaspis (a pravdepodobne ide o dve mená pre tú istú vec), ale je to nemecké pomenovanie pavúčieho jaspisu. (Trvalo mi rok, než som to zistila. 😦 )

Mystické vlastnosti: Pomáha nám postupne a bez násilia preniknúť do sveta iných ľudí.

Dodáva nám výdrž a odolnosť voči príkoriam. Zvyšuje našu odvahu a schopnosť riešiť aj konfliktné situácie.

Viaže sa s čakrou solárneho plexu.

Liečiace vlastnosti: Povzbudzuje trávenie, žalúdok, pankreas a črevo. Ukľudňuje rozdrásané nervy. Silný ukľudňujúci účinok (už som videla, že ho označujú za “prírodné válium”).

Znižuje hladinu cholesterolu, posilňuje pečeň a žlčník, zlepšuje látkovú výmenu a odbúrava tukové vankúšiky. Pomáha pri problémoch s vylučovaním.

Ničí vírusy a baktérie.

Použitie:

  • Pokladá sa priamo na telo, alebo sa nosí vo vrecku.
  • Výborný pre výrobu elixírov – pitie prečisťuje celý organizmus.

4 thoughts on “Pavúčí jaspis na rozrušené nervy

  1. Alexandra,

    ako všetky iné kamene – najlepšie na quartzovom (krištáľovom) zhluku alebo na quartzovej drti, prípadne v geóde (ametystovej, citrínovej, quartzovej).

    Ak je vyčistený od iných vibrácií (napr. umytím pod vodou alebo zakopaním do zeme), možno ho pokojne nabiť aj na bežiacom počítači. Ale počítač zvyšuje všetky energie, takže je skutočne dôležité, aby ste ho vopred dobre vyčistili a nechali mu len jeho pôvodnú vibráciu. Zakopanie do zeme na 24 hodín je najbezpečnejší spôsob (ak nezabudnete, kam ste ho zakopali 😛 ). Ale musí to byť skutočná zem, nie zem v kvetináči, lebo tá nemá samočistiace účinky.

    Páči sa mi

  2. nevie niekto kde sa da zohnat pls? niekde cez internet alebo tak… keby naaahodou niekto vedel v okoli sturova (mam taky pocit ze netusite kde to je ale keby nahodou)

    Páči sa mi

Povedz svoj názor