Nemezis: regres

Dnes ráno som si robila regres do minulých životov. Už dávnejšie mi môj strážny Messiel povedal, že sme sa kedysi poznali – že som bola kerub Nemezis. Tak som bola zvedavá, čo som to vlastne bola a ako to vtedy bolo s mojou premenou na dušu – a rozhodla som sa preskúmať to.

Použila som autohypnotickú nahrávku, ktorá ma tam vzala, ale potom pokračovala príliš rýchlo a tak som ju vypla, nastavila si theta binaurálnu nahrávku a vrátila som sa späť, aby som to mohla preskúmať. Ráno som si svoje zistenia ešte overovala u Gabriela a dozvedela som sa kdečo navyše.

Takže Nemezisov príbeh (áno, pôvodne som bola “on” 🙂 ):

Nahrávka funguje tak, že nastúpite do vlaku, idete tunelom a potom vlak kdesi zastaví a vy vystúpite. Hypnotizér vás navádza, aby ste skúmali krajinu naokolo, aby ste sa pozreli na svoje nohy a čo máte obuté… Tak som vystúpila z vlaku. Naokolo bola len taká suchá planina, piesok, prach a nízke krovie, skôr sivastá a všade plno kamenčia a vietor. Pozrela som sa na svoje nohy – a strnula som: miesto nôh som mala pazúry ako vták! Celá som bola operená, bola som obrovský vták, niečo ako gryf. Hnedosivá, s tvrdými i jemnejšími períčkami a hoci bolo perie husté a vonku bolo poriadne teplo, nepotila som sa. Ešte sa pamätám, ako vietor čechril jemné períčko pod tvrdým krycím perím na hrudi.

Letela som do svojho hniezda, vedomá si toho, že som “on”. Sedela som na vysokej skale a pozerala ponad krajinu – skalnaté svahy, kopce, hlboké úzke údolia, suchá, vyprahnutá a veterná zem. Napadlo ma, že je to niekde v Sýrii, Iráne alebo Iraku – proste niekde tam. Mala som funkciu: patrila som k Pozorovateľom. Z času na čas som sa zamiešala medzi ľudí a dávala som pozor, čo sa na Zemi deje.

Bola som zvedavá, ako vyzerajú ľudia v tej dobe, aby som dokázala aspoň približne odhadnúť čas, pretože na otázky hypnotizéra ma nijaký dátum nenapadol. Tak som zletela do údolia a ako som pristávala, premenila som sa na chlapa v dlhom sivom hábite, vysokého a šľachovitého, s plochou tvrdou tvárou, asi okolo tridsiatky. Hlavu som mala zakrytú nejakou kapucňou či čím, na nohách som mala remienkové sandály a išla som nadol do ľudskej osady.

Ľudia boli poobliekaní podobne, ako to býva vo filmoch o Kristovi – dlhé voľné šaty prepásané povrazmi, prikrývky hlavy, svetlé a hrubé plátno. Bola to nejaká dedina z domov buď vytesaných do skaly alebo postavených z adobe tehál, to presne neviem. Mala úzku hlavnú ulicu a okolo nej krivoľaké cestičky, otvorené dvorky a v nich hydinu a všade plno detí. Ľudia chodili naokolo, robili, smrdelo to tam močovkou a odpadkami.

Ako som išla okolo, ľudia sa pristavovali, pozerali po mne a zdravili ma. Za dedinou sa na priestranstve hrali deti. Sadla som si na kameň a sledovala ich. Behali okolo mňa a vôbec sa nebáli. Vyzeralo to, že ma poznajú. Ani dospelí sa nepozastavovali nad tým, že tam sedím a pozorujem deti. (Dnes by za to neznámeho vyhlásili okamžite za pedofila.)

Potom som sa vrátila do dediny. Išla som do nejakého dvora k ľuďom, ktorí ma poznali. Bola to rodina s kŕdľom detí. Najedli sme sa spolu a potom, keď sme boli v dome sami, mal(a) som s tou ženou sex. Nič som necítil(a), rovnako ako pri pozorovaní detí. Trápilo ma to – chcel(a) som vedieť, čo cítia. Chcel(a) som pochopiť, čo ich drží nažive. Nerozumel(a) som.

Potom viem, že som hovorila s Otcom a on povedal, že zo mňa urobí dušu. Že to budem môcť zažiť a keď skončím svoju cestu, tak sa znova vrátim k nim. A urobil zo mňa “svetielko” a poslal ma do brucha mojej budúcej matky.

Videla som, ako sa okolo mňa delia bunky. Bol to dosť haluzný pohľad – priesvitné, kedy-tedy sa zachveli a bolo ich viac. Vyzeralo to celé oslizené, ale nevadilo mi to. Bola som zvedavá.

A potom som sa narodila. Narodila som sa do ženského tela. Dali mi meno Sulanid alebo tak nejak. Potom si pamätám, že som bola už dospelá žena s vlastnou rodinou a vlastným domom a dvorčekom. Bola som vysoká, robustná a bujne tvarovaná žena a mala som strašne veľa detí, ktoré sa okolo mňa hrali a ja som na ne bola nesmierne pyšná. A mala som muža, pevného a svalnatého, s ručeravými polodlhými vlasmi a kučeravou bradou. A cítila som.

Z tohto bodu som sa rozhodla vrátiť do súčasnosti. Ráno som sa pýtala Gabriela, či som si to len vymyslela, alebo to ako-tak zodpovedá realite. Vraj áno. Pýtala som sa, čo sa stalo s energiou Nemezisa. Povedal, že Otec ju premenil na dušu. Ale tá duša bolo len také malé svetielko a tak som sa spýtala, či sa jeho zvyšná energia vyžiarila na Zem a teraz je začlenená do energie iných ľudí (ako kedysi Efnielova). Gabriel povedal, že nie, že je len jedna duša.
“Takže to som jediný Nemezis?” spýtala som sa.
“Nie,” odpovedal, “Otec Nemezisa rozdelil na 10 duší. Po prežití celého cyklu reinkarnácií sa duše zasa spoja a vytvoria znova Nemezisa, len už bude mať spomienky na to, aké je byť človekom a žiť ľudský život.”
“Takže keď sa všetkých 10 duší spojí, tak ja vlastne zaniknem?” spýtala som sa a vôbec sa mi to nepáčilo.
“Nie,” povedal Gabriel, “ty už zostaneš. Spojí sa len zvyšných 9 duší.”

Takže toto je môj príbeh o Nemezisovi, ktorý mal telo orla a nakoniec sa zo zvedavosti stal človekom. A pozdravujem zvyšných deväť “bratov” kdesi tam vonku – ak toto čítate, možno si spomeniete… Ja za seba dnes viem povedať len jedno – bolo mi dobre ako človeku, ľudské emócie boli veľmi zaujímavé (nie vždy aj zábavné), ale oveľa lepšie je necítiť a byť tým, čím som bola kedysi… aj keď súťaž krásy by to asi s tým zobákom a pololysou hlavou nevyhralo! 😕

47 thoughts on “Nemezis: regres

  1. Ahoj , heh tak to delenie buniek ma zaujalo, to teda musí byť fakt haluška… K tomu deleniu tých duší to ako 9 duší nejak zanikne a vznikne 1 Nemezis?? Vlastne čo to presne je ??? A nepovedal ti prečo ty nemusíš ?? Takže vlastne si bola súčasťou Nemezis ?? nie duša, ale vlastne časť jej vedomia ???? No pekne čo sa človek o sebe nedozvie 😀 .

    Páči sa mi

  2. HowHigh,

    pochopila som to takto: Nemezisova energia bola rozdelená na 10 nezávislých duší (ja sama som čakala iné číslo, 7 alebo 9 alebo 2, ale rozhodne nie 10). Tie teraz žijú svoje reinkarnačné cykly (bez vedomia, kto sú a že je ich viac), až kým sa nedostanú do poslednej inkarnácie, potom sa spoja s Univerzálnou Energiou (=Otcom) a tá ich znova odčlení ako samostatného Nemezisa, len pri plnom obnovení všetkých jeho spomienok (takto sa anjeli učia). No a pretože pre mňa si vymysleli iné pokračovanie, bude sa musieť Nemezis uspokojiť len so spomienkami 9 duší. Moje dostanú v inej forme, až sa na ne rozpamätám.

    Nemezis bol vedomá energia a jedna jeho časť som bola ja (možno slepé črevo, ak energie majú nejaké slepé črevo; to by vysvetľovalo môj dnešný ostrozrak 😛 ). Myslím, že môj strážny, niekdajší Nemezisov priateľ, je strážnym aj zvyšku jeho duší. Nie je to taká absurdná predstava po tom, čo som sa dozvedela o Efnielovi a jeho ceste späť k Otcovi. Anjeli (=vedomé energie, ktorých istá vibrácia sú “anjeli”) nezomierajú – energia nezaniká, len dočasne mení svoju podobu. Napríklad na 10 ľudských životov. 🙂

    Páči sa mi

    • Helen regres do buducnosti si neskúšala? Mne hyponoterapeut vravel, že aj to sa dá.

      Ja som si spomenula teraz na príbeh, ktorý som zažila šamanským putovaním a som si na 98% istá, že to bolo pokračovanie môjho námorníckého života, lepšie povedané jeho završenie.

      „Raz počas plavby som narazil na útes. Vliezol som do podpalubia a snažila sa opraviť tú dieru, kadiaľ sa mi valila voda do lode. Voda pomaly stúpala a ja som nemal šancu tú dieru niečím ucpať. Ponorený vo vode som uvidel žltooranžové svetlo ako spoza diery na mňa svietilo a niečo vyžarovalo. To svetlo vytiahlo moju dušu von z tela. Padal som pomaly na dno lode a moja duša ma opustila. Tak ako skončila púť mojej lode, sa ukončil aj môj život.”

      Len neviem, čo bolo to svetlo, čo si prišlo vyzdvihnúť moju dušu….môj strážny, či vyššie Ja?

      Ten vlak musím vyskúšať. Uvidím kam ma zavedie. 🙄

      Páči sa mi

  3. “Nie,” povedal Gabriel, “ty už zostaneš. Spojí sa len zvyšných 9 duší.”
    hmm, krásne sa počúva, čo chceme počuť, najsmutnejšie na tom, je si tak často klameme

    Páči sa mi

    • Jo… Je ich viac ako 9, myslím, že tých pôvodných bolo 9 a potom sa to inkarnáciami asi štiepilo alebo tak, aspoň ak si správne pamätám, čo sme to pozisťovali. Nakoniec sme sa nejako ponachádzali. Chvíľku sme aj fungovali spolu v uzavretej skupinke podobnej ako Pini, ale potom sa ozvali moje túlavé boty, išla som ďalej a už o nich veľa neviem. Vraj energiu, ktorú som mala odovzdať, som už odovzdala… Ešte v poslednom čase, keď som sa motala stále okolo mravcov, som myslela, že to je pokyn kontaktovať ich znova, ale keď som sa pýtala, tak néééém… Ja už idem svojimi vlastnými chodníčkami. Vlk-samotár do posledného dychu. 🙂

      Páči sa mi

  4. Takže keď sa spoja znova nebudú cítiť ale budú vedieť aké to je. Či ? 🙂
    Osobne by som mal problém znovu sa spojiť a vzdať sa svojej individuality i keď individuálnosť, nie je nič iné ako krehká ilúzia. Ale zase na druhej strane by som bol asi rád, že budem jednou ucelenou bytosťou a budem zdieľať zážitky druhých eum teda zážitky samého seba opäť v kope :D. Hm chcel by som zažiť ten pocit zjednotenia a znovu-úplnosti.

    Páči sa mi

    • 🙂 Keď mne oznámili, že sa potrebujem vzdať individuality, revala som asi mesiac ako tur. Ešte stále na tom laborujem, ale už sa to zlepšuje. Keď začneš mať záblesky toho “zjednotenia”, všeličo hneď začína vyzerať celkom inak a si ochotný (aspoň teda ja som) urobiť čokoľvek, aby to už neprestalo. 🙂

      Nakoniec sa aj tak znova napojíme všetci – cez Nemezisa alebo nejako inak. 🙂

      Páči sa mi

  5. Nezmysel, nemoze existovat energia duse rozdelena na 10 casti kazda oddelene. Iba duse ako Siva Tattva maju taketo vlastnosti. Dokonca ani polobohovia z duchovnych planet nemaju takuto kvalifikaciu, Siva Tattva je nieco medzi Jiva Tattvou a Visnu Tattvou co je uz Naddusa. Jiva (nasa dusa) sa nemoze dostat na takuto uroven. Tak ako trojuholnik nemoze mat 4 strany. Nasa dusa moze byt vzdy iba v jednom tele. Je celistva. Nemoze byt delena. A to plati pre vsetky individualne duse. Moze byt v schranke bacila az po tela polobohov, no svoju podstatu nikdy nezmeni.

    Spojenim vsetkych hrubych,jemnohmotnych tiel a duse vznika (atman) ludska bytost. Ten je riadeny vzdy len celistvou dusou. Ziadna Jiva nie je castou vacsieho celku dusi.

    Páči sa mi

    • 1. Ctím si tvoj názor.
      2. Je platný pre hinduistu.
      3. Ja nie som hinduista. 🙂

      Navyše myslím, že je dosť kontraproduktívne používať vyjadrenia typu “je nezmysel”. Po takomto úvode ľudia akosi automaticky prestávajú čítať. 😛

      Buď chceš diskutovať, alebo chceš mať veci po svojom. Rozhodni sa. 🙂

      Páči sa mi

      • Ucelom diskusii je najst a sirit poznanie. Neoverene informacie su preto zavadzajuce.

        Ta informacia je platna pre kazdeho cloveka.

        Ja nepotrebujem debatovat o tom o com som si isty. Bud chces vediet pravdu alebo nie. Spekulacie su potrebne vtedy ked hladas a nie ked uz mas. Niekedy je pravda relativna. (Ukaz mi tvoju pravu ruku, stojis oproti mne a pre mna to bude lava ruka) A niekedy je presne dana – objektivna (Pre vsetkych plati rovnako). Uz aj z realizacie celistvej, uplnej duse vychadza ze je Jiva Tattva. Jednotna sama o sebe. Nie je tu ziadna skryta nad-cast a ani nikdy nebude. Treba len prejst z vedomia tela do uvedomenia si duse.

        Páči sa mi

      • Groover,

        “Ja nepotrebujem debatovat o tom o com som si isty” mi naznačuje, že nemáš záujem o diskutovanie, ale o hlásanie tvojej pravdy. Dobre; hlásaj. 🙂 Nie je to moja pravda a tak sa necítim povinná reagovať.

        Páči sa mi

    • Ja nepredpokladám, ja viem! 🙂
      ale to s tými rukami, bolo dobré, pretože je to aplikovatelné na akomkoľvek príklade, takže by bolo fajn sa toho v akomkoľvek prípade držať, nie?
      Uznávam, že pre mňa je toto dosť vysoká matematika a raz až tam dojdem, tak budem môcť aj vážnejšie prispieť, ale momentálne mi to opäť začína znieť príloš jednoznačne a hlavne jednostranne. Ak som sa doteraz niečo naučil, tak to bolo to, že jednoznačné nieje nič, pretože sa neviem pozrieť prostredníctvom všetkých uhlov pohľadu naraz…zatiaľ.
      Ináč, že niečo proste “nemôže” existovať, som už počul toľko krát, že už len z princípu pri tom ako takéto niečo počujem, začínam strácať záujem o zvyšok…a to je možno chyba, ktorú do kola opakujem, ale pripadá mi to príliš jednosmerné, bez možnosti alternatívy a takto vesmír zatiaľ podľa môjho chápania nefunguje. Samozrejme možnosť, že sa mýlim, je dosť veľká, keďže stále viem prd o tom čo tu vyššie spomínate. 😀

      Páči sa mi

    • Groover, aj ked nepotrebujes debatovat o tom, o com si si isty, pises sem komentare.
      Ty si myslis ze si objavil danu – objektivnu pravdu. Ja si to myslim tiez.

      Moja dana objektivna pravda je takato: je skupina dusi (dusevna rodina), ktora je rozdelena na 144 casti. Jedna z tych casti je moja dusa, ktora moze byt rozdelena na 75 casti ktore paralelne existuju a su v kontakte s mojou dusou, kedze som to vsetko ja. Kazda z tych max.75 paralelnych dusi ma svoj vlastny plan, ake chce urobit skusenosti.

      Z mojej strany mas ty neoverene informacie, ktorymi zavadzas 😉 a asi je to aj vice versa 😉

      Páči sa mi

  6. Ojooj Groover, a co ked su pre mna zavadzajuce niektore informacie z budhizmu, hinduizmu alebo krestanstva? 😉 pre triezveho ekumenika je viac pohladov a viac pravd a nesnazi sa druheho oznacit za nezmysly hovoriaceho 🙂

    Páči sa mi

    • Pre hladaca existuje vela pravdepodobnych moznosti lebo si este neveri a to je spravne. Prave tym ze este na nicom nelipne ma vysoky rozhlad. Casom vsak hladac najde. Dokonca ani samotna informacia mu nebude stacit hoci moze byt velmi logicka a zmysluplna. Najlepsie je ak ma k tomu este bud empiricku skusenost alebo prezitok. Potom si moze skutocne stat za svojim nazorom. Aj pre mna boli podobne informacie este pred 2 rokmi neuplne a diskutabilne. Viem vidiet svet aj ocami dnesnych hladacov ktori su pre mna este stale v tej bubline. Niektore veci su jednosmerne, niektore nie. Niektore zakony platia pre vsetko a niektore nie. Ide o to ich rozlisovat. Napriklad nemoze byt vec cisto cervena a zaroven cisto zelena. Bud jedno alebo druhe. No ako potencial by mohla byt cervena alebo zelena. To su zaklady rozlisovania. Myslienka vie spojit tieto veci no nevie pridat adekvatnu predstavu.

      Páči sa mi

      • “Napriklad nemoze byt vec cisto cervena a zaroven cisto zelena.” A vieš, že môže? A vieš, že každá jedna aj skutočne je? 😀 Farba totiž je len to, čo sa skladá v oku indivídua. Neviem, na základe čoho, ale je to fyzikálne doložené. A iné oko môže vnímať celkom inú farbu. O tom je napríklad farbosleposť.

        Ovšem ak si zafixuješ raz, že daná vec je “červená” zostane pre teba červená, aj keby ti celý svet tvrdil opak. Proste ty ju tak vidíš. A časť sveta ju vidí inak.

        Kedysi si to vedel… Viac som mala rada tohto Groovera: https://eprakone.wordpress.com/2010/03/03/oltar-ci-portal/#comment-30363

        Zostalo mi za ním smutno. To bol v mojich očiach Človek. Nevadí. Aj to patrí k životu.

        Páči sa mi

      • To je nedokonalost zmyslov a nie potencialna energia predmetu z jasu svetla, frekvencie hmoty atd. Kazdy jav je v danom momente uplny a dany. Nie je nahodny. To su rozne pohlady na tu istu vec. Tak isto to funguje aj s perspektivou a zmyslami. Napriklad mozes vnimat ze sluch sa deje niekde v priestore, v tvojich usiach ale naslednim rozbitim vsetkych pocitov sa ani nedeje v priestore. To je ta iluzia. Dobre je to vysvetlene tu:

        Ta chemicka zlucenina cervenej farby urciteho typu tam stale bude. Aj ked budes farboslepy 😉

        Páči sa mi

      • Tak ja chcem ostat v tej bubline, lebo drzitelia jednej a jedinej pravdy sklzavaju do intolerancie a dis-respektu voci inym nazorom. Myslia si, ze uvideli, ale paradoxne oslepnu a nevidia rozmanitost vokol. Ako take koniky s klapkami 🙂

        Páči sa mi

      • Groover,ja si vážim spôsob, akým sa snažíš otvoriť oči, ale nie som si istý, že či je pre mňa ten správny. Od istého stupňa znalostí, nám môžu ostatní pripadať veľmi pomalý a zameriavajúci sa na nepodstatné detaily, ale aj ten naivný Groover potreboval svoj čas prejsť svojou naivitou, aby dospel v tom pravom momente do súčasného bodu poznania. Nech je to už kdekoľvek. Pamätám si spôsob ako tu Nryan prezentoval svoje názory a aj Auríka a Ninu a x ďalších. Len pre môj spôsob zmýšľania je momentálne už asi 3 rok nepochopiteľné, prečo to tlačenie a neústupčivosť. Nikto nechce, aby si konvertoval na inú vieru :). Chcem len aby si mal pochopenie, povedzme moju nevedomosť, hlúposť…nech to už nazveme ako koľvek, lebo je to moja voľba a moja cesta a ty “nemôžeš?” vedieť kadiaľ ma povedie a aká je moja úloha…leda žeby si vedel, ale to by ma potom zaujímalo, čo vieš 🙂

        Páči sa mi

    • A keď ju osvetliš svetlom inej vlnovej dĺžky, prejaví sa ako iná farba.

      Nie, Groover, toto “bojovanie na povrchu” a dokazovanie si nie je to, čo som ti primárne chcela poslať ako správu. Ešte raz, polopatisticky a za mňa naposledy: Mala som radšej toho skúmajúceho, otvoreného Groovera, ktorý si vedel z každého učenia vybrať to, čo bolo dobré pre neho a nepotláčalo ani názory iných ľudí. S týmto novým Grooverom nraynovského typu si neviem veľa čo počať. Neviem, či si uvedomuješ, ale prilipnutím k jedinému možnému spôsobu nazerania na veci si si vytvoril samonastolené obmedzenie. A toto nazeranie na veci sa dokonca pravdepodobne nezakladá ani na tvojich vlastných skúsenostiach, ale na tom, že si v niečo uveril a tým si tomu pripísal platnosť. ROGER?

      Mám ťa rada – kvôli tomu, aký si bol. To sa už nezmení. OVER.

      Páči sa mi

      • “Kedysi si to vedel… Viac som mala rada tohto Groovera: https://eprakone.wordpress.com/2010/03/03/oltar-ci-portal/#comment-30363

        Ja by som toho Groovera dneska dobre “prepliaskal”. Taky naivny pozitivista. A mnohi mu slepo pritakavali lebo sa to zhodovalo s ich tuzbami a cinnostiami. Aj dnes ste taky. Ziadna zmena. Kazdy treti sa povazuje za Boha a vsade riesite len nepodstatne veci s nalepkou ezoteriky. To su vsetko veci obalene falosnym egom. Nraynove prispevky mali hlbku ktoru dnes viac ocenujem.

        Vsade, dokonca aj v pribehoch sa na to naraza. Zober si Tolkiena a Pana prstenov. Ked bol Gandalf a Saruman v Isengarde a pocuvalo ich vojsko. Kazdy prezentoval svoje nazory. Saruman mal ovela zamatovejsi hlas a sluboval poklady, moc, silu. Gandalfovi ani nebolo dobre rozumiet, mal menej vyrazny hlas a nepotrebobal slubovat odmeny no predsa sa v nom skryvala sila a pravda. Sam Ghandhi povedal ze nie je dolezite kto vyhraje diskusiu ale kto ma skutocnu pravdu. Ukryvate sa v spekulaciach a vynasata veselo veci ktorymi len metiete hladacov pravdy. Stale sa posuvat len v troch kvalitach hmotnej prirody je prirodzenost tela a nie duse. Spiritualita sa tu uz dokonca takmer ani neprezentuje. Ba vytlaca sa vsemoznimi sposobmi. Nahradili to kamienky a videnie aury. “To dnes v skutku staci..” To je dnesny vplyv Kali Yugy.

        Páči sa mi

      • Groovy, spooky 😉 Hranica uz vzblkla, Kladivo je otvorene na 6.strane 🙂 Grooer len jedna otazka – bol si / zil si nejaky cas v hinduistickej krajine?

        Páči sa mi

      • Ja ano. V hinduistickej, budhistickej, islamskej, katolickej, you name it.. A ver mi, ze vsade je to o tom istom. Aak nie je pritomna tolerancia a respekt vocI inym, ale je to len o hlasani vlastneho nazoru, stoji zitie v takej krajine za prd. Excuse my French 🙂

        Páči sa mi

      • Respekt musi byt zasluzeny. Hlupost nema byt tolerovana. Nezmysel ma byt vyvrateny. Kazdy nech sa riadi najlepsie tym ako vie. Darmo vraviet o skupine ludi, celkoch. Vrav o ich uceni a tym cim ziju.

        Páči sa mi

      • 🙂 Predsa len mi to nedalo…
        -> Respekt musi byt zasluzeny. Kým?
        -> Hlupost nema byt tolerovana. Kým?
        -> Nezmysel ma byt vyvrateny. Kým?

        Kto je ten, čo zadefinuje, čo je to “rešpekt”, “hlúposť” alebo “nezmysel”? Pretože ten dostáva do svojich rúk zvrchovanú moc, aby o hocikom inom mohol povedať, že nerešpektuje – a tak ho treba potrestať, že je hlúpy – a tak ho treba potrestať, že vraví nezmysly – a tak ho treba potrestať. Forma trestu môže byť čokoľvek, ale je to vždy niekto zvrchovaný, ktorý rozhoduje nad “nižšími bytosťami”. Toto je vážne niečia predstava o “vzostupe”? Byť nesvojprávny a nechať iných rozhodovať, či som/nie som dostatočne “in”? 😕

        Práve kvôli tomuto nie som v žiadnej “svorke”. Nemám schopnosť viesť a nemám schopnosť nechať sa viesť.

        Páči sa mi

      • tak toto je ciste ego 🙂 “Respekt musi byt zasluzeny. Hlupost nema byt tolerovana. Nezmysel ma byt vyvrateny.” Ak si myslis, ze si niekto musi zasluzit tvoj respekt, ze je niekto hlupak a hovori nezmysly a ty si drzitel pravdy, tak si este dalekooooo od osvietenia. Ak nie si blizko pri Sendai 😀
        Ale peace brother a uzivaj si svoju pravdu. Pre hlupaka kazdy hlupak..
        Mudri ludia sa ucia neustale od vsetkych. Pekny slnecny den 🙂

        Páči sa mi

      • 3x Hadaj kym. Smolkovia z lesa nepridu za teba rozhodovat. 🙂

        “Respekt musi byt zasluzeny.
        Hlupost nema byt tolerovana.
        Nezmysel ma byt vyvrateny.”

        Toto su uplne zaklady. Visiet na niecom neobjektivnom nezmeni skutocny kolobeh veci.

        Kazdy si moze jednotlivo hocijake slovo vysvetlit pre seba a vsetko obratit podla toho ako sa mu to paci no tym nezmeni situaciu taka aka je. Vsetko ma svoju kauzalitu, pricinu nasledok. Nielen na hmotnej urovni ale celkovo. Kazdy jeden cin, myslienka, nazor. Tym ze predtym budeme utekat nic nevyriesime. Ked je niekto hlupy tak ho netreba trestat a neviem preco to napada prave teba. On sa uz sam potrestal. Nevidiet to ? Ludia ktori odmietaju priznat aj chybne rozhodnutia si sami skodia. A to plati pre vsetkych. Zivot ma mnoho smerov. Mnoho iluzornych v sebaklame a mnoho tych co vyslobodzuju.

        “Toto je vážne niečia predstava o “vzostupe”? Byť nesvojprávny a nechať iných rozhodovať, či som/nie som dostatočne “in”?”

        To je tvoj uhol pohladu. Nie je moja chyba ze vsetko vidis z pohladu ega ktore je obmedzovane. Ego nikdy nevzostupi. Ked ta upozornim “toto by si radsej nemal robit a prezentovat” tak to robim aby sa zbytocne nezacali sirit informacie ktore nie su uzitocne ba ani pravdive. Ked ich povazujes za take tak si ich obhajuj. Zatial som to nevidel a na dotycne ani nic zrejmeho nenajdes. Ja by som dal kludne aj ruku do ohna za to co pisem. Mozes to povedat ty o sebe ?

        Vsade su zrkadla a netreba vela rozumu aby som zistil ze bol zasiahnuty cierny bod.

        RE: Tenshi1205

        Vysvetli mi ako vnimas osvietenie, Tento pojem tiez vznikol len pre ego, Dokazovanie si niecoho atd. Tu mate divnu terminologiu. Cesta srdca je cesta vasne. Dusa sa da delit na 10 casti atd. Ja vravim o respekte vseobecne. To ze vsetko prisivas mne sudi len o tebe nie o mne.

        Páči sa mi

      • Je tam ešte jeden vnútorný rozpor. Najprv Groover píše: “Respekt musi byt zasluzeny. Hlupost nema byt tolerovana. Nezmysel ma byt vyvrateny.” To poukazuje na nejakú “vyššiu inteligenciu”, ktorá definuje tieto veci a podľa nich sa treba správať. a potom Groover pokračuje: “Kazdy nech sa riadi najlepsie tym ako vie.” Čiže nenechať sa buzierať nijakou “vyššou inteligenciou”. To je v mojom vnímaní inherentný rozpor.

        Jo, asi sme sa križovali s Grooverom. OK, Groover, prečo predpokladáš, že niečo “obhajujem”? Hovorím svoj názor. Ty s ním nesúhlasíš. Pekné pre teba. Je mi to jedno. Pekné pre mňa. 🙂

        Len jednomu nerozumiem: Poznáš mňa a poznáš túto stránku (a ak by som chcela predpokladať, tak oboje spadá do kategórie “nižšie bytosti” 😛 ). Prečo sem teda chodíš všetky tieto bludy čítať? Lebo o hinduizme sa tu skutočne veľa nedozvieš…

        No, nerozumiem.

        Páči sa mi

      • Je to rozpor ale zaroven je to pravdive. Vyssiu kauzalitu veci nezastavis. Preto existuje aj predavanie poznania. No takmer kazdy sa obracia s tym ze sa chce radsej popalit. Ked sa chce sam popalit tak je to este lepsie ako to ked to verejne pise cim navadza vacsinu. Ba mnohi sa neradia ani najlepsie tym co vedia. Nevidim do dusi ludi no pride mi ze sa vela ludi ukryva a ich vonkajsie dianie je len persona skutocnej osobnosti.

        Páči sa mi

      • A este.. ja chodim bludy vyvraciat. Niekto moze dat na moju radu niekto nie, viac nazorov len prispeje. Taketo diskusie su podla mna prinosne pre obidve strany. Mozu byt neprijemne iba pre ego. Ked pride dobry clanok tak ho pochvalim. Skuste ma prekvapit 🙂

        Páči sa mi

      • hm, presne viem o čom groover hovorí …

        ja jeho tento koment o rešpekte atd beriem ako poukázanie na jedno jediné … nikto ti nepovie kto si, nikto ti nepovie, čo si, a kým máš byť … a teda? ak sa toto nikdy od nikoho nedozvieme, kto me a čo sme? .. sme časťou boha? nie sme časťou boha? 🙂 ..
        groover iba poukázal na fakt, že akceptuje všetko a všetkých takých aký sú a debaty a pomenovania sú zbytočné, keď môžeme cez seba, očami boha, skúmať seba a okolie …
        skúmať a prejavovať sa .. a to každý bez rozdielu, ..
        ale tak pokiaľ dôjdeme do toho “stupňa” ( stupeň, nepíšem ho rada, lebo prakticky nie je … budto niekto niečo vidí alebo nevidí … ale tak iné ma nenapadlo) .. poznania, treba ho hľadať s otvorenými očami a ušami sledovať čo sa deje okolo … a stane sa čo sa stať má … a síce v duchu hesla … keď je žiak pripravený, učiteľ si ho nájde 🙂

        Páči sa mi

      • Groover,

        v pohode. Čítaj si, strhávaj, rob si, čo chceš. Zistila som, že ani so snahou nedokážem pochopiť tvoje myslenie/vnímanie, takže sa už o to nesnažím.

        😀 Aspoň stúpne sledovanosť blogu. Zatiaľ ešte vždy stúpla, keď sa tu ľudia vadili – či to už bol Aurík & co., Nrayn, Svetlonoš či WindBlows… a teraz to budeš ty. OK, ja som len hepi – čím viac ľudí sem bude chodiť, tým viac bludov môžem šíriť 😀 …

        Páči sa mi

  7. Ahoj,
    neviem kde zacat… Citam tento blog odpredu,odzadu. Citim sama, ze potrebujem kontaktovat svoju bytost, kotra by mi pomohla sa rozhybat. Len neviem kde zacat…Uz velmi dlho mi to vrta hlavou a hladam vsade na internete, bola by som velmi vdacna ak by ste ma mohli nejako nasmerovat. Ak by ste chceli poslem e-mail, kde by sme mohli veci rozobrat viac do hlbky. Vzdy sa mi stavali zvlastne veci, nebudem sa tu vela rozpisovat, kto chce spoznat, ozve sa 🙂
    Zatial prajem vela uspechov s blogom,
    Mon

    Páči sa mi

  8. Tazka tema a pekne popisana. Za seba sa neviem stotoznit s predstavou delenia 1 duse na 10 a opatovny navrat 9 z 10 do povodnej 1, ale:

    – este stale premyslam linearne
    – matematiku som nikdy nevedela, ale akosi citim ze pri navrate 9 z 10 ta chybajuca jedna moze symbolizovat tu jednu do ktorej sa navratia.
    – zazitky z regresu sa zvyknu menit/ doplnat/ objasnovat dalsimi regresmi, takze tato verzia nemusi byt final

    Ja som sa vzdy videla len v jednom zivote a vzdy v inom, naviac, mne nastastie dopraju vzdy len utrzky a aj to mi staci 😀

    Páči sa mi

  9. Priznám sa, mala som ťažký víkend. Za seba vnútorne: stratila (=”pustila”) som dvoch ľudí, ktorých som mala rada a ktorých som si vážila. No a k tomu sa pridáva reminiscencia zo straty tretieho kamaráta dobre rok dozadu.

    Pôvodne som plánovala urobiť mandalu pre Departed Friends, ale potom som si spomenula na pesničku, čo by som mohla použiť miesto toho na rozlúčku:

    Takže uzatváram. R.I.P.

    Páči sa mi

  10. Helar, vrátia sa časti Nemezisa do jedného Nemezisa, keď sa jedna časť Nemezisa slobodne rozhodne zostať individualistom – nezávislým jedincom? Nenaruší sa tým celistvosť Nemezisa?

    Páči sa mi

    • Môžem ti len povedať, ako to viem dnes – ostatní “Nemezisovia” majú už možno celkom iné informácie: Existujú časti Nemezisa, ktoré sú “duše”, ale istá časť Nemezisa zostala u anjelov a je to akoby jeho “energetický miestodržiteľ” a volá sa Messiel :-). Messiel je zvyšok Nemezisa, ku ktorému sa jednotlivé duše budú na konci svojho cyklu pripájať. Už to začalo, keď som ho naposledy videla, tak sa menil a nadobúdal “hmotu” a asi tretinu tela mal už “pevnú” (žiaľ, bez týchto “ľudských” obrazov sa neviem vyjadriť, tak som ho proste vnímala). “Duše” nezaniknú, len vrátia nejakú časť energie Messielovi a z Messiela sa znova stane Nemezis.

      Ja som prišla na rad prvá a už som svoju časť energie odovzdala. Nič sa nenaruší. Či bude na záver aj nejaké pevnejšie “splynutie” (napríklad pri smrti ľudských tiel “duší”), to netuším. Ak áno, toho sa nezúčastním a anjelskí to už nejako doflekujú, aby to nebolo na závadu; ja som medzičasom vraj dostala inú funkciu a snívam im to, čo mi povedia. 🙂 Hepi. Najúžasnejší džob môjho života! 😀

      Páči sa mi

      • ďakujem ti za odpoveď, už mi je to jasné. 🙂 Máš krásnu funkciu, je v tom Gabriel. 😀 Určite ten pocit šťastia naplnenia tejto funkcie sa nedá vyjadriť slovami. 😉

        Páči sa mi

Povedz svoj názor