Toto ste sa pýtali…

kamene-na-kope.jpg

A liečenie:

A tu je zopár užitočných liniek:

  • elli (najradšej s malým e 😛 ) poslala túto linku na “kamienkovy” obchod:
    http://www.vltava2000.cz/lecivekameny. Osobna skusenost: objednane 27.1., dnes ich uz mam, dodane presne podla objednavky, postovne a sposob dopravy vopred odsuhlasia mailom (s moznostou storna objednavky). Na moju vyslovnu prosbu vsetky kamienky riadne oznacili nazvami. Po kusoch sa to asi vzhladom na naklady (postovne) objednavat neoplati, skor raz za cas urobit vacsiu objednavku.

699 thoughts on “Toto ste sa pýtali…

  1. Veľmi chcem horský kryštál, ale zatiaľ som ho nikde nevedela zohnať, mozte mi poradit? Nie som z Blavy, ak mate neake linky na e-shop, kde sa da kupit aj horsky krystal, pomohlo by mi to. Je jeho ucinok rovnaky, keby som ho nosila na krku, v prsteni, alebo vo vrecku? Dakujem

    Páči sa mi

  2. Amalisa,

    existuje internetový obchod Korálky, kde majú okrem iného aj prívesky z číreho quartzu.

    Pre kamene je najdôležitejšie, aby boli v spodnej vrstve našej aury, t.j. blízko na tele (pod šatami alebo na šatách alebo vo vrecku). V mieste, kde sa kameň nachádza, pôsobí najsilnejšie (to sa využíva pri pokladaní), ale aj ako prsteň alebo náušnice, pokiaľ je blízko pri tele, pôsobí. Takže je fuk, kam ho dáme – hlavná vec, že je blízko pri nás, aby mohol robiť svoju “prácu”.

    Ak používame prstene na aktiváciu meridiánov, potom je dôležité, na ktorom prste prijímacej ruky sú.

    Páči sa mi

  3. Prosím Vás, chcem sa opýtať, či kameň, ktorý je mŕtvy, sa naozaj nedá “oživiť” očistením? Pán, u ktorého nakupujem kamene, mi stále zisťuje, koľko je v nich energie a či sú ešte funkčné. Už som zahrabala, zakopala jeden kameň a chystám sa ďalšie. človeku je niekedy ľúto, že zakopáva nemalé peniažky. Ale ak to pomôže a neublíži, tak je to v poriadku. Konkrétne idem zakopať už druhý lapis lazuli. ďakujem.

    Páči sa mi

  4. Ešte ma zaujíma, na ktorej ruke mám nosiť náramky. Napr. kúpila som si fluorit a mam ešte hematitový a plánujem si dokúpiť tigrie oko. Kamienkom sa venujem krátko, necelé dva mesiace, nakúpila som si aj nejaké knihy, ale stále mám veľa nezodpovedaných otázok. 🙂

    Páči sa mi

  5. Janka,

    nie je mi jasné, ako ste prišli na to, že kameň je “mŕtvy”? Kamene málokedy celkom stratia svoje vlastnosti, často ich však stratia na prechodnú dobu a potom stačí znovunabitie (alebo zakopanie do zeme). Ak vám ani potom kameň nechce odovzdávať energiu, tak to znamená, že momentálne pre vás nie je ten správny! Treba ho odložiť nabok, chvíľu sa hrať s iným, “správnejším” kameňom – a jedného dňa vám opäť sám skočí do ruky.

    Energia kameňov často ubúda, keď sú skladované v tme a bez prúdenia vzduchu. To je jediné, čo ma napadá ako príčina poklesu energie kameňa.

    No a zakopanie kameňa neznamená, že ho tam necháte naveky! Stačí 24 hodín – ona Zem už urobí svoje. A potom pekne vyčistiť pod tečúcou vodou a nabiť buď na slnku alebo na mesiaci alebo (a to je najbezpečnejšie) na quartzovom kryštálovom zhluku alebo drti z horského krištáľu (=quartzu). Ak máte pocit, že ani to celkom nefunguje, postavte si ho na počítač a pustite mu relaxačnú hudbu (to myslím vážne – nesmiať sa! 😛 ). Kameň vysiela vibrácie a preto sa cez vibrácie dá s ním “rozprávať”.

    Náramky a ruka: závisí od toho, čo chcete dosiahnuť a ktorá ruka je u vás “prijímacia”. U pravákov to býva väčšinou ľavá. Cez túto ruku vťahujeme energiu kameňov do tela. Na “vysielacej” ruke zas energiu kameňov znásobujeme našou vlastnou a vysielame do priestoru. Napríklad labradorit na prijímacej ruke ukľudňuje myseľ a odbúrava napätie, na vysielacej ruke zapečaťuje našu auru pred narušeniami inou energiou. Ale aj z vysielacej ruky dostávame časť vibrácií do tela – stačí, keď je kameň v našej aure. Takže veľmi by som si nelámala hlavu nad tým, na ktorej ruke náramok budete nosiť. Hlavne by vám nemal prekážať pri robení, lebo potom budete nervózna a celá energia kameňov vyjde navnivoč.

    Páči sa mi

  6. dovysvetlenie vyrazu mrtvy kamen

    Milá Helar,
    dakujem za vycerpavajucu odpoved. Velmi ma potesila a zaroven aj vedomie toho, ze nase prispevky niekto cita a reaguje na ne. Vdaka este raz. A teraz k tomu mrtvemu kamenu – Hm, ked mi isty pan radil, aby som kamene zakopala, aj ja som sa smiala a veelmi cudovala. Aj som sa ho pytala, ci sa nedaju ozivit (ked su mrtve – co mi on tvrdil). Ten pan mi povedal,ze ak kamen splnil to, co mal, teda odovzdal energiu, resp. pomohol, moze nastat opacny efekt, napr. s lapisom, ktory ma mal chranit pred energetickymi upirmi, ako mi bolo povedane, teda to zlo, ktore mal odhanat, sa moze zasa cez lapis dostat do mna. takto mi to bolo vysvetlene, a preto mi ho kazal zahrabat do zeme, kde patri. A este na dovysvetlenie – ten pan mi to zistuje formou psychotroniky – kyvadielkom, vlastne to je spirala z kalendara, ale podla opytanej otazky sa mu tocila raz vparavo a raz vlavo – minule som ho pozorne sledovala. Este stale sa k tomu staviam vac-menej neveriacky, ale mozno to naozaj funguje. A silu kamenov az tak nepoznam, venujem sa tomu kratko, mozno preto som uverila a spoliehala sa na dotycneho pana. a po dalsie, mam pred lapisom akysi respekt, aj ked som si o nom dost citala, ale asi ma opantal vyraz – energeticki upiri a preto sa obavam tento lapis opät dat na krk. 🙂

    Páči sa mi

  7. Nie si sama – aj ja som citala, ze ktorysi z ciernych kamenov (onyx?) dokaze uzasne vstrebavat, ale nedokaze sa cistit, a preto “po pouziti zakopat naveky”.

    Páči sa mi

  8. elli, Janka,

    nebláznite! Kamene nerastú na stromoch! (To je teda pravda. 😛 ) Kameň pri kryštalizácii získava isté vlastnosti a istú vibráciu. Tieto potom nestráca, len sa zoslabujú, alebo sa na ne nabalia iné vibrácie (napríklad v traumatických časoch alebo pri veľkom strese). Vtedy kameň má “pichľavé” vyžarovanie (keď ho skúsite rukou) a treba ho vybiť, vyčistiť a znova nabiť. Netreba ho pochovávať! Zahrabanie do zeme je prirodzený proces vybíjania a čistenia (od vibrácií; od špiny ho potom treba vyčistiť pod vodou 😛 ). Zem má receptívnu, jinovú energiu, ktorá pohltí všetky neprirodzené vibrácie kameňa a vyčistí a posilní jeho prirodzenú vibráciu. Preto sa kamene zakopávajú. A stačí 24 hodín, hoci už som počula aj o týždňovom zakopaní. (A potom dvojmesačnom rozkopávaní záhradky, lebo dotyčná bosorka za ten týždeň zabudla, kam presne ho zakopala.)

    Jediný kameň, o ktorom viem, že sa veľmi ťažko vybíja, je gagát. Ten keď raz naberie na seba vibráciu osoby, ktorá ho nosí, môže potom poslúžiť ako psychická linka pri psychickom útoku, preto bosorákov vždy varujú, že ak nosia gagát, nemali by ho nikdy dávať z ruky. Gagát je tiež čierny ako ónyx a z toho môže byť elliina informácia, ale ónyx je bezproblémový kameň, ktorý sa dokonca často programuje.

    Mne sa dnes stala nehoda. Rozbila som svoj sugilitový prsteň. Celý kameň popukal a hrozil, že sa rozpadne. Tak som ho potrela vrstvou priesvitného laku na nechty. Je to kamarát a hoci sa už nedá nosiť, nechcem sa ho vzdať. Ten lak na nechty nie je najprirodzenejšia vec na svete, ale celkom dobre funguje, najmä pri naštiepených kameňoch, kde chceme zabrániť ďalšiemu štiepeniu. Nijako nemení vibráciu kameňa. A keby sa bol kameň aj celkom rozpadol, bola by som mala niekoľko sugilitov s tou istou vibráciou, ale menšej sily.

    A teraz k “energetickým upírom”, ktorých spomína Janka. Je to výraz vypožičaný z populárnej psychológie a s ezoterikou a upírmi má skutočne len málo spoločného. Energetickí upíri sú nešťastné osoby, ktoré nevedia žiť svoj život inak než na úkor iných, dožadujúc sa ich podpory, uznania, súcitu, pozornosti… a vyčerpávajú nás tým. Na takýchto ľudí stačí A. veľkým oblúkom sa im vyhnúť a B. použiť hocijaký energetizačný kameň. A mimochodom, aj keď sú “upíri”, ich záškodníctvo sa nijako neviaže na náš krk – skôr na naše nervy.

    Z hľadiska ezoteriky sú oveľa zaujímavejšie a nebezpečnejšie iné energie: najčastejšie energie bytostí, ktoré sa už pominuli, ale z nejakého dôvodu zostávajú upnuté na tento svet a osoby v ňom. Môžu to byť naši zosnulí, ale aj zvyškové energie celkom neznámych bytostí. Tie sa niekedy prichytia na našu auru a žijú z nej, uberajú nám silu a niekedy dokonca spôsobia vážne zdravotné problémy. Proti vniknutiu takýchto energií do našej aury je najlepší labradorit, ktorí ju zapečatí a drží v zapečatenom stave.

    Lapis lazuli má inú schopnosť: odhaľuje psychický útok v zárodku, odrazí ho a vráti ho s tou istou negatívnou energiou na hlavu tomu, kto ho vyslal. Teda chráni bosoráka pred pobosorovaním zo strany iného bosoráka. Alebo pred podvedomým urieknutím, napríklad zo strany závistlivej, neznášanlivej osoby. V tom je lapis mimoriadne účinný a keď si k tomu prirátame ešte jeho povzbudivý vplyv na psychické schopnosti a spojenie s Tretím okom, niet sa čo čudovať, že je to “štátny kameň” všetkých bosorákov, mágov a černokňažníkov.

    Páči sa mi

  9. Uf, Helar, to bola riadna lavína informácií. Zasa viem čosi nové a na druhej strane, čosi sa mi zasa ujasnilo. Ďakujem. Idem aj ja vykopat zahrabané kamienky. Dúfam, že tiež nerozrýľujem celú záhradu, manžel by sa potešil, obišla by ho jarná rýľovačka :))

    Páči sa mi

  10. dobry den, pri surfovani na nete som narazila na clanok,kde opisovali ucinnost ruzeninu,vraj, ked budete nosit srdiecko ruzeninu na krku,vyslovene pritahuje lasku,je to pravda? Da sa s pomocou ruzeninu (alebo ineho kamena) dosiahnut, aby sa do nas osoba zamilovala, prip. mala s nami blizsi vztah ? dakujem,

    Páči sa mi

  11. Livusha,

    ruženín vzbudzuje v nás zdanlivú mäkkosť mačiatka, šteniatka alebo iného mláďatka, ktoré v iných vzbudzuje pocit, že nás treba chrániť, nosiť na rukách a všakovako nám vychádzať v ústrety.

    Nie je však zameraný na ovplyvnenie konkrétnej osoby. Jednoducho čistí našu energiu do stavu, keď je iným ľuďom príjemné byť pri nás a starať sa o nás. Aj to je “láska” – ale možno nie taká, akú máte na mysli.

    Páči sa mi

  12. dakujem, existuje potom este nejaky kamen,ktory ma ,,povzbudzujuce” ucinky pri hladani lasky, ci partnera, prip. ktory kamen zvysuje sebadoveru? …………ani neviem preco, mam slabost pre ruzeniny,:)

    Páči sa mi

  13. Livusha,

    kamene pre sebadôveru sú napísané v časti Od účelu ku kameňu pod “sebadôvera”. Ale podľa astrologického znamenia tú istú funkciu robí aj rodný kameň, takže si pozrite, ktorý je váš rodný kameň a možno sa vám bude páčiť…

    K hľadaniu lásky je ruženín najlepší, ale poslúžia všetky kamene, ktoré nás otvárajú novým vnemom. Pre ženy dobre pôsobí aj Mesačný kameň, lebo má mäkké vyžarovanie, ružový ónyx, ružový alebo modrý andský opál, celestit alebo angelit, mangánokalcit alebo ružový turmalín (milujem turmalíny 😛 ). Na fyzickú príťažlivosť a odvahu prežívať svoje sny je výborný rubín.

    Páči sa mi

  14. Judy,

    ak sa chcete chrániť pred nabraním ťažkej energie a s ňou spojených chorôb, najlepší bude čierny turmalín alebo ametyst čo ametrín.

    Ak sa chcete chrániť pred ich emóciami a s nimi súvisiacimi negatívnymi vibráciami, skúste použiť labradorit – tento kameň zapečaťuje auru, ale súčasne trochu znižuje vašu schopnosť “cítiť” toho druhého. Labradorit by ste mali nosiť len počas masáže, aby ste sa celkom neodrezali od sveta.

    A ak nemáte labradorit, použite hematit, ale tiež len počas masáží alebo večer na hodinku-dve na uzemnenie. Ak máte podozrenie, že ste príliš citlivá a všetko sa na vás chytá, môžete na ukončenie dňa použiť ruženín, Tigrie oko alebo Slnečný kameň.

    Tieto rady sú nezávislé od vášho znamenia.

    Páči sa mi

  15. Dobrz , rada by som si pribosorovala jedneho konkretneho cloveka, skusam to telepatiou, a roznymi sposobmi, no nic nezabera. Viete mi poradit nieco co by skutocne zabralo. Chcem ho aj so vsetkym zlym aj dobrym co ma. Uvedomujem si jeho zle stranky a neprekaza mi to. Dakujem.

    Páči sa mi

  16. Nasla som vasu stranku a kedze som zatazena na kamene, mam otazku, ci mozem nosit viacero kamenov naraz, na krku. Jeny vravia ze nie lebo kamene sa biju z inych zdrojov ze ano, da sa niekde zistit ktore kamene sa mozu nosit a ktore nie? Dakujem

    Páči sa mi

  17. Adriana,

    kúzla, ako chcete, veľmi neobľubujem. Vy toho človeka chcete – ale chce aj on vás? V takýchto prípadoch odporúčam vždy kúzmo na privolanie perfektného partnera (je v časti Mágia -> Bosorácky receptár) alebo sigil, ktorý VÁS urobí neodolateľnou v očiach iných (tiež v časti Mágia).

    Lenka,

    kamene sa nikdy nebijú! Najhoršie, čo môže nastať, je tlmenie jedného kameňa iným. Kombinovať môžete hocičo – výsledok je vždy súčet alebo rozdiel vibrácií jednotlivých kameňov. Ja sama mávam denne na sebe najmenej dva rôzne kamene – jeden prsteň vľavo a jeden prsteň vpravo. A keď ma chytí “rapel”, tak aj niečo na krku, niečo v ušiach a niečo na zápästí… Len odvahu! Nosením zistíte, v ktorých kombináciách sa cítite dobre a ktorým sa radšej vyhnete.

    Vhodný kameň je taký, ktorý vás momentálne priťahuje. Môžete začať kameňmi podľa znamenia (článok býva obvykle na lište vpravo medzi najčítanejšími), alebo si zájdete do obchodu a počkáte, čo vám “skočí” do ruky. Alebo idete na internet a urobíte svoj výber tam – čo vás upúta, tým začnete. Alebo máte nejaký konkrétny problém a potrebujete ho ošetriť. Aj na to nájdete stránku (Od účelu ku kameňu) a jeden-dva články.

    Páči sa mi

  18. Licia,

    rada, ale potrvá to. Tento týždeň a ten budúci aspoň spolovice mám plný, takže asi až koncom budúceho týždňa alebo až budúci víkend. Dovtedy nedýcham. (Aby som nakoniec nedopadla ako ten kôň, čo ho učili hladovať… Takmer sa to už naučil, len tesne predtým zahynul od hladu. 😛 )

    Páči sa mi

  19. Prosím Vás,
    je rozdiel medzi horským krištáľom a krištáľom? Pretože ja mám krištáľ (pekný, takmer priesvitný, asi tak som si predstavovala kryštáľ.)Teraz neviem, či je medzi nimi nejaký rozdiel, lebo v obchode predávajú len krištáľ. A ešte-záleží aký veľký kamienok si kúpim? Bude väčší účinkovať viac?
    Ďakujem 🙂

    Páči sa mi

  20. Licia,

    horský krištáľ je quartz (kremeň), číry, niekedy s dúhami vovnútri. V obchode ho budú predávať ako krištáľ, lebo obchod obľubuje skrátené názvy 🙂 . Potom sú tu ešte kryštály, čo je istý výzor kameňa, s hrotom a rovnými stenami a podobne – a potom je to kryštál horského krištáľu (hehe). S tými “i” a “y” si však nie som celkom istá, to by chcelo zdatnejšieho slovenčinára ako ja.

    Veľkosť kameňa je dôležitá vtedy, keď ho používame na liečenie, a pri kombinácii s iným kameňom. Je to tak, že väčší kameň má silnejší účinok, a vraj prírodný (neohládzaný) kameň má väčší účinok ako okrúhliak. Toto druhé som si ešte nevšimla, ale niekedy je s okrúhliakmi trošku problém, lebo u kryštálu presne vidíte, ako bude tiecť energia, kým u okrúhliaku to až také zrejmé nie je. Vtedy je lepšie použiť kyvadlo.

    Páči sa mi

  21. Dobrý deň,
    (to som zase ja 🙂 Chcela by som sa opýtať, či viete niečo o koraloch. Potrebovala by som niečo o nich vedieť, lebo sa chystám kúpiť náhrdelník z červených koralov, a neviem podľa čoho sa mám riadiť a koľko približne stojí.
    Ďakujem

    Páči sa mi

  22. Licia,

    intuitívne by som povedala, že koral je dobrý pre kosti a väzivá, a povedala by som, že keďže ide o staré morské živočíchy, bude mať niečo do činenia aj s prístupom k informáciám z minulých životov. Niekde som čítala, že je dobrý aj na trávenie. Červený koral je dobrý aj na čistenie krvi, ale problém môže byť, ak je niekto nervózny; vtedy vie koral nervozitu zvýšiť (nie je to typický ukľudňujúci “kameň”).

    Čo sa týka ceny, nepoznám tie slovenské, ale obvykle koral nebýva príliš drahý. Keď je výrazne červený, býva prifarbovaný, pretože “červené” koraly sú skôr sivočervené alebo oranžové. Ale to vlastne nijako nezaváži, či je prifarbený alebo nie.

    Páči sa mi

  23. Niečo o koralu by som doplnila.Donedavna som ešte podnikala a predavala som aj polodrahokami. Kupila si u mna koral jedna zakaznička.Asi po troch tyždnoch sa vratila a doniesla späť koral, ktory uplne stratil farbu, a stal sa poreznym. Pytam sa jej čo stym spravila, či sa ten koral nedostal do styku nejakou kyselinou (vyzeral ako rozleptany). Pani mi hovori,že ten koral jej navrhla nosiť priamo na tele pani doktorka (zaoberala sa ezoterikou), a aj jej ho odniesla ukazať.Vraj z nej ťahal nemoc,preto stratil farbu a zmenil povrchovu štrukturu. Kreby som to nevidela na vlastne oči ,tak tomu ani neuverim.

    Páči sa mi

  24. Dobry den,teda uz vecer : )

    Nedavno som si kupila tyrkys.Ma zelenu farbu s ciernymi a orandzovymi flakmi.Je to okruhliak,chcela som ho nosit na krku,ale nemohla som,lebo nemal miesto na snurku.Tak som dala v jednom obchode na kamene (OPAL) donho vyvrtat malu dierku.
    Ide o to,ze vnutro ostalo biele,ale ked ten kamen namocim do vody,tak vnutro kamena ma farbu ako jeho povrch-t.j. ZELENU.Znamena to,ze je to tyrkys,a nie howlit?
    Dakujem velmi pekne.

    Páči sa mi

  25. Laura,

    to, že je dierka biela, môže byť dané tým, že sa v nej zachytili “piliny” z vŕtania. Ale ak je vo vode tyrkys všade rovnakej farby, tak to je tyrkys a nie farbený kameň. Tie totiž naberajú farbu len na povrchu, kým vovnútri sa zachováva ich pôvodná farba.

    Ten tyrkys, ktorý popisujete, vyzerá byť Dračia kožka.

    Páči sa mi

  26. Ak môžem poradiť k tomu obchodu s kameňmi v B.Bystrici, ja som si kúpila prekrásny
    achátový prívesok s bublinkami v obchode na námestí SNP nad reštauráciou U červeného
    raka, odkaz Vladimíre na jej dotaz z júna.pekný deň Helar

    Páči sa mi

  27. Dobry den, dostala som do daru kamen (prsten ) z KRYNOIDNEHO VAPENCA, ale na internete som o nom nic nemohla najst, mozno ma nejake znamejsie synonimum. Ak by ste mi mohla dat informacie o tomto kameni bola by som Vam velmi vdacna

    Páči sa mi

  28. Petra,

    pozrela som sa vo wikipédii, krinoidný (crinoid) sa vzťahuje na také morské príšerky zvané ľaliovky, takže asi ide o nejakú fosíliu. Pozrela som si aj obrázky:
    http://cgi.ebay.com/TG-512-Crinoid-Limestone-Fossil-Earring-Cab-Pair_W0QQitemZ250169769323QQihZ015QQcategoryZ10187QQtcZphotoQQcmdZViewItem
    alebo
    http://cgi.ebay.com/TG-511-Crinoid-Limestone-Fossil-Earring-Cab-Pair_W0QQitemZ250171421930QQihZ015QQcategoryZ10187QQtcZphotoQQcmdZViewItem
    a podľa nich ide o kameň, ktorému sa hovorí fosílny jaspis.

    Páči sa mi

  29. Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na energizovanie kameňov energiou REIKI? Aké máte skúsenosti niekto s dobíjaním kameňov touto energiou. Ďakujem

    Páči sa mi

  30. 🙂 vidim ze sme tu dve Ľubice…mali by sme sa nejako odlisit, ked mate nejaky navrh…”kamienkocky” tu maju rozne nicky a pezyvky…tak si nejake vymyslime aj my…

    Páči sa mi

  31. Priamo nemám, ale dostanem na budúci rok. Priala som si ho na ruzlúčku ako darček v zamestnaní. Zohnali mi ho v Prahe. Je to na adrese http://www.knihydobra.cz . Mám od nich i Iolit. Posielajú zásielky aj na Slovensko. Zaoberám sa i kartami a tak mi zaslali Holistické karty. Tu na Slovensku sa nedali zohnať. Ja osobne mám dobré skúsenosti so zásielkovými službami z celého Česka. Využívam ich služby a vždy mám všetko OK.

    Páči sa mi

  32. to je super, len keď sa objednáva tovar za malú cenu, je veľmi drahé poštovné. ja som si objednala z čiech prívesok z mookaitu za 55 Kč a spolu s poštovným ma to stálo 175 Kč a to ani nebolo na dobierku, ale len doporučene. ale zaľúbila som sa do toho mookaitu, takže sa nedalo nič robiť 🙂 larimar mi teraz zháňa nejaký tajný kamarát môjho kamaráta, tak som zvedavá 🙂 tie prívesky z larimaru na knihách dobra su nádherné

    Páči sa mi

  33. ja mam presne tu istu skusenost s dobierkou z Ciech. Doslo vzdy vsetko a presne to co som chcela, ale tie poplatky a postovne a stravis na poste minimalne hodinu. Ale teraz ked neviem nieco zohnat, tak idem na vystavu kamenov a tam sa da zohnat vsetko, alebo aspon dohodnut s tymi vystavujucimi. Larimar/Lubica – mas v nicku moj kamen c.1. Ja mam na larimar jednoducho stastie, uz mam peknu zbierku, vacsinou ho kupim uplnou nahodou, ked teta predavacka ho ma v avanturinoch, dokonca som ho kupila uz aj ako tyrkys a blue adular – co su samozrejme bludy neprofesionalnych predajcov.

    Páči sa mi

  34. ty máš ale šťastie! asi tie larimary pritahuješ. mne sa tiež zdá, že výstavy/burzy minerálov sú najlepšie na výdatný a úspešný lov. počula som, že v národnom múzeu v ba má byť nejaká burza alebo výstava pred vianocami, neviete o tom niečo bližšie? zatiaľ som to nenašla na ich stránke.

    Páči sa mi

  35. lubicat, pokial si tam nedala lubricat, tak je to ok. 🙂
    Boli ste niekto minuly rok na vystave v galerii? neviem si to tam dost dobre predstavit, ved ti predajcovia potrebuju pulty a tam zas tolko volneho priestoru neni, no som zvedava. Tuto sobotu je mega vystava v ceskom Tisnove, mat peniaze a cas, tak som tam.

    Páči sa mi

  36. Lucia,

    karneol vraj patrí k samočistiacim kameňom, t.j. netreba ho vybíjať. Nabíjala by som ho na mesačnom svite alebo na raňajšom slnku, prípadne na kryštálovom zhluku.

    Páči sa mi

  37. Karol,

    na ochranu môžeš použiť tieto kamene: ohnivý achát, jantár, ametyst, angelit, heliotrop (krveľ), karneol, chiastolit (andaluzit), pyrit, jadeit, jaspis, jet (gagát), labradorit, malachit, obsidián, petalit, prehnit, záhneda, sardonyx, tygrie oko, turmalín a tyrkys
    na mentálnu ochranu sa dajú použiť chlorit a fluorit, na ochranu pred nebezpečenstvom ohnivý opál, pred magickým pôsobením smaragd a pred zločinom sardonyx.
    myslím, že každý z nich môžeš bežne nosiť na krku aj ruke.

    buba,

    na angínu by mal pomôcť magnezit. tiež by som doporučila pridať nejaké kamene na zvýšenie imunity ako napríklad čierny turmalín (schorl), angelit, kalcit, modrý alebo ružový chalcedón… je ich veľa na imunitu 🙂
    a ešte z vlastnej skúsenosti by som Ti odporučila navštíviť s dcérkou homeopata – ja som mávala často hnisavé angíny a homeopat mi úplne zázračne pomohol. ak si z Bratislavy môžem Ti poslať na mail aj meno doktora, ktorý mi pomohol.

    Páči sa mi

  38. Perla,

    pruhovaný ónyx najskôr podľa farby, rodonit je tu popísaný a mne výborne pomáha pri pichaní injekcií – zabraňuje, aby sa mi po nich robili krvné podliatiny. Už sa mi sestričky smejú, keď ho večne zvieram v tej ruke, kam ma pichajú… 😛

    Páči sa mi

  39. Dobry vecer,
    chcela by som sa opytat aky je rozdiel medzi kamenmi lapis lazuli,lazurit a lazulit.
    Pytala som sa na to v obchode a tak neisto mi odpovedali ze lapis lazuli a lazurit je to iste a lazulit je nieco ine.
    Tak neviem.Viete mi poradit???

    Páči sa mi

  40. Petra,

    galenit je náramná šunka, ktorá vyťahuje energiu zo systému a teda výborne uzemňuje, ukľudňuje a vytvára v človeku pocit vnútornej prázdnoty, potrebný pre prácu s vyššou energiou. Niekedy však u citlivých pováh môže viesť k depresii, hoci obvykle proti nej pôsobí. Myslím, že to závisí od množstva galenitu – malý kameň je v poriadku, veľký už môže ubíjať. Zo zdravotného hľadiska vraj detoxifikuje, pomáha rozhýbať struhnuté kĺby, ale aj stuhnutú dušu.

    Andrea,

    lapis lazuli (Na,Ca)8(AlSiO4)6(S,SO4,Cl)1-2 a lazurit (Na,Ca)8(AlSiO4)6(SO4,S,Cl)2 sú podľa Giengera ten istý kameň (lazurit tvorí podľa wikipédie hlavnú časť lapisu lazuli).

    Lazulit je iný kameň (Simmons/Ahsianová a wikipédia), trochu tvrdší a ťažší ako lapis/lazurit ((Mg,Fe2+)Al2(OH,PO4)2).

    Navyše existuje podľa Simmonsa a Ahsianovej ešte aj lazurín, čo je umelý farbený quartz, najčastejšie ružový.

    Takže v obchode povedali presnú pravdu 😛 .

    Páči sa mi

  41. Tak tu su fotky, nemam bohvieaky fotak takze kvalita je nizsia, ale dobre ho viem opisat.




    Su tam fialove krystaly a krystaliky so zlatym leskom, najdene asi v sahare, dva kusy spolu tvoria gulu v asi pieskovci, no nerozumiem sa ale spytal som sa ucitelky, ona vravi ze je to odroda granatu…
    Vopred dakujem

    Páči sa mi

  42. Solozzo,

    podľa farby a geódy by som tipovala na ametyst, ale na tých fotkách skutočne nie je veľa vidno 😦 …

    Ak by to mal byť granát, tak fialovkastý je almandín, ale neviem o tom, že by sa doloval v Afrike. Obrázok z neho je tu: http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Almandine.jpeg

    Obrázok ametystu je tu: http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Quartz_Amethyst.jpg . Ametyst sa doluje niekde v Afrike.

    Skutočne by pomohlo, keby ste nejako vedeli urobiť ostrejšie snímky.

    Páči sa mi

  43. Solozzo,

    ametyst nie je až taký vzácny, ale je to krásny kameň s množstvom výborných vlastností. Na lište vpravo choďte na Kamene a tam si ho nájdite, prípadne použite vyhľadávacie okienko. Je to jeden z kameňov, ktoré som už stihla spracovať 🙂

    Páči sa mi

  44. Zdravim Helar,
    pred casom som sa na stranke docitala o kameni, kt ked hodime alkoholikovi do flase prestane mu chutit alkohol. ale za ten svet to tu teraz nemozem najst. Bola by si taka dobra a napisala mi ako sa vola a ako ho pouzit? Totiz kamaratkina mama ma s pitim velke problemy a teda aj ta moja kamaratka. Rada by som jej pomohla. Dakujem pekne za odpoved.

    Páči sa mi

  45. Dobry den. Prosim Vas ako sa vola ten svetlomodry kamen na tejto stranke? http://st.blog.cz/t/tajemnebytosti.blog.cz/obrazky/3952617.jpg . Mam ho totiz doma a neviem ake ma vlastnosti. Mam ho ako sperk s uskom na retiazku a som byt.

    Este jedna vec, co som nenapisal. Nosim tento kamen na retiazke na krku a mam ho asi tak pri srdci. Je v tvare srdiecka. Ak ma nejake ucinky, ako dlho ho mozem nosit a ako je to s jeho silou? Musi sa ocistovat, alebo nechat nabit jeho sila? Prosim poradte. Dakujem

    Páči sa mi

  46. takže mám viac otázok..:) Mám doma 3 kamene..prvý kameň je tigrie oko..chcela by som vedieť ako s ním mám meditovať, ako ho nabíjať a tak..proste by som chcela vedieť čo s ním, keď ho mám..druhý kameň je predpokladám ruženín ale nie som si tým istá..tiež by som chcela vedieť ako mám meditovať a pod…no a posledný kameň neviem zistiť ako sa volá..nevedeli by ste mi s tým pomôcť? Táto stránka ma veľmi zaujala..vďaka nej som začala sa zaoberať trochu kameňmi..no a ďakujem všetým, ktorí mi viete s týmto problémikom pomôcť..:)

    Páči sa mi

  47. Ambiguous,

    ku kameňu, o ktorom neviete, čo je zač, budete asi musieť poslať fotku na môj mail… inak neviem, ako by som mohla pomôcť 🙂 .

    Čistenie a nabíjanie kameňov je pre popísané kamene rovnaké, Tigrie oko môžete vystaviť slnku, ale u ruženínu by som to nerobila.

    Meditovanie spočíva v tom, že si sadnete, vyprázdnite myseľ, vezmete kameň do ruky a buď vnímate myšleinky, aké vám pošle, alebo ho skúmate a vnímate myšlienky, ktoré vás napadajú. Dôležité je pritom, aby myseľ bola dokonale pokojná a čistá.

    Meditáciu s kameňom robievajte vtedy, keď na ňu máte chuť, ale meditovanie je najúčinnejšie vtedy, keď sa robí denne. To však býva časovo náročné, takže aspoň 2x do týždňa.

    Páči sa mi

  48. Helar,
    v kamienkovom obchode som objavila kamen Shivalingam. Vieš mi o ňom niečo bližšie napisať? /magické a liečivé účinky/ Na nete som nič nenašla.
    Ďakujem

    Páči sa mi

  49. Irna,

    Shiva Lingham (alebo Lingam) patrí k pieskovcom. Hovorí sa o ňom, že spája mužský a ženský prvok. Používa sa na spirituálny rast, na vysporiadanie sa s traumami z detstva alebo minulých životov, pomáha nám stanovovať priority a pomáha pri bolestiach brucha.

    Páči sa mi

  50. Dobrý večer., prosím vás, aký kameň by ste mi poradili na emocionálne problémy?- emócie sú blokované a často dochádza k veľkým výkyvom nálad- to je hlavný problém . Som silne precitlivelá, nestála, rozptýlená a plachá a mám ťažkosti sa presadiť. Nedokončím nikdy, čo som začala, bývam roztržitá, nesústredená, nervózna, často aj opak- úplne pasívna. Potrebovala by som aj kamen na rozbíjanie ilúzií, zmätkov a chybného úsudku, neobjektívneho vnímania reality. No… je toho moc , ako vidíte. Budem vďačná, ak mi poradíte.

    Dobrú nôcku.
    Soňa

    Páči sa mi

  51. Skini,

    ono to potrvá… 😦

    Perla,

    ruženín nás robí žiadúcimi v očiach iných. Opál vraj vynáša našu vnútornú krásu na povrch, ale zlodeji veria, že ich robí Lneviditeľnými”, takže neviem 🙂

    Soňa,

    znie mi to ako kombinácia tmavomodrých kameňov na posilnenie hlavy a rozumu s ružovými kameňmi na zmiernenie problémov srdca. Napríklad ruženín-lapis lazuli, rodochrozit-sodalit alebo podobne. Prípadne, ak si viete zohnať bustamit (výborný je so zinkitom), tak to zvládne aj sám.

    Páči sa mi

  52. Ahoj HELARíK,

    Iba ti musím hned napísat,co sa dnes stalo..Ráno som isla do práce,tak,ako obvykle..Pripravila som si v izbe na stôl kamienok,ze si ho zoberiem so sebou..Zabudla som ho,samozrejme…Ty helarka,prisla som domov a si predstav,kde som kamienok nasla….NA ZEMI…..! Skoro som odpadla,vies,aký bol môj prvý pocit? Prislo mi ho lúto,ani neviem preco…Co myslís helarik,dal mi najavo,aby som ho uz nikdy nezabudla domka? Alebo to neznací nic dobre? Dakujem,ahojkaj zatial…

    Páči sa mi

  53. Inka,

    ak nebol doma niekto, kto ho zhodil, tak potom kameň na seba “upozorňuje” – buď sa chce dať na cesty, alebo chce byť nosený. Treba skúsiť najprv to druhé a ak by sa necítil dobre, tak je lepšie ho odložiť zo svojej blízkosti (napríklad zabaliť do červenej handričky alebo servítky).

    Páči sa mi

  54. HELARKA,

    Dakujem za odpoved,velmi,velmi..Ja zijem sama,takze zhodit,ho nemal kto. Vyskúsam tvoje rady..Ja mám taký pocit,ani neviem preco,ze len chcel íst so mnou..Lebo som mu to slúbila….Dakujem krásne..

    Páči sa mi

  55. chcela by som sa spýtať, či nepozná niekto kameň Tinguait? Lebo ja som ho nenašla v žiadnej knihe… zaujímali by ma hlavne jeho liečebné účinky, ale aj akékoľvek dalšie informácie o tomto kamienku… dakujem veľmi pekne za pomoc…

    Páči sa mi

  56. Jana,

    kameň tinguait, Roztoky nad Labem, Rusko/Kola, USA/New Jersey, Nemecko, (AJ: tinguaite alebo už som videla aj tinguate, niekedy aj phonolite, NJ: Tinguait) je zelenkavý porfýr. K liečiacim vlastnostiam som nenašla nič.

    Páči sa mi

  57. Dobrý deň.
    Priťahuje ma a preto nosím kombináciu: lapis lazuli + záhneda (priehľadná, slabúčko do siva) s kryštáľom. Viete mi poradiť prečo- Čo mi takáto kombinácia môže prinieť?

    Prosím vás a akým spôsobom sa čistí a nabíja záhneda? Ako často ju mám umývať (môžem pod vodou, však?)? A keď ju budem nabíjať, tak ju môžem vypekať aj na slnku? Nevybledne? Ako dlho sa záhneda nabíja?
    Ďakujem pekne.

    PS Je vôbec nutné záhnedu čistiť? Lebo som o nej našla , že neutralizuje nagativitu- že ju absorbuje a odvedie do zeme. Čiže v kameni by sa teoreticky nemala žiadna zadržiavať. Alebo ako? Inde sa zase písalo, že negatívnu energiu premieňa na pozitívnu, tak nerozumiem- buď ju teda z tela odvedie do zeme – ako píše jeden zdroj alebo premení na pozitívnu a človek ju využije- podľa iného zdroja…Ako to je?

    Páči sa mi

  58. Oľga,

    lapis lazuli je na jasné myslenie a neemocionálne reakcie, záhneda uzemňuje a ochraňuje.

    Záhnedu podľa mňa treba tiež čistiť, pretože síce z tela odvádza negatívne vibrácie, ale sama sa ich nemá ako zbaviť. Takže pekne pod vodu alebo na mesačný svit alebo na hematit. Na slnko by som záhnedu nedávala, aby nevybledla.

    Páči sa mi

  59. Peknú nedeľu!
    mám ešte otázku- chcela by som si zohnať prírodné perly. Majú sladkovodné rovnaké vlastnosti ( pôsobenie na človeka) ako morské? Doma mám zopár riečnych- majú aj tie takú istú vibráciu ako morské? A kultivované perly- tie, čo sa vypestujú umelo na farmách majú tiež liečivé vlastnosti?
    Mohla by som perly kombinovať aj s kameňmi? Napr. s tým lapisom , ale aj s ruženínom a rodonitom- to sa celkom hodí. Nebudú pôsobiť negatívne?
    Ako ich mám čistiť od cudzích vibrácií a nabíjať. Dakujem krásne .

    Páči sa mi

  60. Ahoj, Helar, bola som sa pozrieť do e- shopu milishop (slovenský)- tam majú perlovú bižutériu. Ale sú to sladkovodné perly- píšu tam. Myslíš, že majú tie isté vlastnosti ako morské? Tieto, čo ponúka milishop sú nepravidelného tvaru s ryhovaným povrchom- vadí to vibrácii? A majú tam aj perly rôznych farieb- žlté, tyrkysové,… myslíš si, že sú umelo farbené- a či to vadí vibrácii? Chcela by som tie perly totiž na terapeutický účel, nie na parádu (aj ked sú teda pekné 🙂 ) – myslíš že sú tie v milishope vhodné?

    Páči sa mi

  61. Dobry den,

    chcela by som poradit, ktroy kamen by bol pre mna vhodny. chcela by som vylepsit svoj zivot v oblasti lasky – “zbavit sa” myslenok na byvaly vztah a pomoct pri hladani novej lasky. je pre mna vohodny ruzenin, ktory by na to mal fungovat, aj ked som v znameni barana s ascendentom v rakovi?

    a aky kamen by som mala pouzit, ked mam pocit, ze v poslednej dobe akosi stagnujem (v praci a aj tak nejak celkovo) a neviem sa rozhybat k nejakej aktivite a snahe zmenit to?

    dakujem za rady :-))))

    Páči sa mi

  62. KsiKsi ,

    ruženín je na to ako stvorený, to si píš-aj pre barana a pre raka už ani nevravím- pre raka je ruženín hotové nebíčko (vlastná skúsenosť- som baran/rak). Ešte je dobrý rodochrozit a tyrkys. Alebo tyrkys a krištáľ- u mna to znásobuje nezávislosť, vnútorný pokoj a lásku k všetkému naokolo, pritom vtedy nemám potrebu (ani chuť) sa k niekomu pútať negatívnymi emóciami- závislosť,…To je super na pocit nezávislosti a pocit vnútornej lásky zároveň.
    Rodochrozit vraj pritiahne spirituálneho partnera- pre nás potrebný, nemusí sa nám zrovna hned páčiť-, ak sa naprogramuje.

    Páči sa mi

  63. Oľga,

    pokiaľ viem, perly sú perly. Vznikajú rovnakým spôsobom a je jedno, či v slanej alebo sladkej vode. Tie nepravidelné sú často produktom vkladania rôznych tvarovaných predmetov – ale perleť na nich je rovnaká ako u normálnych perál. Nemyslím, že by to menilo ich vibráciu.

    Pri výbere kameňa sa riaďte zverokruhom len vtedy, ak si neviete pomôcť inak. Ak vám je ruženín príjemný a má danú vlastnosť, kašlite na zverokruh a noste ho 😛 …

    Na rozhodnosť skúste jantár alebo ametyst alebo citrín. Prípadne, ak to ide aj do vzťahov, tak rubín.

    Páči sa mi

  64. ahoj,
    chcela by som sa opytat, ktory kamienok by ma vedel tak spravne nastartovat a pomoct pri uceni na skusky a pisanie prace 🙂 dakujem

    Páči sa mi

  65. Drobcek,
    jednoznacne sodalit a skus si zohnat neopracovany kusok. A ak budes mat k nemu krystalovy zhluk, krystaliky na matici, bude z teba mudrc. Vazne.

    Páči sa mi

  66. čitala som že hematit može odsat energiu z človeka ked má porušenu auru nasledkom nejakej choroby. ale čo ked o tom človek nevie? ako má teda hematit použivat. kupila som manželovi hematit koli vysokému krvnému tlaku aj preto lebo je dost výbušnej povahy. pod vankušom v noci má záhnedu. mal by hematit striedat s nejakým kamienkom iným alebo ho može nosit stále? dakujem

    Páči sa mi

  67. ahoj, oneskorene dakujem za informácie o tinguaite, kebyže sa vám podarí zistiť jeho liečebné účinky, tak sa poteším :))) chcem sa ešte spýtať na čistenie kamenov, lebo je na to veľmi veľa rozličných názorov… doteraz som ich čistili vo vode s kuchynskou soľou, ale asi to nie je práve to najlepšie riešenie.. teraz som si kúpila kryštalickú Himalájsku soľ, tak dúfam, že to bude lepší spôsob… chcem sa spýtať, či čistenie vo vode so soľou je vhodné pre kamene hematit, ametyst, čaroit, chalcedon, akvamarín a záhnedu, alebo si niektorý z týchto kameňov nebodaj vyžaduje iný postup? a ešte či neviete odporučiť nejakú dobrú knihu, kde by boli popísané aj novšie kamene ako napr. ametrín, čaroit a kde by bol takisto ku každému kamienku uvedený najlepší spôsob starostlivosti… dakujem veľmi pekne

    Páči sa mi

  68. Skini,

    odpovedala som pri hematite.

    Jana,

    ja by som kamene rozhodne nepchala do slanej vody – ak už soľ, tak suchá, ale pretože nie každý kameň to znáša, tak sa držím radšej zaručene bezpečných metód (hematit, mesačný svit).

    Páči sa mi

  69. Alanka,
    nosila by som ho najcastejsie ako sa len da.A v penazenke by som velmi neodporucala,tam sa nosia skor zelene kamene,aby pritiahli peniazky 😛 .
    Najidealnejsie by bolo nosit ho niekde pri srdci ako privesok alebo nahrdelnik. 🙂

    Páči sa mi

  70. Ahoj Helar.Citala som ze tyrkys je velmi dobry na pokozku,mysli sa tym aj plet? S ktorou mam trochu problemi.Staci tyrkysom masirovat tvar,alebo pouzit elixir.

    Páči sa mi

  71. tak už len 3 otázky k tomu čisteniu:
    1. môžem na čistenie používať aj hematit, ktorý nosievam na sebe alebo si mám na to vyhradiť 1 kamen, ktorý budem používať len na čistenie a na nič iné?
    2. ako mám potom vyčistiť ten samotný hematit?
    3. a kde v BA by som mohla kúpiť hematitovú drť, ktorá sa na tejto stránke dosť často spomína?

    Ďakujem

    Páči sa mi

  72. Ahoj Janka,
    1.na cistenie mozes pouzit akykolvek hematit,kazdy ma ocistne/vybijacie vlastnosti.
    2.hematit sa nemusi cistit,ten sa ocistuje sam tymi spominanymi ocistnymi vlastnostami.
    3.na toto uz odpovedat neviem,nebyvam v BA,ale podla mna staci mat 2-3 vacsie kusky hematitu a na nich sa kamen v pohode vybije 🙂

    Páči sa mi

  73. Janka, Ally 91, dúfam, že vás teraz nechtiac neoklamem, ale zdá sa mi, že v korálkach.sk majú pod “Koralky z prírodných kameňov” 90 cm reťaz z hematitových úlomkov za 139sk.

    Páči sa mi

  74. ja som sa pýtala len preto na ten hematit, lebo som si nebola celkom istá, že či ked použijem hematit na očistenie iných kamenov a teda ked od nich preberie negatívnu energiu, či je ho vhodné potom aj nosiť… ale tak asi áno – ked sa sám očisťuje, aj ked neviem, či tomu celkom verím… no však vyskúšam :)))) ďakujem za odpoveď

    Páči sa mi

  75. Dobrý večer (vlastne už dobrú noc 🙂 ).
    ktorý kamen , prosím vás, dokáže “kopnúť do zadku” človeka- večne zasneného snílka- a prebudiť ho k životu. Som myslím si skoro prototyp zasnenej osoby, pasívnej, snívajúcej viac než konajúcej. Vlastne nežijem svoje sny, ale snívam svoj život. Často bývam letargická a čosi mi bráni chytiť sa činu a konať. Príležitosti mi preplávajú popod nos, ja sa len pasívne na ne dívam a zamávam im. Chýba mi aj sebadisciplína a vnútorná sloboda, pevnosť vôle. Som chaotická, tiež často podlieham ilúziám. Tiež mávam strach že neustojím a tým nedokončím svoje plány, o ktorých mimochodom len snívam, preto ani, zistila som, radšej nekonám. Som v praxi samotár (z vlastnej nepochopiteľne sebaobmedzujúcej vôle), pritom cítim, že spoločnosť je pre mňa to pravé orechové. Ale zase – nekonám.

    Vlastne ked sa tak zamyslím, tak mojimi ideálmi- to kam chcem a asi aj mám smerovať- sú kvality , ktoré najlepšie vystihuje znamenie vodnár.
    Ktorý kamienok by ma mal ochranovať a spoľahlivo dostať na túto cestu? Ahojkajte.

    Páči sa mi

  76. ktorý kamen je vhodný na posilnenie lásky k sebe samemu aby človek nepodcenoval sám seba a vážil si svoje telo – ako sa hovorí moje telo, moj chrám? dakujem

    Páči sa mi

  77. Pekny vecer….aky kamen by ste poradili, keby ste sa potrebovali odputat od cloveka, ktory vas fyzicky pritahuje a viete, ze to nie je mozne ani spravne (on zenaty a ona vydata), pritom sa ale kazdy den stretavate s tym clovekom v praci, cize nejde ho stratit z oci – je potrebne ho stratit z mysle…..?

    Dakujem

    Páči sa mi

  78. Bibi,

    oboje je schodné.

    Nina, Polly,

    skúste buď ametyst alebo lapis lazuli, ak ho nemáte, tak aspoň sodalit (ale potom nosiť sústavne).

    Skini,

    ružové kamene. Skúste ruženín.

    Wanda,

    miesto kameňa potrebujete mantru alebo afirmáciu – skúste si pozrieť časť Mágia.

    Páči sa mi

  79. Dobrý večer, prosím Vás o radu pre moju dcérku.Nosí okuliare – 0,25 diooptrií od Augusta.Teraz sme boli na kontrole a zhoršil sa jej zrak až na- 2,25 diooptrií.Že je to tým ,že rastie a nedá sa to ovplyvniť.Môže jej pomôcť nejaký kamienok? Ja sama tiež mám silné diooptrie a nerada by som aby aj ona mala také ako ja.Ďakujem pekne ,za radu.

    Páči sa mi

  80. Viete mi poradiť, please? Som doslova a dopísmena emocionálna špongia. Nedokážem sa ubrániť nasávaniu emócií (aj emocionálnej atmosféry) iných či svojho okolia. Som úplný chameleon! Cudorodé emócie ma vyčerpávajú, som dosť zraniteľná, potom som vyčerpaná, zmätená (strácam kontakt so sebou), preto aj ústupčivá alebo pasívna a hnevám sa, reagujem často naľudí defenzívne.
    Vraj je na to super hematit- to som našla na nete, ale vraj by sa nemal nosiť stále, lebo cucia z človeka energiu. Lenže ja jej nemám až tak veľa a okrem toho stav emocionálnej špongie je moja stála črta, mám to priam vrodené. Chcem ju úplne zo seba vykoreniť.
    No a práve preto by som potrebovala veľmi silný kamen, ktorý vie to, čo som písala zastaviť a naučiť ma nevrátiť sa k tomu aj ked kamen už nebudem nosiť.

    Páči sa mi

  81. Alenka, siahni intuitivne do kosika s kamenmi v obchode a uvidis sama, ktory sa ti vypyta. Ja by som si na tvojom mieste zohnala andalusit a labradorit.
    JFM kup dcerke smaragdovy privesok, nemusi to byt zrovna smaragd ako sperk, ale da sa kupit aj neopracovany kusok vsadeny do striebra.

    Páči sa mi

  82. Ahoj! Spozorovala som, že ma vždy niečím upúta zeelná farba ( trebárs aj na kameňoch), ale nikdy, si zelené kamene nakoniec nekúpim. Zelené nemám skoro nič, čo sa týka kameňov. A to, čo mám, neviem prečo akosi nenosím. pritom sa mi zelená páči, ked sa na ňu zahľadím. Ale proste zeleným kameňom akoby som sa nejak vyhýbala. Prečo? Môže to byť nejaká blokáda? Aká ,ak áno? Mala by som sa napriek tomu radšej zamerať na zelené kamene? Inak, stále nosím modré. modré všetkých odtieňov a druhov 🙂 . Tiež občas ružové. Ale zelená ma púta a zároveň “odpudzuje”( v zmysle, že sa jej napriek tomu vyhýbam) . No sranda. inač často neudržím emócie pod kontrolou, som hrozne emocionálna a výbušná. Neviem teda, čo mám nosiť? Aký je váš názor? Díki, ahojte.

    Páči sa mi

  83. Simona,

    veľmi často u nás pri výbere kameňa funguje podvedomie. Ak nemáte nosiť zelenú farbu, tak asi nepotrebujete liečenie a nepotrebujete posilňovanie srdca. A ak vás priťahuje modrá, asi máte posilňovať duchovno, komunikáciu, mentálny rozvoj, duševný rast a vzdelávanie, prípadne svoju osobnú moc a kontrolu nad vecami.

    Ružové kamene sú skôr pre emocionálne srdce (zelené sú skôr pre fyzické srdce). Takže asi si niekedy potrebujete dodať pocit sebalásky, vnútornej pohody a súladu so svetom.

    Kým zelené kamene nepokričia “nos ma!”, nechala by som ich tak. Môžete ich mať v priestore a pozerať sa kedy-tedy na ne, ale venujte sa tým kameňom, ktoré sa k vám momentálne “pýtajú”.

    Páči sa mi

  84. Ahoj, Helar, veľmi pekne ti dakujem za rady. Rada by som sa ťa ešte spýtala na názor. Napadlo mi- možno je ale to kravina, tak to ber s rezervou – či si nemyslíš že by mohla existovať súvislosť medzi Tutanchamonovou kliatbou, ktoá údajne úspešne smrteľne zaúčinkovala na objaviteľov hrobky a tým, že sa tam našli vzácne predmety s lazuritom? Ozaj tam bol lapis? Ak hej, mohlo to byť niečo ako bumerangový efekt, ktorého je lapis lazuli schopný? Alebo to s tým nič nemá? Ak má lapis lazuli chrániť pred nepriateľmi- napr. psychickými- musí sa naprogramovať alebo je nastavený na “automatiku”? lapis je moj kamen number one, akosi mi tá farebnosť s hviezdami rezonuje s dušou. včera nadránom sa mi sníval- len pohľad na tú jeho farbu. Veľmi ma zaujíma o ňom úplne všetko, Helar, máš ho sem niekedy v pláne doplniť medzi kamene? Ahoj, krásny zvyšok víkendu.

    Páči sa mi

  85. Mila Helar!
    Najskor vas chcem pozdravit a zaroven sa ospravedlnit,ze som sa tak dlho neozvala,ale casovo to nestiham.Vidim,ze si tu toho vela vylepsila,zaroven je to tu ovela priehladnejsie.Neviem ci si na mna vobec pamatas,ja som ta “precitlivela” co sa nevedela vyrovnat so svojou schopnostou.Mozem sa pochvalit,pretoze,akonahle som sa prestala branit vnimat pocity inych,celkom dobre som to zvladla,myslim psychicky.Len este stale mam problemy s tym “vyciciavanim”.Poradila si mi meditacie,ale to sa mi nejako nedari.Akonahle sa dostatocne uvolnim,zaspim,ako drevo.Momentalne som to vyriesila rukaviciami.Teda,ked som unavena,staci,aby som si polozila,hoci aj v spanku ruky na mojho manzela,ja “dotankujem palivo” a on rano ledva chodi,ale s rukavicami to dost dobre funguje.Zaujimalo by ma Helar,ci je mozne,aby sa tato “empatia” rozvijala.V poslednom case,teda odvtedy,ako som sa prestala desit sama seba, som este vnimavejsia.Stava sa mi hlavne na ludi s ktorymi som citovo poviazana,ze vycitim,co sa s nimi deje.Bola som v praci a pocula som moju dcerku plakat.Ked som volala,povedali mi,ze spadla a rozbila si hlavu.Alebo sa zobudim v noci a nemozem spat,suzuje ma tiesen,zavolam manzelovi,ktory je momentalne na tyzdnovkach a on nespi,lebo je privelmi smutny.Taktiez sa mi coraz castejsie stava,ze sa mi zdoveruju cudzi ludia,alebo znami,ktorych poznam len z videnia.Staci,aby sme sa dali do reci,alebo si podali ruky a o chvilu si uvedomim,ze mi rozpravaju o svojich problemoch,ktore o nich nevedia ani ich najblizsi.Stretnem neznameho muza,ktory bol plny smutku a zialu,mala som nutkanie sa ho dotknut,bolo mi ho velmi luto,ale zhacila som sa,ved co by si pomyslel? Tiez som sa chcela spytat.Co to som tu precitala o astralnom cestovani.Je mozne ze by sa to stavalo uplne pri vedomi a nekontrolovatelne? .Musim to vysvetlit.Lezali sme v posteli a rozpravali.Potom mi otazeli ruky i nohy.Citila som sa malatna.Hned nato som pozerala na nas ako lezime.Bola som pod stropom a citila som tlak v hlave,bola som dole hlavou.Viac krat po sediacky.Cele telo mi otazieva a potom zacitim ako visim dole hlavou a pozeram sa na seba,vzdy z rohu miestnosti,posediacky.Neviete mi vysvetlit,co to moze byt a preco prepanajana visim dole hlavou?je to neprijemne a prichadza to samo od seba.Moj muz mi tvrdil,ze ma drgal,ale ze som nereagovala,ale ja som ho pocula a aj videla,ale z rohu a dole hlavou.Taktiez vojdem niekam a viem co sa tu dialo,hlavne mam pocit,ze som tu uz raz bola,alebo niekto vojde,hlavne u mna v praci a viem presne,co bude hovorit,alebo potrebovat,akoby sa to uz niekedy stalo a viem presne aky je,akoby mi niekto dal do ruky papier s jeho charakterovymi vlastnostami.Preto by ma zaujimalo,ci sa to vsetko moze stupnovat a pokial.Mozno som aj sama nieco pokazila,v jednom som ta totiz neposluchla,priznavam.Ked som si odisla kupit kamene,ktore si mi odporucila,padol mi do oka jeden a nemohla som odolat.Tie co si mi “predpisala” som nekupila,jednoducho mi vyfucali z hlavy a tento ma pritahova,ako magnet.Je taky krasny a citim sa s nim velmi dobre.Zvykla som si nan,ako na svoju sucast.Uz asi tusis,ktory to je.Ak si tipovala Sodalit,uhadla si.Urobila som chybu?No dlho som nepisala a teraz som sa rozpisala.Ak budes mat cas Helar odpovedz mi prosim ta,chcela by som mat jasno.Dakujem a prajem ti vela dalsich uspechov.

    Páči sa mi

  86. Milá Helar,
    potrebovala by som poradiť aký kameň je najlepší na posilnenie zubov, zubných krčkov a ďasien ? Je to tyrkys ? Niekde som čítala, že najlepší je na zuby flourit, že zuby posilňuje, ale žiaľ už neviem nájsť ten článok….je to pravda ? Môžem si k zubom prikladať flourit alebo iný kamienok ?
    Ďakujem za odpoveď.

    Páči sa mi

  87. Simona,

    nemyslím, že by bol súvis medzi Tutanchamónovou kliatbou a lapisom… Starí Egypťania na to mali oveľa lepšie prostriedky! Mohlo ísť o nejaký prírodný prostriedok, ktorý stimuloval isté žľazy v mozgu a tie “naprogramovali” potom podvedomie “obetí” na istý spôsob narábania s realitou – na podvedomé vyhľadávanie smrti. V takomto prípade ak má človek chorobu, tak prepukne, ak ju nemá, začne sa správať pre seba “zhubne” – bude riskovať, bude sa prepínať, slovom, bude si koledovať o nehodu. Dnes sa takéto veci dajú niekomu “nainfikovať” cez subliminálne správy, ale aj keď nepoznám taký prírodný prostriedok, ktorý by to robil, ak nejaký existuje, tak ho starí Egypťania poznali!

    Tinka,

    proti tomu “cucaniu” skús nosiť labradorit (na srdci alebo na solárnom plexe), možno pomôže. Sodalit je kameň racionality, takže ho máš zrejme ako protiváhu k svojej citlivej duši. A podľa toho, čo píšeš, je hodne citlivá. Tým, že si odstránila bariéry ako strach, bude sa jasnovidná schopnosť rozvíjať a zosilňovať. Vyzerá to, akoby kanál, ktorým sme všetci prepojení navzájom, u teba bol pomerne čistý, nezahádzaný rôznym balastom. Preto sa k tebe dostáva viac informácií ako k iným ľuďom.

    Myslím, že momentálne tvojou hlavnou úlohou je zabezpečiť, že “nespadneš na druhú stranu koňa”, teda že celkom “neuletíš”. Na tvojom mieste by som skúsila channelovať nejakú vyššiu energiu a naplno by som svoje schopnosti otvárala len pri channelingu, aby som si zachovala pocit pre hranicu medzi “obyčajný svet” a “mimoriadny svet”. Alebo by som si vytvorila mantru, ktorá by fungovala ako spínač “teraz som obyčajná” a “teraz som mimoriadne citlivá”. Možno to pomôže i pri tom “vycuciavaní”.

    Marianna,

    na posilnenie zubov je dobrý aj kalcit, apatit, proti kazom je vraj dobrý amazonit, na poškodenie skloviny ónyx a idokráz a na ďasná pyroluzit a achát. Najlepšie je neprikladať kameň, ale si urobiť elixír a vyplachovať si ním ústa po umytí zubov.

    Páči sa mi

  88. Ahojček, Helar!
    Ako vlastne pôsobí na svoje okolie človek, čo nosí labradorit (ja ho teraz najnovšie- pár týždňov kombinujem s vltavínom- kráááásna farebnosť!)? Ako ma môžu ľudia vnímať s týmito kameňmi? to by ma zaujímalo, čo na to druhá strana 🙂 . Teraz sa mi už nezdá, že by vytváral nejaký dištanc, necítim ho.

    Ešte by ma zaujímala jedna vec- ktorý kameň zabráni, aby človek použil psychické schopnosti (alebo “mágiu”?- neviem) nesprávne- aby ich nezačal zneužívať? Neviem, či to nie sú len náhody, zatial by som nerada utvárala mýlne závery, ale pozorujem, že sa mi stávajú veci, ktoré si zmyslím, alebo lepšie povedané- čo si zaželám, aby sa stalo , stane sa mi. Všimla som si, že som to začala automaticky používať, ako samozrejmosť, z čoho mám, ked to rozoberám rozumom, trochu neviem či strach alebo zlé svedomie, že je to sebecké, alebo že by som to asi nemala, ja neviem. Ale ťažko sa to ovláda, ja tie počiatočné impulzy (ktoré všetko, ako som si všimla dajú do pohybu) vedome nestíham zachytiť. Zachytím tie želania, až ked sú už vykonané (myslím to tak, že mentálna objednávka je už odoslaná 😀 ). Ide nielen o materiálne veci , ale akoby sa dalo ovplyvniť aj správanie ľudí, s ktorými som v kontakte. Vlastne, to sa aj deje ( alebo robím to? )-neviem, ako to definovať. Dokonca aj môj vzťah s priateľom sa vyvíja podľa scenára, ktorý sa mi premieta v hlave (čo by som chcela zažiť) absolútne bez akéhokoľvek môjho zásahu. Ja nič nerobím, priateľ je iniciátor aj “výkonný tím” myšlienok o našom vzťahu, ktoré mu po tom, čo ich mám chvíľu v hlave ako želania , zrazu napadnú. Navonok to vyzerá- aj pred inými ľudmi, že som pod papučou- že on šoféruje a ja sa s ním veziem 😀 Sranda. Ale vážne mám trochu malú dušičku, ked sa nad tým zamyslím, či nerobím niečo zlé- na jednej strane som za to prírode vďačná ,že mi to asi funguje- ale na druhej strane mám trochu strach- neviem to ovládať a bojím sa, že ľudí využívam vo svoj prospech (čiže zneužívam 😦 ) a že sa mi to neskôr môže karmicky vrátiť.
    Aj včera sa mi stala (popri iných úplných drobnostiach ) aj takáto srandička: Bola som v meste a v stánku s Fornetami som videla nápis: “Šampiňónová zapekačka” . Nejak na prvý pohľad som vedela, že si ju neskôr chcem dať. Keď som v meste vybavila, čo treba, šla som si ju do stánku ( s visiacimi slinami 😀 ) kúpiť- tú šampiňónovú, na ktorú som mala slinu. Zrazu som tam ale zbadala iný nápis :”Kuracia zapekačka”. vravím si, túto si dám- to znie dobre. Lenže tetka- fornetka povedala, že kuracie sa už minuli. Zaujala ma teda ponuka šunkovej (predtým som si ju nevšimla) a vypýtala som si takú. Čakala som asi 7 minút, kým sa upiekla. Neskôr, ked som už na lavičke do nej zahryzla, chutila nejak divne. Vysvitlo, že preto, lebo to nie je šunková zapekačka. Predavačka sa pomýlila a omylom dala piecť tú šampiňonovú, na ktorú som sa pôvodne celý čas tešila. A napadlo mi vtedy : naozaj to bol omyl?
    Toto so zapekačkou je len hlúposť a ten omyl nikoho nič nestál, ale stávajú sa mi aj veci, ktoré zasahujú do každodenného života, niekedy aj financií iných ľudí- proste “náhody” (?) , ktoré sa ako reťaz udalostí zoskupia tak, že dostanem, alebo sa mi stane niečo, čo sa mi zrovna hodí- niekedy aj za cenu nepohodlia iných ľudí, ktorí sú do reťazovej reakcie náhod nejako zapletení.
    Pristihla som sa nedávno, ako si želám, čo sa má najbližšie stať (bežné veci z každodenného fungovania) s tým, že to robím úmyselne ( a zároven akoby podvedome). Mám preto z toho trochu obavu- nechcem nikomu ublížiť, ani nikoho zneužívať, nechcem nerúšať rovnováhu, chcem, tú “vec” -ak je to reálne a nie sú to všetko len náhody- používať múdro a správne, proste pozitívne. Lebo si uvedomujem, že v každom človeku je zašitý aj jeho tieň. Aj minca má dve strany 🙂 -len treba dávať bacha, čo prevládne. Preto ťa chcem, Helar, poprosiť, nevieš o nejakom kamienku, ktorý by to vedel navigovať správnym pozitívnym kurzom ? Aby som vedome nemusela dumať či je všetko OK 🙂 Vďaka ti.

    Páči sa mi

  89. zaujímalo by ma, aký kamienok by mohol pomôcť, ak má človek pocit, že stagnuje a nevidí žiaden cieľ vo svojom živote, nemá predstavu, čo by chcel robiť, čiže nevie akou životnou cestou sa má uberať…

    a ešte nejaký kamienok, aby sa mal človek rád taký aký je, a staral sa o seba (myslím teraz skôr fyzické telo ako duchovné)…

    dakujem

    Páči sa mi

  90. dobrý deň,

    práve som našla túto stránku a chcem sa spýtať na hematit. Som stále unavená a vraj rozdávam príliš veľa energie, hlavne svojej rodine, jedna pani mi poradila, že si mám kúpiť hematit a nosiť ho a pridať k nemu aj horský krištál a takto svoju energiu ochránim. Som narodená v znamení blížencov. Je táto kombinácia pre mňa vhodná?
    Ďakujem za odpoveď.

    Páči sa mi

  91. Dobrý den, Helar.
    Vy s tým asi budete mať skúsenosti, chcela by som začať s tarotom a rada by som si pomohla nejakým minerálom. Ktorý by ste mi vedeli odporučiť, čo by mi pri “tarotovaní” správne našepkával . Chcela by som ho mať stále na sebe najlepšie ako šperk (aby stále pôsobil). Na ktorom mieste by som ho mala nosiť? Ďakujem.

    Páči sa mi

  92. Dobrý den.
    ktorý kamen vie uviesť človeka do praktickej filozofie zenu? Vnútorná čistota, prázdnota, nelipnutie (nie násilné zriekanie sa-lebo aj to je ,zdá sa, chcenie), …proste blá blá blá.
    Vibrácia ktorého nerastu sa tomu, čo učí zen aspoň približuje?
    Ďakujem pekne.

    Páči sa mi

  93. Zuzana,

    keď vám chýba energia, nie je hematit najvhodnejší. Skúste skôr labradorit, ten vašu auru zapečatí a obmedzí “úniky”.

    Júlia,

    k tarotu sú dobré kamene na fantáziu, predstavivosť a intuíciu. Napríklad ametyst, ktorý spája myslenie a intuíciu do jedného.

    Dobré sú aj kamene, ktoré majú kresbu, pretože nám pripomínajú hľadať nečakané kombinácie: krajinkový jaspis, kambaba jaspis, pruhované ónyxy a podobne.

    Boris,

    u Hallovej som našla, že by mohol byť dobrý sardonyx, pretože “znecitlivuje” zmysly a nevyrušuje človeka zo zahĺbenia. A potom všetky kamene, ktoré vyvažujú jin a jang.

    Páči sa mi

  94. ahoj Helar
    Začala som sa venovať kamenom a nemám zatial v tom úplne jasno. nosím náramok s dvomi ametystami. Po kúpení som ho očistila pod tečúcou vodou a nabila na mesačnom svite. no bohužial necítim pri jeho nosení žiadne účinky ani pozitívne ani negatívne. mám ho na pravej ruke. môže to byť v tom že by som ho mala mať na lavej? (som praváčka). alebo na mna ametyst neúčinkuje??? ako zistiť či si s kamenom budem “rozumieť”?

    Páči sa mi

  95. Dustinko, velmi jednoducho. Vezmes ich do ruky a nesustredis sa na nic ine, len na ten svoj kamienok v dlani. jedine ze by si bol Pinochio. Nemusis citit vibraciu vsetkych kamenov, vela stastia

    Páči sa mi

  96. Lachesis,

    niektoré kamene pôsobia postupne, treba ich nosiť dlhšie. Pre rýchle použitie je potom vhodnejšie robiť si z kameňa elixír.

    Ametyst je kameň racionality. Píšete, že “necítim pri jeho nosení žiadne účinky ani pozitívne ani negatívne”. V tom vašom vyjadrení už je obsiahnuté racionálne zvažovanie… Je veľmi pravdepodobné, že vlastnosti ametystu už v sebe máte a on ich len trochu zosilňuje – a preto necítite účinok.

    Inak, skúste si kamene vložiť do dlane vašej ľavej ruky (do stredu) a sústreďte sa na to, ako ich vnímate. Mali by ste niečo cítiť. (Píšem “niečo”, pretože tie pocity sú vysoko individuálne – pulzovanie, mravčenie, brnenie, pichanie a podobne.) Ak cítite, kameň na vás účinkuje. Ak necítite, tak ho pravdepodobne práve teraz nepotrebujete.

    Páči sa mi

  97. Helar,
    dakujem. Mám ešte otázku na aventurín. Teraz mám v práci dosť ťažké obdobie, vela stresu a nervov. mohol by byť aventurín vhodný na také upokojenie v práci. aby ma hocičo nerozhádzalo.
    Obdivujem tvoje vzdelanie a múdrosť. dakujem za rady

    Páči sa mi

  98. chcem sa spýtať, prečo sa vlastne mesačný kameň nemá nosiť počas menštruácie, lebo mne sa teraz stalo, že som na to úplne zabudla a nosila som ho vtedy, ked som nemala…. takže som z toho trochu nervózna… prišla som na to, až ked som rozmýšľala, že prečo mi posledné 2 dni tŕpne ľavá ruka – cítim stále také mravenčenie a nie a nie sa toho zbaviť… myslíš, že to môže mať súvis s tým mesačným kamenom? (nosila som ho ako prívesok)… ak áno, tak ako by sa tento negatívny vplyv dal zrušiť? ďakujem

    Páči sa mi

  99. chcela by som sa ešte opýtať či stačí keď kamene nosím so sebou v batohu pretože som si ich kúpila dosť veľké
    a ešte k tomu vibrovaniu: ďakujem za odpoveď a ja to cítim úplne akoby pulzovanie

    Páči sa mi

  100. Ahoj Helar,
    potrebujem poradiť neaký kamienok pre 26 ročnú babu,ktorá má vysoký krvný tlak. Ktorý by bol vhodný a kde by ho bolo najvhodnejšie nosiť. dakujem

    Páči sa mi

  101. Zabudla som vonku záhnedu. Bola vonku viac týždnov a na priamom slnku na parapetnej doske vonku.Teraz som ju našla a je na nej taká manšia prasklina. neviem či to bolo na nej už aj predtým alebo to sposobilo slnko.Dufam len že nestratil na učinnosti. Viete mi poradiť? diki

    Páči sa mi

  102. Lachesis, ak dobre viem, na vysoký krvný tlak je dobrý lapis lazuli, alebo aj sodalit. Ináč, ak si nájdeš vpravo na lište kolonku – od učelu ku kamenu – nájdeš tam kamienky zoradené podľa tej ktorej choroby.

    Páči sa mi

  103. dustinko, myslím , že žiadnemu kamienku nezaškodí, ked ich po umytí pod tečucou vodou / aspon 2 minuty / vyložíš von do tiena aspon na 24 hodín, kedže nie všetky kamienky maju radi priame slnko. pozdravujem

    Páči sa mi

  104. Zdravim vas.
    Som zaciatocnik a dnes som si kupila hematitovy privesok a hned som si ho dala na hrud. Asi po hodine a pol som citila bolest hlavy, hlavne na spankoch. Ako som si ho zvesila, hlava ma prestla boliet. Kamienok som necistila, lebo hematit ma samocistiace ucinky!? Poznate tento problem?
    dakujem za odpoved

    Páči sa mi

  105. Ada, tiež sa mi to už stalo- z hematitového prsteňa (obrúčka) – presne ako vravíš- spánky- u mňa hlavne ľavý. Neviem, prečo. Ale pomohlo mi, ked som prstienok odložila a po spánku som si gúľala ametystovú guličku (korálik- veľmi tmavý)- ako taká minimasáž. Prešlo mi to do pol hodiny.

    Páči sa mi

  106. chcela by som sa spýtať na smaragdový prívesok… majú teraz jeden v obchode, ale je takmer celý šedý/sivý ako klasický úplne bežný kameň a iba taký kúsok je zelený… neviem celkom, že čo si mám o tom myslieť? môže mať aj tento kamienok také účinky ako smaragd, ktorý je celý zelený? teda inak povedané, oplatí sa mi ho kupovať a očakávať, že bude mať také účinky ako smaragd? oproti ostatným príveskom v tom obchode je aj dosť lacný, takže si myslím, či to nie je nejaký falzifikát…

    Páči sa mi

  107. ADA,MONA hematit može človeku príliš odčerpať energiu.Myslím, že ked nan reagujete s bolesťami hlavy, nebude asi hemetit pre vás ten pravý. Skuste nejaký iný kamienok.

    Páči sa mi

  108. ahoj Helar,
    Mám náramok z ruženínu (zlomky). doniesli mi ho z Korfu. zrejme ho tam predávali niekde vonku v stánku pretože je chudiatko uplne vyblednutý. snažím sa ho prebrať. zakopala som ho do zeme. trošku to pomohlo. aj sa s ním stále maznám. predvčerom sa mi však roztrhol. pozbierala som ho a dávam ho dohromady. môže to ruženín brať ako traumu? (ten pád). mala by som ho znovu vyčistiť a nabiť?

    Páči sa mi

  109. Dustinko, mne sa tiež často stáva ,že neviem nájsť niektorý kamienok.ale napokon inájdem. Netráp sa preto, myslím že ho určite niekse nájdeš.

    Páči sa mi

  110. Lachesis, ja mám taku skusenosť, že naramky z kamienkov sa rýchlo roztrhnu, pretože su navlečené na slabej niti, alebo gume. Mne sa to stalo už vela krát, že sa mi rozsypali kamienky.Už som skusila aj kupiť v galantérii pružnu niť.O niečo dlhšie vydrži ako tá originálna, ale aj tá sa mi už raz roztrhla.Ak sa mo nestratia kamienky, ponavliekam ich znovu, očistí, pod prudom studenej vody a dám nabiť vonku do chládku/ vačšinou/ alebo v noci. Nemyslím, že by kamienky utrpeli nejaku traumu. Ruženín na priamom slnku može vyblednuť, takže si dobre urobila ked si ho nabijala zakopaním do zeme, alebo ho daj vonku na noc/resp. do tiena/

    Páči sa mi

  111. dobry vecer. stale ked spim mam pri sebe ruzenin a ametyst ale v poslednom case mam velmi zvlastne sny a pri niektorych situaciach cez den sa az skoro zarazim lebo sa mi uplne zda akoby sa mi o tom uz snivalo. napriklad vcera som citala casopis a ked som dosla na urcitu stranu som ostala uplne zaskocena lebo sa mi fakt zdalo ako keby sa ten dej opakoval ako keby som tu situaciu uz raz zazila a este v tom casopise pisalo to iste ako v tom sne. neviem ci sa to stava aj vam ale niekedy mam z toho az strach. a este co by mi pomohlo aby sa mi nesnivali divne sny? mozu za to kamienky ktore mam pri sebe?dakujem

    Páči sa mi

  112. nie je to nahodou deja vu? 🙂 to znamena ze ked napriklad nieco urobis tak mas pocit akokeby si to presne iste spravila len nevies kedy..alebo ked niekam ides kde si este nebola,a potom ti to pripada ze na tom mieste si uz bola…mne sa to stava v jednom kuse 😀

    Páči sa mi

  113. DUSTINKO, nie som odborníčka na kamienky, ale ametyst može podporovať jasnovidectvo – videnie do buducnosti.Vytvára kanál medzi pozemským bytím a univerzálnou energiou, podporuje intuíciu. Takže si myslím, že ten ametyst ti može sposobiť že sa ti zdá , že si niektoré veci už prežila, alebo videla.

    Páči sa mi

  114. Mila Helar,

    Mozem nosit ako privesok kamienky ruzenin s ciernym onyxom?
    Viem, ze cierny onyx a ciry kristal je vyborna kombinacia, kristal onyxove ucinky zosilnuje, ale ruzenin je predsa tiez druh kristalu…

    Dakujem za odpoved a prajem vela uspechov v rozdavani mudrych odpovedi, ktore mas.

    Páči sa mi

  115. Takže súborná odpoveď za dlhé obdobie:

    1. prečo sa Mesačný kameň nemá nosiť počas menštruácie
    … a prečo by sa nemal? 😛 Je tu na to, aby nám s menštruáciou pomohol!

    2. môže tŕpnuť ruka od aduláru?
    S tým som sa ešte nestretla. Ruka bude tŕpnuť od iného – od nejakého bloku na niektorom z meridiánov, ktoré ňou prechádzajú – ale adulár za to nemôže.

    3. možno kamene nosiť v batohu alebo dávať pod vankúš?
    Áno, pôsobia aj vtedy. Kameň by mal mať človek čo najhlbšie v svojej aure, ale aj vo vonkajších vrstvách aury naňho pôsobí (a to je až na ruku od tela).

    4. kameň na vysoký krvný tlak
    Heliotrop, ametyst, smaragd, labradorit, lapis lazuli, rodochrozit, sodalit, dioptáz; na srdcovej čakre alebo ako elixír).

    5. prasklina na záhnede
    Prasklina sa už opraviť nedá. Mohla vzniknúť vystavením vode a slnku tesne po sebe. Ak nejde krížom cez kryštál, nemala by znížiť jeho účinnosť; ak ide o okrúhliak, tak to aj tak nevieme zistiť, čiže sa tvárime, že nič… 🙂

    Jednoduchý test je dať si záhnedu do prijímacej ruky a skúsiť, či má ešte citeľnú vibráciu. Ak má, je všetko v poriadku.

    6. kamene na počítači
    Viem, že to moderní bosoráci propagujú, ale príroda je predsa len príroda… Ja by som sa spoľahla na slnko a mesiac – a ak ich nevidno, tak by som radšej počkala.

    Pokiaľ však niekto chce použiť “modernú” metódu, aj bežiaca pračka vydáva energiu a aj televízor by ju mal vydávať. To je môj laický úsudok. 😀

    7. hematit a bolesti hlavy
    Odpovedala som inde. Prosím všetkých: nedávajte tie isté otázky na viaceré miesta…

    8. smaragd, ktorý nevyzerá ako smaragd
    Smaragdy v minerálovej kvalite majú rôzny obsah “smaragdu”. Čím výraznejší, zelenší je kameň, tým silnejší je jeho účinok. Dá sa to zistiť aj tak, že si ho vložíte do prijímacej ruky a zisťujete, akú silnú vibráciu má. Ak máte k dispozcii viac kameňov, skúste to so všetkými. Tie “škaredšie” bývajú často lacnejšie, ale vibráciou sa môžu podobať tým drahším.

    9. “nemôžem nájsť svoj kameň”
    Dve možnosti: skleróza 😀 , ktorá sa prejavuje aj tým, že sme kameň náhodou položili inam, než obvykle, alebo nápoveď, že by sme kameň teraz nemali nosiť – “skryl” sa nám, lebo pre nás nie je najvhodnejší.

    10. roztrhol sa náramok
    Roztrhnutie náramku nepovažujem za traumu, ale za chybu gumky. Nápoveďou by bolo až vtedy, keby sa viackrát po sebe opakovalo. Potom radšej chvíľu daný kameň nenosiť – však jeho doba príde!

    11. kombinácia ónyxu s ruženínom
    Je dobrá. Kamene sa vibračne dopĺňajú – okrem ochrany ešte aj zjemňujú a upokojujú.

    Páči sa mi

  116. Dobry den, velmi pekne by som Vas chcela poziadat o pomoc – potrebovala by som poradit aky kamen by bol vhodny pre mojho 4,5 r. synceka – ma dost “tazku” povahu, od narodenia je dost zlostny, tvrdohlavy a spurny. Momentalne je v stave “tazkej puberty”:), proste neposlucha, za vsetko sa hneva, nadava, vsetkych ignoruje a veci chce riesit bitkou…som z toho dost nestastna, neviem ako mu pomoct…navyse mame trosku problem s castou chorobnostou -najma horne dych. cesty, casto mava presilene hlasivky (lebo stale krici) a ma trosku citlivejsie crievka. Vedili by ste nam prosim poradit nejaky kamienok, ktory by dokazal usmernit jeho nalady a reakcie? Velmi krasne dakujem

    Páči sa mi

  117. Viercok,

    podľa toho, ako popisujete situáciu, to vyzerá, že váš syn práve rozvíja svoju tretiu čakru – solárny plexus. V tejto fáze si dieťa vytvára predstavu o tom, kto je a čo dokáže v svete, v ktorom sa pohybuje. Obľúbené slovo v tomto období býva “nie” a obľúbený prejav je agresivita – presadzovanie svojej vôle na úkor iných, len aby dostal, čo chce.

    Pre rodiča je to ťažké obdobie a vašou úlohou by malo byť dávať mu pocit, že je milovaný, že ho neodsudzujete a že nerobí nič neakceptovateľné. Ak tak neurobíte, vovychovávate doňho pravdepodobne nejaký komplex. Všou najlepšou zbraňou je vysvetľovať mu, že ak ho zastavujete, nie je to preto, že ho nemáte radi, ale že ak robí to, čo robí, ubližuje tým niekomu inému a ak niečo chce, že by mohol skúsiť aj iný spôsob, ako to dostať – vypýtať si to, dohodnúť sa, vymeniť… Vy v ňom vlastne týmto budete budovať schopnosť vidieť viacero volieb.

    Takisto sa s ním môžete porozprávať, že nie ste hluchá a kým bude kričať, nebudete mu venovať pozornosť, ale len čo prestane kričať, budete mu venovať pozornosť. Urobte s ním takúto dohodu a dodržiavajte ju. Hovorte s ním ako s dospelým partnerom – pomôže vám to obom. Robte dohody a rozoberajte prípady, keď sa porušia.

    Dobrá správa – toto obdobie by nemalo trvať dlho. Keď dieťa zistí, že ho nementorujete, ale s ním jednáte ako s partnerom, mali by agresívne prejavy poľaviť. Ešte stále bude skúšať vašu trpezlivosť, ale už nebude nezvládnuteľný.

    Kamene na Solárny plexus sú žlté – ja odporúčam Tigrie oko. Vznetlivosť a drsnosť by sa dala zmieriť elixírom z ruženínu alebo Mesačného kameňa (alebo oboch súčasne). S chorobami treba ísť najprv za lekárom, aby zistil príčinu – až potom má význam liečbu doplniť nejakým kameňom. Kamene liečbu v žiadnom prípade nenahrádzajú!

    Páči sa mi

  118. Mila Helar, velmi pekne Vam dakujem. Pokusam sa s nim jednat obdobnym sposobom ako ste popisovala – zatial este odlava:) Problem je aj v tom, ze striedavo sa o neho staraju aj jeho stari rodicia (ked je chory) a ti zatia nevedia jeho stavy takto zvladat..ale trpezlivost ruze prinasa, takze verim, ze toto obdobie uspesne zvladneme:) Co sa tyka chorob, pravdaze ich riesime s lekarmi – vysledok- moj syncek je zdrave dietatko:) Chyba je asi vo mne- vzdy myslim na to najhorsie, aj z banalnych soplikom sa vystresujem a uz sa obavam toho najhorsieho – zapalu priedusiek, pluc… Aj nasa pani doktorka hovori, ze by som mala zacat od seba… Helar, a mne by ste nevedeli nieco poradit? Typicke pre mna je (v suvislosti s malym)- velka zavislost na syncekovi a velky strach (az prehnany) o jeho zdravie.Navyse sa casto citim opustena, sama, bezradna, cimsi sputana, co mi brani tesit sa a usmievat sa na svet… Velmi krasne dakujem:)

    Páči sa mi

  119. Občas potrebujem informácie o kameni, ktorý ešte nie je spracovaný na tejto stránke, tak hľadám inde. A dnes som našla pekne spracovanú informáciu o granáte. Pripájam adresu pre tých, ktorých by tiež zaujímal granát. Skopírovala by som celý text, ale bolo by to veľmi dlhé a okrem toho sú tam aj iné kamienky a odkaz na internetový obchod so šperkami za veľmi slušné ceny – má len jednu chybu: nie je tam popis šperkov (alebo som ho ja nenašla !).
    http://www.velkaepocha.sk/content/view/2689/61/

    Páči sa mi

  120. dobry den minule som si objednala z jedneho internetoveho obchodu rubin ale podla mna sa velmi na rubin nepodoba ako farbu by mal asi taku ale vlastnosti ani velmi nie pretoze rubin ma dost vysoku tvrdost takze by mal rypat do skla lenze on sa po skle iba smyka pripadne urobi ryhu ale len velmi slabo.nevedel by mi niekto poradit ako zistim ci je to rubin alebo nie? a este mi k tomu poslali jeden kamienok ktory som si neobjednala a neviem aky kamienok to je-ma taku bezovu farbu a na niektorych miestach prechadza az do hnedej.neviete co by to mohol byt za kamienok?dakujem

    Páči sa mi

  121. Dobrý vecer, Viercok!
    Neviem, ci je to ono, ale mám pocit, že ti trochu rozumiem. Nemám síce ešte deti (vzhladom k mojmu veku), ale asi ani nechcem mat tak skoro a bojím sa, že sa tomu v živote nevyhnem. Mám z detí totiž podvedomý strach. Dokonca sa styku s detmi obvykle vyhýbam, ako sa len dá. Neznesiem kontakt s dietatom (v detskom veku 🙂 ) po dlhsiu dobu. Ak kontakt trvá dlhšie ako 15 minút, mám nutkanie bezohľadne utiecť- čo zatial úspešne praktizujem. Je paradoxom, že deti si ma just všímajú spomedzi iných ludí asi najviac. Niečo ich ku mne magneticky pritahuje a ja mám z nich podvedomú paniku a utekám od nich preč, oni za mnou ako naschvál doliezajú a navazujú kontakt. Asi to znie komicky a niekedy to tak aj vyzerá. Ale cítim, že to sa bojím nie samotného dietata, ako svojho vlastného sklonu mať k detom veľmi intenzívny, až pudový vztah. Ano, je to sklon k závislosti na detoch. Preto cítim, že ma ohrozujú. Vlastne ohrozujem tým samu seba- podvedomý sklon stať sa až otrokom dieťaťa, dokonca ho tým až ovládať a báť sa nezmyselne jeho straty, o jeho zdravie, bezpečie. Zatial neviem, či sa dá toho zbaviť. Nemám za sebou tolko skúseností. Len si to ešte začínam uvedomovať. Preto nechem žiadne deti, kým sa túto čudnú energiu nenaučím spracovať. Pre ich vlastné dobro 🙂 zároven cítim voci detom velkú zodpovednosť a mám pocit, že by som nebola schopná nic im odoprieť. Mimochodom, podobná intenzita sa prejavuje aj v mojich vztahoch s mužmi. Pritahujem majetnícke typy. Alebo ak aj majetnícki povahou nie sú, vo vztahu ku mne sa nimi stanú. Trošku som zabŕdla aj do astrológie a zistila som, že to spolu súvisí. Pluto mám v škorpiónovi a v 5. dome. Takisto aj saturn.
    Je možné (ale možno sa aj mýlim)- podla toho, čo hovoríš, ak náhodou aj nemáš tieto prvky, co ja v horoskope, že hrot tvojho 5. domu spadá do znamenia škorpion, alebo je tam iná súvislosť s princípom škorpiona a leva (symbol 5.domu). 5. dom v astrologii predstavuje v živote človeka oblasť detí, radosti zo života, kreativity.
    Zatial u mna funguje, že vzťah k detom sa dá nahradiť tvorivou činnosťou. Energia tohto princípu sa odstránit nedá, ale dá sa nasmerovať inam a vyrovnať. Veľmi mi pomáha umelecká činnosť, alebo proste hociaký spôsob uvoľnenia kreativity. Tá sa musí dostať von, inak to vnútri časom vrie ako v tlakovom hrnci.
    Možno by ti pomohlo, keby si si našla nejaké tvorivé hobby a zamerala sa viac na to. Aby si svoje “vnútorné dieta” 😀 nerealizovala len na synovi , ale vypustila ho von. Vtedy by mal prísť pocit životnej ľahkosti, radosť z tvorby a zo života a jeho pestrej krásy, ktorá dalej inšpiruje k dalsej tvorbe. ..Prípadne sa agažovať v nejakom klube, krúžku, proste zamerať sa na spoločnosť a tam sa realizovať. Neviem, či som ti pomohla a či som sa vobec trafila do tvojej situácie 🙂 ale hádam ta aspon nieco povzbudilo .
    Vela stastia.

    Páči sa mi

  122. mona,
    ja mám presne toto isté s deťmi, a nikto mi to nikdy neveril (okrem mojej mami ktorá bola zo začiatku tieť voči tomu skeptická, no teraz sa mi smeje že nechcem mať pre to deti a že oni ma všade vyhľadávajú), no zistila som že keď mám pri sebe nejaké zvieratko napr. psíka, tak pri nich vydržím trošku dlhšie – asi o 5 max. 10 minút, ale pre mňa je to aj tak dosť veľký skok, a čo sa týka chlapov tak to mám tiež tak isto, akurát že neviem kde v astrológii mám ten dom, ale viem že ascendent mám vo váhach, a narodená som v znamení strelca

    Páči sa mi

  123. Veronika, ahoj, to si lahko zistíš. Na stránke http://www.zverokruh.sk je soft na jednoduchý výpočet úplne najzákladnejších prvkov. Stačí zadať svoje údaje do “formuláru” a vyhodí ti približné hodnoty. Je to ale velmi zjednodušená verzia, neukazuje hroty domov, ich vládcov,…proste celé to kolečko aj so stupňami planét, lunárne uzly,…. Ale len pre zaujímavosť na začiatok to zhorí. Ale tazko z toho vyvodzovať nejaké závery, kedže radix je strašne komplexná vec, všetko tam so všetkým súvisí a navzájom sa ovplyvnuje. Takze nieco v horoskope na prvý pohlad vyzerá Nejako a pritom je to v praxi úplne inak, lebo “spoza rohu ” je ten jednoznačný prvok nenápadne modifikovaný nejakým dalším, ktorý s ním zdanlivo nemá súvis 😀

    Páči sa mi

  124. Mona,
    ďakujem :), (ja tým planétam síce nerozumiem, ale rozumiem tomu čo je pod nimi napísané)tak som práve zistila, že mám pluto a venušu v škorpiónovi, saturn mám v blízkosti s uránom ale o 5. dome som nezistila nič, tak to ti neviem povedať, no možno na tých planétach v čase narodenia naozaj niečo bude, keď mám takéto problémy aj ja. Ale aj tak znovu veeeľmi pekne ďakujem =D

    Páči sa mi

  125. dobry den, helar
    nahodou som sa dostala na vasu stranku po tom, co som sa zacala viac zaujimat o vzacne a liecive kamene.. ako tak surfujem po stranke, nachadzam vela otazok a aj zaujimavych odpovedi. uvazovala som, ci by ste mi mohli pomoct aj s mojou otazkou…
    totiz, moj brat uz nejaky cas chodi s dievcatom, ktore (aj tym, ze byva s nasou rodinou v spolocnej domacnosti) do rodiny prinasa svojou falosnostou, pretvarkou a klamstvami stres, napatie, hnev, hadky…
    chcela by som sa spytat, ci existuje nejaky kamen, ktory by nas (rodinu, domacnost) mohol aspon z casti chranit pred jej “nepriaznivym posobenim” alebo kamen, ktory by mojmu bratovi “otvoril oci” a zacal vnimat realitu taku, aka skutocne je??
    vopred dakujem vam aj ostatnym prispievatelom za ich komentar 🙂
    a zelam pekny zvysok dna

    Páči sa mi

  126. Caute, potrebovala by som poradiť, ktorý kamienok RIEDI KRV.
    Mám ju strašne hustú (nechce sa jej tiecť) aj napriek solídnemu pitnému režimu. Zatial to nechápu to ani doktori. Nerada by som aby sa pozrážala. Doktorka mi vravela, že je akási “suchá”, akoby som málo pila, čo je absurdné. Ide sa to na budúci týžden riešiť. No a zatial by som si pomohla energeticky- kamienkom- lebo neviem inak čím.
    Dík Ahojte.

    Páči sa mi

  127. ahojte, dostala som sa ku krasnemu kamenu, je to zlaty avanturin.hladala som na nete viac info u jeho ucinkoch a teraz som popletena. niekde je oznacovany zlaty avanturin ako slnecny kamen ale na tejto stranke je slnecny kamen heliolit. aj privesok zo slnecneho kamena, ktory uz mam vyzera odlisne ako tento novy kamen.budem rada ak mi to niekto vysvetli, privitam aj info o ucinkoch avanturinu.
    dakujem.

    Páči sa mi

  128. ahojte, potrebovala by som radu. aký kamen je pre mna vhodný, pretože mám zablokovanú základnú čakru a neviem aký kamen si vybrať. som znamenie baran, ak by pomohlo. velmi pekne Vám dakujem.

    Páči sa mi

  129. Cau, kokinka, 1.čakru vraj celkom dobre aktivuje rubín. vraj všetko červené- červ. jaspis, granát,videla som aj priradenie karneolu, ktorý má odtieň do červena.

    Páči sa mi

  130. ahoj, mona. nevedela by si, prosím, ako sa mám starať o červený koral? lebo prednedávnom som ho dostala a nikde som o nom nič písané nenašla. či by si mi nevedela poradiť

    Páči sa mi

  131. Ahojte, velmi ma tato stranka zaujala a chcela by som sa na Vas obratit o radu. Potrebujem zistit o aky druh kamena ide, lebo ho neviem zaradit. Len neviem ako sa tu vkladaju fotky… … Dakujem

    Páči sa mi

  132. dustinko,

    pravdepodobne máš na mysli dalmatínsky jaspis… stačí, ak na tejto stránke dáš do vyhľadávača slovo dalmatínsky alebo slovo jaspis a nájde ti to článok priamo o tomto kamienku :)))

    Páči sa mi

  133. amarilla,
    neviem ci moja rada bude dobra, ja som pocula, ze pre pokoj v rodine je dobre mat tri kamienky, ruzenin, ametyst a kristal, pravidelne raz za tyzden ich cistit a nechat nabit, ako to sa uz docitas vyssie, je tu toho az az rozobrateho, ja napriklad proti stresu nosim naramok z tigrieho oka, a na ochranu od zlej energie su vraj dobre cierne kamene .. vyskusaj

    Páči sa mi

  134. amarilla, bambulka

    tie tri spomínané kamienky sa odporúčajú vo feng shue a sú dobré do domu alebo bytu ako priestoru, čiže majú tento priestor čistiť od zlej energie – čo môžu byť aj hádky, ale napr. aj negatívne žiarenie z rôznych elektrických spotrebičov… ale ako osobný kamienok pre brata by som skôr odporučila labradorit (slúži napr. ako ochranný štít proti psychickým útokom, samozrejme, že má aj iné účinky) alebo lapis lazuli (niekedy nazývaný lazurit alebo jednoducho lapis) (tento lapis je tiež proti psychickým útokom, ale navyše ich dokáže aj naspäť odraziť k pôvodcovi), obidva sú modré kamene, takže majú spojenie s rozumovou stránkou, čiže môžu človeku otvoriť oči a pomôcť mu rozoznať skutočnú realitu od ilúzií… skús si cez vyhľadávač na tejto stránke postupne prečítať články o týchto kameňoch a na základe toho sa sama najlepšie rozhodneš…

    Páči sa mi

  135. dustinko,

    jediné, čo viem je, že perleť je veľmi citlivá na soľné roztoky… takže asi najlepšie opláchnuť pod vodou, vybiť na hematite a dobiť na mesačnom svite… to sú najmenej škodné metódy :)))

    Páči sa mi

  136. ahojte…mohol by mi niekto poradiť ako sa starať o koral? teda čistiť viem ako sa čistí, ale neviem ako ho mám nabíjať. nevedel by mi niekto poradiť?

    Páči sa mi

  137. Kokinka,

    osobné skúsenosti s koralom nemám, ale viem, že nabíjanie na mesačnom svite by malo byť univerzálne vhodné pre všetky kamene. Rozhodne by som ho nenabíjala na priamom slnku, lebo by mohol rýchlo vyblednúť, keď už slnko, tak iba také nepriame, čiže v nejakom polotieni. A ešte som skopírovala tieto špeciálne upozornenia z článku o koraloch, ktorý je na tejto stránke:

    Koral treba nosiť na hrdle alebo v jeho okolí, prípadne sa najčastejšie pokladá do jamky na hrdle.
    Koral je mimoriadne krehký. Treba ho chrániť pred údermi a poškrabaním.
    Koral neznáša veľké výkyvy teplôt, ale ani veľké horúčavy ako také.
    Neznáša čistenie ultrazvukom.
    Vyhýbať sa kontaktu s kyselinami, lúhmi, octom a soľami – koral v nich stratí nenávratne farbu. Pri práci v domácnosti skladať šperky, aby sa nepoškodili.
    Koral neznáša ani oleje a olejčeky, krémy, masti, kozmetické prípravky, laky na vlasy a peroxid vodíka.
    Kvalitný koral nemá viditeľné dierky.
    Koral starne a pritom stráca farbu a krásu. Je to nezvratný proces.

    Páči sa mi

  138. sandra,
    dakujem aj ja za radu, som o nieco mudrejsia, chcem sa opytat, moze to mat nejaky vyznam, ked sa niekto poreze na hrote kristalu? kamen dava nieco najavo?

    Páči sa mi

  139. Ivuška,

    opalit by mal byť opál (predpokladám, že ide o jazykovú variáciu z nejakého cudzieho jazyka – opalite, opalit, opál). A opál a mesačný kameň sú dva rôzne, odlišné kamene. Mesačný kameň sa nazýva aj adulár. O opále aj mesačnom kameni sú na tejto stránke články aj s fotografiami, takže si to stačí prečítať (treba použiť vyhľadávač).

    Páči sa mi

  140. Bambulka,

    s tým porezaním – neviem… ale mne sa stáva, že mi napr. spadne kameň a potom si uvedomím, že som ho už nedávno nečistila… takže aj v tomto prípade by mohol dávať najavo, že je už preťažený a unavený a že potrebuje najprv vybiť negatívnu energiu a potom načerpať pozitívnu… ale takisto to nemusí nič znamenať… ale pre istotu by som ho radšej vyčistila :))) to mu aj tak nezaškodí :)))

    Páči sa mi

  141. sandra.,dakujem za radu,ten kristal je totiz male ostre kristaliky z pyritu.nabit vraj vydymemim,ale ako vybit oba dva,kedze su v jednom? este by som chcela poprosit mam nejake kamienky netusim co su zac,vedela by si mi poradit?kde a ako s fotkami,mam celkom dobry zdroj v taliansku lenze tie ich nazvy mi vela nevravia.. Dakujem

    Páči sa mi

  142. Bambulka,

    fotky môžeš poslať na adresu, ktorá je v pravom stĺpci pod názvom Ak mi chcete napísať. Teda aspoň myslím… mal by to byť mail na Helar (zakladateľku tejto stránky), len je otázne, či bude mať čas sa tomu venovať (ked si prečítaš článok Som spať… Som späť? v časti Mágia – pochopíš). Ale za pokus to stojí, takže to skús poslať… Neviem, či budem vedieť poradiť vo všetkom, ale ked nie ja, tak niekto určite… Však aj v minulosti sem niekto občas poslal nejaké fotky a hned sa rozvírila živá diskusia, že o aké kamienky ide :)))

    Páči sa mi

  143. Velmi pekne prosím.
    Vedel by mi niekto poradiť či teraz niekedy koncom septembra v Inchebe je neaká výstava alebo burza minerálov a ak áno kedy prosím. Velmi pekne dakujem

    Páči sa mi

  144. Mila Helar, chcela by som sa Vas spytat ci neviete kde by sa dal zohnat obsidian. Velmi by som ho chcela a neviem ho zohnat. Dakujem velmi pekne…..Veronika

    Páči sa mi

  145. Ivuška,

    koncom septembra, teda 25. – 27. 9. je v Inchebe festival Ezoteriky a výstava Biostyl (zdravý životný štýl). Nevylučujem, že tam budú aj nejaké stánky s kamienkami (keďže aj toto patrí do ezoteriky), ale určite to nebude v takom rozsahu ako na výstave určenej len minerálom alebo ako na burze (teda aspoň ja si to tak myslím). Aktuálne dátumy búrz minerálov sú na stránke http://www.milishop.eu. Najbližšia burza bude v októbri v DK Ružinov. A viac o tom festivale ezoteriky a biostyle si môžeš prečítať na stránke Incheby.

    Páči sa mi

  146. dobry den.ja by som sa chcela opytat aky kamienok by bol pre mna dobry pretoze spoluziaci v skole maju stale na mna nejake nevhodne poznamky,robia mi napriek a hoci sa snazim nevsimat si to, niekedy mam pocit ze kazdu chvilu “explodujem”.keby som aspon vedela preco to robia no ja to ani netusim.”najlepsie”na tom je,ze tym “objektom” nie som iba ja ale aj moja najlepsia kamaratka.niekedy sa kvoli tomu nedokazem ani sustredit.velmi vas prosim poradte mi nejaky kamienok ktory by mi pomohol nevsimat si to alebo aspon aby som to lahsie prekonala.velmi pekne dakujem

    Páči sa mi

  147. Dustinko-presne moj (byvaly) pripad 😦 ale velmi ti pomoze labradorit a lapis lazuli..a k tomu mozno este supnut ruzenin…a na aku skolu chodis? myslim ako ci na strednu alebo zakladnu…pokial na zakladnu,tak taki pubertaci su tam samozrejmost

    Páči sa mi

  148. ally91

    velmi pekne dakujem a chodim na zakladnu no zaujimave je ze niektory su celkom normalny a s niektorymi to nemozem vydrzat ani minutu mam taky pocit ze su trosku viacej rozmaznany
    a nevies prosim alebo niekto iny ze kde by som mohla niekte v BJ alebo blizkom okoli zohnat labradorit a lapis lazuli? dakujem

    Páči sa mi

  149. Perla,

    vpravo hore si treba kliknúť na Od účelu ku kameňu. A okrem toho som v jednej knihe našla, že na roztrusenú sklerozu je vhodný malachit, turmalín, ruženín a na pamäť je dobrý smaragd, turmalín, mechový achát, pyroluzit.

    Páči sa mi

  150. Dustinko,

    ak si z Ba, tak v Tara Ezoterike som videla labradority -také väčšie do ruky a takisto v obchode na Klariskej ulici (neviem, ako sa volá) – tam zas mali prívesky…
    ak nie si z BA, tak napíš mesto a niekto ti snád poradí obchody v danej lokalite…
    alebo v Ba bude v oktobri burza v Ružinove, tak tam by si tiež možno niečo našla/ našiel

    Páči sa mi

  151. Skini,

    ďakujeeem :)))) takúto pripomienku si budem musieť asi nastaviť v mobile, lebo vždy na to zabudnem… resp. pár dní pred splnom ešte na to myslím, že nesmiem zabudnúť, no ale potom v inkriminovaný čas mi to vždy úplne vyšumí z hlavy :)))

    Páči sa mi

  152. sandra11,

    dakujem nie som z BA ale z BJ takze z toho asi nic nebude ale ci nahodou v nejakom E-shope lebo ja som hladala na vsetkych ktore poznam ale com nenasla a najlepsie by bolo keby to bol nejaky slovensky ale aj tak dakujem

    Páči sa mi

  153. dustinko,

    ja ti s e-shopmi poradiť neviem, lebo ešte v živote som si takouto cestou žiaden kamienok nezadovážila… až keď som začala chodiť na túto stránku a videla som, že veľa ľudí si takto kupuje kamienky a sú spokojní, tak som začala nad tým uvažovať, ale ešte som sa úplne neodvážila :))) ale na stránke http://www.utrochslnc.sk, ked si dáš do vyhľadávača labradorit, tak to nájde nejaké prívesky.. skús pozrieť… alebo si pozri článok Kde nájdem obchody s kameňmi? viac ti už momentálne asi neviem poradiť..

    Páči sa mi

  154. ahoj, neviete mi poradit prosim, neviem ci to moze mat suvislost, ale citila som tlak na hrudi,mozno to bolo s unavy, alebo neviem, dala som cistit kamienky, preslo to, a ked ich mam naspat vratilo sa to, nosim hematitovy naramok na jednej ruke , kristalovy, tigrie oko na druhej a pod vankusom mam ametyst. a este sa chcem spytat ktore kamienky clovek presne potrebuje aby si vyvazil duchovnu rovinu, kdesi som citala, ze si ich ma ukladat na cakry a vlastne ake a kde? dakujem

    Páči sa mi

  155. Mila helar,
    v Spanielsku na trhoch som si kupila nausnice-predavačka mi povedala,že je to prírodná perla-“naturale”..rada by som sa opýtala, či sa perla radí medzi kamene a či teda má nejaké liečivé účinky?
    a ešte niečo..často mávam stavy úzkosti a strach(neviem z čoho)..existuje na to vhodný kameň,ktorý by som mala nosiť príp.
    ho prikladať na určité miesta?dakujem všetkým,ktorí prispejú svojou radou a už teraz sa teším na vaše príspevky..prajem pekný deň

    Páči sa mi

  156. topinka,

    to, či patria perly medzi kamene z geologického hľadiska neviem (ale predpokladám, že asi skôr nie), ale liečivé účinky určite majú… napíšem sem niečo o perlách z jednej knihy, ale prekladám to z češtiny, takže sa môže stať, že sa mi tam zatúla nejaký ten divný výraz:

    PERLY:
    Perly sú darom mora, vznikajú v mušli (perlorodke), do ktorej preniklo cudzie teliesko. Jeho dráždenie mobilizuje ochranné sily mušle, ktorá obklopí votrelca perleťou a vytvorí v tomto tvorivom akte obraz dokonalosti – trblietavú perlu. Svojím guľatým tvarom a nežným leskom symbolizuje perla dovŕšenie ženskosti. Tak napríklad v Indii sa pripisujú perle vlastnosti Božej matky: krása, miernosť, ochranná starostlivosť a formujúca sila.
    Svojím spôsobom vzniku perla dokazuje, že všetky bolestné skúsenosti, s ktorými nás život konfrontuje, znamenajú vlastne možnosti nášho rastu: tým, že “cudzieho votrelca” nezapudíme alebo neignorujeme, ale naopak ho prijmeme a obklopíme láskyplnou starostlivosťou, chránime nielen sami seba pred ďalším zranením, ale naviac ho berieme ako životnú skúsenosť, ktorá je základom vyššej harmónie a vnútornej krásy. Tak nás perla učí – mužov aj ženy – dosiahnuť dokonalosti, ak sme schopní rozvíjať naše ženské vlastnosti, prijímať nepredpojato a láskyplne ostatných a starať sa o nich tak ako o seba. Perla uvádza do chodu proces rastu, ktorý vyvoláva zabudnuté a zapuzené pocity a rany, necháva konečne tiecť dlho zadržované slzy a zbavuje nás zatvrzelosti. Týmto spôsobom nám perla pomáha spracovať citový balast a postupne sa ho zbavovať. Pritom nám neustále pripomína dokonalú harmóniu a krásu našej vlastnej bytosti, ku ktorej nás kúsok po kúsku približuje. Ako predstaviteľka “Božej matky” nám dáva blahodárny pocit bezpečia vo vyššej kozmickej súvislosti. O perle sa takisto hovorí, že varuje pred nadchádzajúcou pohromou a perly nosené ako náhrdelník chránia pred nešťastím. Takisto sa pripisuje perle schopnosť udržovať krásu, a to až do vysokého veku, prebúdzať a opatrovať lásku a zmierňovať starosti a biedu. Pretože perly intenzívne prijímajú a odrážajú vibrácie svojho nositeľa, je potrebné ich z času na čas energeticky neutralizovať, najlepšie v lázni z čistej morskej soli alebo priamo v morskej vode (nie som si ale istá, či tento spôsob čistenia platí aj pre sladkovodné perly!). To je potrebné hlavne u perál, ktoré predtým nosil niekto iný.

    Liečebné použitie: Perly majú vysoký obsah vápniku, a preto sa často používajú pri jeho nedostatku. Za týmto účelom sa nosí, ak je možné celý náhrdelník, lebo jediná perla sa môže ľahko skaliť. Tým, že perla vyjasňuje pocity a záporné emócie, podporuje zárovň fyzickú očistu a vylučovanie.
    (z knihy Základní kniha o drahokamech a hvězdách – Sharamon, Baginski)

    Ešte pár ďalších zdrojov tvrdí toto:
    Od dávných dob slouží jako amulety, chránící před nehodami, neštěstím a pohromami. Jsou symbolem moci, moudrosti a štěstí. Posilují naši vůli, pomáhají nám zbavit se všech závislostí.
    Na úrovni fyzické podporují uzdravující procesy u všech psychosomatických nemocí, posilují nervy, intuici, tiší bolesti, mírní teploty. Regulují funkci sleziny a střevního traktu.
    O perlách sa hovorí, že varujú pred prichádzajúcimi pohromami a v náhrdelníku chránia pred nešťastím. Pomáhajú pri nedostatku vápnika, posilňujú fyzickú očistu a vylučovanie

    Páči sa mi

  157. topinka,

    a ešte k tomu strachu. Pozri si rubriku od účelu ku kameňu. Tam máš zoradené jednotlivé problémy podľa abecedy ( a navyše sú tam rôzne druhy strachu) a k nim priradené kamene. Ja viem len toľko, že na strach všeobecne je dobrý chryzokol (pôsobí pri nervozite, napomáha zmierneniu strachu a pocitu viny, pôsobí psychicky ukludňujúcim spôsobom pri stavoch strachu), lapis lazuli (dáva nám pocit istoty a bezpečia), ametyst…

    Páči sa mi

  158. Ahoj, slniecko!
    Tanzanitový náhrdelník som si kúpila pred vyše mesiacom v jednom českom e-shope, linku naň som dala do komentára k článku o tomto kamienku. Som s s ním fakt velmi spokojná. O tom druhom kameni neviem, kde sa dá zohnať. Paaa!

    Páči sa mi

  159. Dobry den, chcela by som sa opytat > moze byt privesok ametyst pri druhych kamenoch { magnezit,ruzenin,opal,jantar}? Pochopila som to spravne, ze kamene sa daju vybit na hematite alebo ametyste?

    Páči sa mi

  160. dobry den moze mi prosim niekto povedat nieco viac o lapise lazuli?t.j. ako ho cistit,nabijat,liecive ucinky.a este by som sa chcela opytat ci opalit je prirodny kamen alebo len umelo vyrobeny?dakujem za skoru odpoved

    Páči sa mi

  161. Ahoj !
    Potrebovala by som poradiť, aké metafyzické vlastnosti má biely (číry bezfarebný) topás. Nenašla som o tom informácie. Mám z neho prívesok, rada by som vedela, s čím mi môže pomôcť.
    Dakujem vám pekne.

    Páči sa mi

  162. dustinko,

    tu je niečo o LAPIS LAZULI:

    Svojimi zlatými zrniečkami pyritu, ktoré sú ako svetelné body roztrúsené v kráľovskej modrej pripomína tento kameň nočnú hviezdnu oblohu. Dáva duši pocit bezpečia v kozme, robí ju prístupnou nekonečnej vesmírnej existencii, svetelnej žiare a posolstvu hviezd. V mnohých kultúrach bol l. uctievaný ako posvätný kameň, ako nebeský posol, ktorý prináša ľudstvu múdrosť. Podporuje rast nášho ducha, posiluhe ho a ponúka poznanie vyšších súvislostí. Ako nepriehladný kameň umožňuje praktické využitie duchovných poznatkov vo všednom živote.
    Položený na čakru čela nás l. zavádza do hĺbky nášho ducha, z ktorého prúdi inštinktívne poznanie a porozumenie a kde sa skrýva dôvera vo vyššie mocnosti. Zároveň je nápomocný pri odstraňovaní myšlienkových štruktúr, ktoré nám znemožňujú prístup k týmto hĺbkam.
    Pretože posilňuje intuíciu a schoponosť nahliadnuť do vlastného vnútra, rozpoznáme s jeho pomocou ľahšie aj skrytý zmysel a sily pôsobiace v pozadí. Daruje nám tiež hlbokú radosť zo zázraku života a vesmíru.
    Považuje sa aj za kameň priateľstva, pretože podporuje harmóniu v medziľudských vzťahoch. Pomáha rozvíjať zmysel pre spoločnosť poznaním, že každému človeku prináleži jeho miesto a úloha, všetko skĺbené v jeden nedeliteľný celok. V niektorých kultúrach bolo zvykom vešať na krk bojácnym deťom l. prívesok k posilneniu sebavedomia.

    Liečebné účinky:
    Chladivej modrej lapisu sa vždy pripisoval ukludňujúci účinok mierniaci kŕče a horúčky. Nahriaty slnkom a položený na postihnuté miesta machádza dodnes použitie pri zápaloch a opuchoch, bolestiach všetkého druhu a neuralgiách, vyrážkach a pri bodnutí hmyzom.
    Pri liečení zápalu očí pokladáme l. na pár minút do teplej vody, ktorou potom oči omývame. Bolesti hlavy spôsobené neurózou sa ošetrujú pokladaním jedného kameňa na šiestu čakru. Hovorí sa tiež, že zmierňuje vysoký krvný tlak, onemocnenia krvi a depresie. Pôsobí veľmi blahodárne aj pri vodnateľnosti a pri záchvate mŕtvice. V spojení so zlatom môže podľa niektorých liečiteľov brzdiť postupujúcu degeneráciu pri roztrúsenej skleróze. L. tiež podnecuje rast vlasov. (Základní kniha o drahokamech a hvězdách – Sharomon, Baginski)

    Ďalšie zdroje tvrdia, že: sa používa pri menštruačných poruchách, bolestiach hlavy pri menštruácii, pri bodnutí hmyzom, kožných chorobách, výronoch krvi, na vysoký krvný tlak, alergie, zápaly, na zníženie horúčky, na reguláciu funkcie štítnej žľazy. Je vhodnou prevenciou proti mŕtvici, infarktu a vzniku nádorových chorôb.

    Čo je dôležité – dáva nám pocit istoty a bezpečia. Má veľký význam najmä v duchovnej oblasti. Pomáha proti depresiám a chráni pred psychickým útokom (podobne ako labradorit), ale navyše dokáže tento psych. útok odraziť naspäť k jeho pôvodcovi.

    Neviem, či sa má nejako špeciálne čistiť, ale podľa mňa mu neuškodí stará dobrá klasika (pod vodou, potom napr. na hematite vybiť a tento kameň sa podľa môže dobíjať aj na slnku aj na mesiaci).

    Páči sa mi

  163. sandra,

    velmi pekne dakujem, ja ked som ho prvykrat uvidela uplne som mala pocit ako keby som sa ocitla niekde “mimo” nasej planety, ako keby uz som sa nemusela nicoho ani nikoho bat, jednucho to bol taky zvlastny pocit aky som este asi nikdy nezazila a stale ked sa nanho pozriem sa proste musim usmiat bez ohladu na to aku mam naladu.neviem preco ale niekedy mi to pripada take zvlastne ako keby ma ochranoval. neviem,ale mozno aj preto ze zboznujem modru farbu,ked mam na sebe nieco modre citim sa bezpecnejsie

    Páči sa mi

  164. magdalenka,

    na žiarenie je veľmi dobré si dať drúzu z ruženínu alebo z ametystu k počítaču, domácemu telefónu, TV, atd… ja mám ruženinové drúzy, ametyst som ešte neskúšala… takisto je dobré umiestniť do bytu krištáľ na celkové prečistenie priestoru (takže ho netreba dávať priamo k nejakému spotrebiču).. okrem toho sú na negatívne žiarenie dobré aj čierne kamene, ako napr. onyx a čierny turmalín… ten turmalín by som zvolila skôr na nosenie a takisto by mal byť v tomto smere nápomocný tyrkys, ked ho budeme nosiť…

    Páči sa mi

  165. dustinko,

    no tak presne také účinky by mal mať, práve preto som to vyzdvihla aj v tom príspevku, že práve toto je dôležité pri lapise… ale naozaj s tým kamienkom musíš ladiť na rovnakej vlnovej dĺžke, lebo ja mám tiež jeden, ale až takto výrazne som to nikdy nepociťovala tak ako ty – no škoda :(((

    Páči sa mi

  166. sandra,

    vies, ja by som si to mozno nebrala az tak k srdcu, mozno ty to budes citit pri nejakom inom kamienku. ja som taky pocit este nemala pri nijakom kamienku, hoci sa mi moze velmi pacit. ale teraz pri lapise neviem mozno to bude zniet smiesne ale mam taky pocit ako by som sa donho zalubila. nic sa neboj ten pocit urcite niekedy pride 🙂 prajem este krasny den

    Páči sa mi

  167. ahoj, tu je vladimíra, mala by som jednu otázku. V poslednom čase veľa meditujem, venujem sa čchi kungu niekoľko hodín denne, nedávno som robila liečenie pre kamaráta. mám doma veľa kameňov, momentálne najviac pracujem s veľkým monokryštálom horského krištáľu, ktorý som dostala. kamene čistím pri splne na mesačnom svetle. po poslednom čistení som mala pocit, že veľký kryštál niekto vymenil – predtým bol mliečne zakalený s mnohými inklúziami, teraz sa za jednu noc horná štvrtila vyčistila a je úplne priehľadná. môže to nejak súvisieť s meditáciami a spirituálnou prácou. keby som to nevidela, neverila by som

    Páči sa mi

  168. Rada by som sa opytala ako je to s ametystom. Daju sa s nim NABIJAT alebo VYBIJAT druhe kamienky? Citala som,ze aj to aj to. Mam v tom trochu zmetok. Dakujem.

    Páči sa mi

  169. ahojte,

    dnes som si kupila jeden kamienok ktory sa mi strasne pacil len mi nevedeli povedat co je zac. vyzera akoby to bol kristal ale je zakaleny a vo vnutry ma zelene uzavreniny takej machovej farby. takze netusim co to je. dakujem za odpoved

    Páči sa mi

  170. Dustinko,

    ak je to kryštál, teda taký ten hranatý tvar s hrotom, tak to môže byť zatiahnutý horský krištáľ s inklúziami, ak je to okrúhliak, pravdepodobne pôjde o machový achát, ale môže to byť aj lodolit. Chcelo by to urobiť a poslať obrázok – máte tú možnosť?

    Páči sa mi

  171. ahoj, zle som formulovala jednu vetu v mojom príspevku. mala to byť otázka – môže spriehľadnenie kameňa súvisieť s intenzívnou meditáciou? iný dôvod nevidím, kameň nebol ponorený vo vode ani vystavený slnku ani žiadnej chemikálii

    Páči sa mi

  172. Mila Helar
    chcela by som sa ta spytat ze keby sa chcem obratit na ezoreticky smer co sa tyka vyssieho studia ,vedela by si mi poradit?
    vopred dakujem za odpoved:)

    Páči sa mi

  173. Dobrý den!
    prosím, poradíte mi? Mámproblém prijať samu seba takú aká som. Správam sa inak ako to čo by mi bolo prirodzené, mám nejaký blok. Bojím sa, že keby som pustila ventil svojej uplnej prirodzenosti, rozpadol by sa mi celý svet, vztahy,…to co som si doteraz vybudovala. V poslednej dobe akoby mi dal niekto neviditelný riadnu facku! Toto som si začala uvedomovať. Aj to, že je to preto lebo blokujem svoje emócie a temné stránky povahy, som velmi vážna, aj hru, proste všetko beriem velmi vážne, blokuje mi to radosť zo života, spontánnosť, kreativitu a som strašne nesvoja , neistá a nesmelá v spoločenských kontaktoch, ktorým sa preto vyhýbam 😦 . Mám pocit, že musím byť “dokonalá”, aby ma prijali ako rovnocenne hodnotného človeka- v rodine , aj v partnerskom vztahu. Vlastne, už ani neviem, čo je pre mna prirodzené, čo som ja a čo je len to, čo som vytvorila, aby som “zapadla” podla nejakých mojich či cudzích predstáv. Hanbím sa dokonca aj za neoholené nohy, za prirodzené prejavy telesnosti, prirodzené telesné potreby…Možno to podvedome považujem za “nečisté”.
    Aký kamienkok, by mi pomohol s definitívnou transformáciou tohto. Aby som si konečne začala vážiť samu seba? Nosím už velmi dlho ruženín, ametyst, ale neviem, necítim, že by som inak začala uvažovať…

    Páči sa mi

  174. blíži sa burza kamienkov a keďže som v bakalárskom ročníku, tak by som sa chcela spýtať na kamienky, ktoré podporujú pamäť a koncentráciu, čiže pomáhajú pri učení… na tejto stránke som si zatiaľ našla sodalit a fluorit, ale chcem vedieť, či sú aj nejaké ďalšie vhodné kamienky na túto oblasť (to pre prípad, že by sa mi sodalit a najmä ten fluorit, ktorý sa mi veľmi páči, nepodarilo zohnať)… a v akej forme je najlepšie ich nosiť? a ešte nejaký kamienok, ktorý dodáva človeku energiu a radosť zo života, vtedy, keď sa mu nič nechce a nemá na nič chuť… ďakujem

    Páči sa mi

  175. prosim vas, mam jeden kame, ale neviem najst ako sa vola a jeho obrazok je na teto stranke uplne hore ako trvala animacia. Tie pruhovane kamene:) ako sa vola?

    Páči sa mi

  176. Brela,

    tie kamene v záhlaví stránky sú botswanské acháty. Obrázok pod nimi je zmeska všeličoho vrátane koralu, tyrkysu, aventurínu, jaspisov, achátu, rubín-zoisitu, serafinitu, magnezitu a iných.

    Páči sa mi

  177. velmi pekna stranka. dnes som si kupila ruzenin:)
    chcela by som sa opytat, aky kamienok je vhodny ako “ochranca” pri operacii, existuje take nieco? jedna sa o operaciu krcka maternice, nie je rakovinotvorne, ale predsa. nejaky kamienok vseobecne na zdravie?

    Páči sa mi

  178. mam otázku niekde som čítala že je kamen ktorý vicíti negatívnu energiu ktorú k nám vysiela niekto ,a vráti mu ju ako bumerang čiže nás ochranuje…..je to pravda? a aký je to kamen? dakujem

    Páči sa mi

  179. Dobrý deň, prosila by som o radu. Stala sa mi teraz nepríjemná vec, padol mi na zem kamienok, pyrit a rozbil sa na 4 kúsky… čo s takýmto kamienkom?
    Ďakujem.

    Páči sa mi

  180. Dobry vecer,chcela by som sa opytat, ci mozem nabijat kamene na mesacnom svetle na balkone. Znesu aj 0 teploty? Ako dlho ich treba nabijat na mesacnom svetle, prip. slnecnom, na horskom krystale? Dakujem.

    Páči sa mi

  181. Dobry vecer, dnes som si zaobstarala svoj prvy kamienok.. je to ruzovy opal andsky.. vybrala som si ho podla vzhladu a pocitu, ked som ho drzala c dlani..docitala som sa na internete, ale informacie o nom su rozne, nemate vy, prosim vas, konkretne skusenosti s tymto kamienkom? tiez som sa docitala, ze nie vsetky kamienky sa mozu cistit pod tekucou vodou.. avsak momentalne iny sposob nemam, tak som ho vycistila 30min slabym prudom vody, snad to je v poriadku. Avsak neviem, ako ho mam nabit ..staci ho nechat cez den na okne alebo som citala nieco aj o pocitaci.. no budem velmi rada akejkolvek informacii.. dakujem velmi pekne. a. 🙂

    Páči sa mi

  182. Antonia,

    o ružovom andskom opále je tu článok. Možno ho čistiť pod vodou. Zaobchádzať s ním ako so všetkými ostatnými kameňmi.

    Magdalenka1,

    áno, znesú aj nízke teploty, ak nie sú z typu “popukané” – ak by bolo vlhko, mohli by pukliny zvýraznieť. Pre nabíjanie sa uvádzajú údaje od 8 do 24 hodín.

    Lima,

    tešte sa – máte štyri pyrity. Vlastnosti majú rovnaké, možno trošku slabšie pôsobia, keď sú malé. Na silné pôsobenie ich použite spolu.

    Páči sa mi

  183. Dobrý večer Helar,

    ďakujem za odpoveď… poslednú dobu sa mi stávajú nepríjemné veci… keď si viac vypijem, tak som agresívna, žiarlim, ale len na svojho priateľa.. čo s tým? Ktorý kameň by mi na to pomohol, aby to prestalo? Aby som bola v pohode a zabávala som sa bez toho, aby som niečo riešila? Dosť mi to komlikuje životm prosím o radu .. ďakujem

    Páči sa mi

  184. Lima,

    budem protivná – nepite! Máte pravdepodobne problém so sebaprijatím a vlastnou hodnotou a keď si dáte alkohol, tak bariéra okolo tohto problému spadne a on sa vynorí.

    Závisí, akého druhu tento problém je. Odporúčam ísť sa pozrieť na Mračnú horu – sú tam cvičenia a články, ako s tým zaobchádzať.

    Páči sa mi

  185. Máte pravdu, tento problém mám, už dosť dlho, ale toto sa mi stáva posledné dva mesiace.. Dobre, idem tak mrknúť, snáď mi to pomôže.. ďakujem za radu :o)

    Páči sa mi

  186. Dobrý deň,

    chcela by som poradiť, ktorý kamienok je na odstránenie pocitov zlosti, hnevu, egoizmu, žiarlivosti? A ktorý by ma zbavil aj výbušnosti?
    Ďakujem

    Páči sa mi

  187. ahojte vsetci,

    chcela by som sa opytat ci nevie nahodou niekto nieco o kamienku opalit a ci to je vlastne prirodny kamen lebo som si ho objednala a sa mi strasne paci tak by som o nom chcela nieco vediet ak sa da. a este by som potrebovala nejaky kamienok ktory by mi pomohol lepsie sa vyjadrovat lebo niekedy ked ma niekto zaskoci nejakou otazkou tak neviem co na to povedat a ked uz nieco poviem tak je to uplna hlupost a ked sa potom nad tym lepsie zamyslim tak pridem na to ze som mohla odpovedat uplne inac a vsetko by sa aj inac vyvinulo, takze nejaky kamienok ktory by ma donutil aby som si najprv premyslela co vlastne chcem odpovedat a az tak nieco povedala.za kazdu odpoved velmi dakujem

    Páči sa mi

  188. ahojte,

    máte niekto nejaké skúsenosti s jadeitom? chcela by som vedieť, aké účinky od neho môžem očakávať, na ktoré problémy je vhodný? zatiaľ ho mávam pri sebe v noci, lebo vraj prináša pekné sny. to sa ešte neprejavilo, ale myslím, že mám odvtedy lepší spánok :))) tak napíšte niečo o jadeite, ak viete, ďakujeeem :)))

    Páči sa mi

  189. kamienka,
    dakujem za odpoved ale neviem ci to bude ruzovy opal lebo ten moj je takej mliecnej farby a ked ho dam oproti svetlu alebo nanho svetlo dopadne z urciteho uhla tak tam vidno farebne zablesky takze neviem ale aj tak dakujem

    Páči sa mi

  190. ahojte,

    viem, že táto otázka sem celkom presne nepatrí, ale neviem presne, kam ju mám zaradiť..

    mám kyvadlo z krištálu a pár krát mi už spadlo a z toho hrotu, resp. špicu na konci sa trochu odštiepilo – už ten hrot nemá taký pravidelný tvar… chcem sa spýtať, že či je to na závadu a čo sa s tým dá robiť? alebo je lepšie kúpiť nové kyvadlo?

    ďakujem za odpovede

    Páči sa mi

  191. Dobry den Helar, prosima Vas moja kamaratka ma rocnu dcerku, ktoru od narodenia trapia krce bruska. Nepresli jej. Ma ich hlavne v noci, budi ju bolest bruska a vetry. Kamaratka uz vyskusala vsetko mozne, masaze,bylinky,homeopatiu, boli aj na vysetreniach.Preto sa v jej mene pytam na vhodny kamienok, ktory by pomohol pri bolestiach bruska a ako ho pouzit. Dakujem.

    Páči sa mi

  192. mozte mi prsim povedat ci mozem mat na jednom mieste teda, v jednej miske konkretne ametyst, avanturin,ruzenin a krystal? dakujem. a este ci sa cistaia nabijaju vsetky rovnako a v rovnakom case, este raz dakujem

    Páči sa mi

  193. ahojky! dnes som si kúpila taký náderný, nebrúsený, ale leštený Larimar… nikdy som o ňom pred tým nepočula, ale je krásny. na nete však neviem nájsťjeho účinky… neviete prosím nejaké?
    a ozaj, ešte by som sa chcela spýtať, ako je najvhodnejšie ho nosiť.

    Ak mi chcete napísať, prosím, aj do mailu

    Páči sa mi

  194. Dobrý večer.
    Vrátila som sa z nemocnice, ale v prepúšťacej správe bolo, že ma iba stabilizovali a nie vyliečili.
    Zrazili mi akurát horúčky, ktoré som mala vyššie než 40,4stup.
    Zostala mi sepsou a silným zápalom zväčšená slezina a pečeň a dosť ma to bolí.
    Potrebovala by som pomoc, aby som sa uzdravila, lebo sa bojím, že ma vyhodia z práce, keď tak dlho maródim.
    Poraďte mi prosím, ktoré liečivé kamene by som si mohla prikladať na tieto boľavé miesta, aby sa hojenie urýchlilo a uzdravenie bolo úplné.
    Ďakujem za odpoveď.

    Páči sa mi

  195. Ahojte, vedel by mi niekto poradiť či treba vybíjať a nabíjať aj kryštálový zhluk, ktorý používam na nabíjanie kameňov?
    Ak áno, tak akým spôsobom?
    Za odpovede pekne ďakujem :o)

    Páči sa mi

  196. Netreba… Dobré je z času na čas ho umyť pod vodou, pretože doňho nasadá prach, ale inak s ním netreba robiť nič.

    Ak bol vystavený nejakej traume (spadol, v okolí sa dialo niečo zlé), je dobré zhluk i priestor vydymiť bielou šalviou alebo vanilkou.

    Páči sa mi

  197. Ahojte vsetci a prajem pekneho Silvestra a este krajsi Novy Rok

    Mam otazku ak nemam krystalovy zhluk a chcem nabit kamienky mozem aj na viacerych (ohladenych) krystaloch?Urobi mi to tu istu sluzbu ,alebo nie?

    Páči sa mi

  198. chcem sa opýtať kupila som si s priateľom kamene na krk
    ja ametyst a on prírodný krištál no na vašej stranke som si uvedomila že joho kameň sa hodí skorej mne a moj zase jemu
    Ametyst je na učinky proti alkoholu stačí keď ho nosí na krku?
    A možeme si ich vymenit alebo sa kamene kupujú podla toho ako vás oslovia?

    Páči sa mi

  199. Dobrý den,
    chtěla bych moc poprosit o radu.Kamínky přímo miluju a už jich na sobě nosím celkem slušné množství,ale začíná toho být opravdu už nějak moc a budu muset trošku ubrat a některé z nich přestat nosit.Nemůžu se ale rozhodnout které mám sundat a které nosit,mám je všechny moc ráda.
    Proto jsem chtěla poprosit o radu,které z těchto kamínků mají třeba podobné účinky a stačil by v tom případě jen jeden z několika,vím,že záleží hlavně na mě,ale já bych je nejraději měla všechny,nedokážu se rozhodnout.Taky si můžu zjistit jejich účinky,ale i ty jsou u některých shodné a už se v tom prostě nevyznám.Nosím jako přívěšky,nebo náramky larimar,skoryl,rutilový křišťál,šungit,tyrkys,křišťál,labradorit,ametyst,lapis lazuli,vltavín,černý obsidián.
    No,je toho opravdu pěkná hromádka a takto vypsané to vypadá,že je toho ještě víc,no jsem asi pěkný blázen,ale nějak se to časem prostě nastřádalo:-).
    Takže moc prosím,které radíte sundat,protože mají třeba podobné účinky a které by bylo lepší nosit?
    Mockrát předem děkuji a stránky opravdu chválím,jsou zatím nejlepší,které jsem o kamenech objevila,moc díky za tu skvělou prácičku :o))).

    Páči sa mi

  200. Majka,
    ja napriklad privesky, nausnice striedam podla toho ktory sa mi zapaci v danu chvilu, ale ak chces mat na sebe iba jeden a je ti luto ze ostatne nemozes mat na sebe, lahke riesenie. Daj si ostatne do vrecuska a maj ich v kabelke. a hocikedy si ich mozes vziat do ruky. ja takto nemam privesky, ale normalne kamienky. a mam kamienky aj v robote na stole a doma ani nehovorim. aj na zachode. Ja sa moc v liecivych vlastnostiach nevyznam, ale z toho mystična viem, ze by som spolu nenosila labradorit, lapis lazuli, lebo su obidva silne ochranne kamene. bud jeden alebo druhy a to iste asi aj obsidian. Pekny den

    Páči sa mi

  201. Děkuji mockrát za rady!Zkusím je nosit alespoň v nějakém pytlíčku,abych je mohla mít pořád všude sebou.Miluju je už od dětství,sbírala jsem všechny možné kameny i ty nejobyčejnější,vždy mě to k nim táhlo.Doma mám už pěknou sbírečku,hlavně na nočním stolku,často si je beru do ruky i třeba večer,když jdu do postele.Prostě pořád je musím mít u sebe.Střídám je podle nálady,ale ty na krku a na rukách nosím pořád a už se prostě nějak moc nahromadili a tak přišel čas je trošku “zredukovat”.Takže půjdou do nějakého toho pytlíčku,nedá se nic dělat :-).
    Přeji hezký den všem,mějte se krásně!

    Páči sa mi

  202. Pekny vecer 🙂
    Chcela by som sa opytat, ci by ste mi vedeli niekto poradit nieco k dendritickemu opalu- mam doma pekny kaboson a neviem o nom zohnat ziadne info. Dakujem pekne za pomoc 🙂

    Páči sa mi

  203. Ahoj BABAJKA,
    Nemyslela si nahodou achat??
    Hela ma na stranke toto – stromový achát (AJ: tree agate) sa v podstate rozpadá na dva druhy: jedni ním označujú stromový jaspis (AJ: tree jasper) a je to biely kameň so zelenými škvrnami, kým iní ním označujú dendritický achát. pozri si to.

    Páči sa mi

  204. Ahojte, neviete náhodou niečo o obsidiáne ružovom? Na SR stránkach som nenašla nič a hľadala som aj na anglicky hovoriacich stránkach, ale tiež neúspešne, iba v e-shopoch, char. som nenašla…. na nemeckých stránkach som nehľadala, nemecky neviem…

    Páči sa mi

  205. dobry den helar,
    chcem vas poprosit o radu. rad by som si vyrobil goralky na denne nosenie, ktore by mi pomohli mat dlhodobo pod kontrolou chronicky zapal ladvin a pankreasu a s tym suvisiace kozne zapalove prejavy. mozete mi prosim poradit vhodnu kombinaciu kamienkov, ktore sa budu doplnat a pripadne ako sa o ne potom starat, aby stale efektivne fungovali? malo by podla vas zmysel umiestnit medzi “funkcne liecive kamienky” aj krystal, ktory by ich mohol priebezne dobijat? dakujem pekne. m

    Páči sa mi

  206. Pekný večer všetkým,
    chcela by som sa opýtať, aký kamienok by bol vhodný pre 10-ročného chlapca, ktorý odmala trpí poruchami pozornosti, ťažko sa sústredí v škole, má narušenú jemnú motoriku a taktiež má najnižší stupeň dyslexie a dysgrafie.
    Keďže by asi nezniesol nosiť kamienok na sebe, bola by sa zišla nejaká rada, ako mu ním pomôcť (napadlo ma že napríklad pod vankúš na noc, ale rada by som počula radu niekoho skúsenejšieho ).

    Páči sa mi

  207. dobrý deň, som tu nová, neviem, ako a kde mám napísať.
    dostala som také modré srdiečko z kameňa, neviem, aký je to a čo môže pre mňa znamenať..foto mám, kto pomôže?

    Páči sa mi

  208. Ahoj Helar,

    prosim Ta porad mi aky kamen je vhodny na Lymsku Boreliozu. Choroba je pomenovana podla bakterie borelie. Roznasaju to kliesti. Moc by si mi pomohla. Dakujem pekne.Perla

    Páči sa mi

  209. Dobrý deň,
    potrebovala by som pomoc pri výbere kameňa- mal by byť pre človeka s problematickou krvou(presnú diagnózu nepoznám-leukémia zatiaľ nie je vylúčená)-preto by som potrebovala možno niečo všeobecnejšie. V sekcii Od účelu ku kameňu sa zdal najlepším ametyst, no nie som si istá.
    Ďakujem za rady :O)

    Páči sa mi

  210. Mia,

    na krv je dobrý červený jaspis, rubín, ale aj hematit, Tigrie železo a úplne najuniverzálnejší je heliotrop.

    Perla,

    skúsila by som kamene na infekcie a zápaly, najskôr heliotrop alebo jantár a jaspis, prípadne malachit.

    Páči sa mi

  211. No tak to skúsim ešte raz, pýtala som sa (okopírujem to):
    aký kamienok by bol vhodný pre 10-ročného chlapca, ktorý odmala trpí poruchami pozornosti, ťažko sa sústredí v škole, má narušenú jemnú motoriku a taktiež má najnižší stupeň dyslexie a dysgrafie.
    Keďže by asi nezniesol nosiť kamienok na sebe, bola by sa zišla nejaká rada, ako mu ním pomôcť (napadlo ma že napríklad pod vankúš na noc, ale rada by som počula radu niekoho skúsenejšieho).
    Ďakujem

    Páči sa mi

  212. Ahoj Helar,

    Prosim ta vedela by si poradit ,aky kamen by bol najvhodnejsi po transplantacii rohovky?Viem je ich viacero co sa oci tyka ,ale nieco co by nenastartovalo pripadne odmietnutie transplantatu.Za radu dakujem.

    Páči sa mi

  213. Ahoj Ayme,
    ja by som ti poradila sodalit – Soladit ako kameň racionálneho uvažovania a logiky prehlbuje intuíciu, koncentráciu, logické myslenie a predstavivosť. zvyšuje sebadôveru a odvahu. Soladit upokojuje nervy, posiluje imunitný systém, potlačuje nespavosť.
    Sugilit – kamen ktory sa pouziva pri poruchach dyslexie. Dokonca myslim, ze sugilit je kamen aj na poruchy pohyboveho ustorjenstva, ale nie som si az tak ista.
    kamienky by si mohla dat do takej kovovej klietky a tu mozes zavesit tebars na zips na peracniku. chlapec bude mat kamienky na ociach a moze ich kedykolvek vziat do ruky.

    Páči sa mi

  214. ahoj Helar, potrebovala by som pomoc.
    v poslednej dobe som velmi depresivna mam pocity strachu a stale si nieco vycitam. som velmi zalubena ale moj priatel mi stale nieco taji ozyva sa mi menej. mam velke nestastie co sa lasky tyka a bojim sa ze ho stratim. vies mi prosim odporucit co mam robit? alebo aky kamen by som mala nosit?

    Páči sa mi

  215. Ahoj, KKK,
    možno by si sa teraz v prvom rade mala zaoberať sebou, nie svojím priatelom- dopraj si to! Zrejme tým spravíš velmi vela pre vás oboch (aj pre iných ludí v tvojom živote). Podla toho, čo píšeš, mi to pripadá ako zablokovaná prvá čakra- náš základ, naše zázemie. Možno preto ten strach a majetnícke nutkanie. Súvisí to s vedomím si svojej sily a možností, seba samého, svojho miesta vo svete a práva byť takí akí sme a žiť tak ako žijeme. A to môže mať potom dopad na hocijakú oblasť nášho života- napr. aj na vzťahy (2. a 4.čakra)-skús si o nich prečítať -v minigrimi ich Helar pekne spracovala-nájdeš tam aj rady ako s nimi pracovať. Kamienky na prvú čakru sú granát, rubín-aktivujú ju, ale sú velmi energeticke, neviem posúdiť, či ti sadnú. Pre teba by bol asi dobrý čierny turmalín, ktorý likviduje negativitu (cudzích i našu vlastnú) a pekne uzemnuje a ukludnuje, dodáva sebavedomie. Napadá mi, že rodonit sa priraduje srdcovej a zároven korenovej čakre, vnáša lásku do každodenných činností- uzemnuje ju, prináša toleranciu, sebavedomie, prekonáva kodependenciu a pomáha získať emocionálnu nezávislosť a nadhľad nad problémami. Možno by si mohla začať tým, že miluješ samu seba- ale bez “ale” 🙂 – ľúbiť komplet celú svoju bytosť aj s “blbými” vlastnosťami 🙂 . Až ked sa úprimne zalubime do seba samých, budeme schopní úprimne (nie pudovo) sa zalúbiť do iného človeka.
    Každý den si všimni niečo pekné, milé, príjemné- nejakú drobnosť, ktorá sa ti prihodí. A uvedom si, že si hodná lásky! A preto si hodná aj slobody- si skvelá taká aká si, lebo si originál. Mala by si si to uvedomiť a venovať sa viac sebe- tomu čo máš rada. To že píšeš, že sa ti nedarí v láske može znamenať, že stále opakuješ tú istú chybu (nepoznám ta, takže ber toto s rezervou)- akú? Skús si o tom popremýšľať.. Lásky je dosť pre všetkých a je tu stále (vždy aj bola)- len sa treba na nu naladiť natankovať sa 🙂 a neočakávať že nám ju naservíruje partner na zlatom podnose- lebo on má tiež právo vnímať a správať sa ako sám chce. A niektorí ludia (ale nemám teraz na mysli tvojho priatela!) proste nie sú schopní alebo sa nechcú na lásku naladiť a samostatne z nej tankovať, preto ju ani nemajú ako odovzdať- nemajú čo dávať dalej a niet ich za čo odsudzovať. Každý za seba rozhoduej sám. A ty sa môžeš rozhodnúť, že sama si láskou bez ohladu na to, či máš partnera alebo nie. Byť si vlastným sebestačným zdrojom lásky. Potom ťa “straty” prestanú bolieť, lebo zrejme už nebude mať čo bolieť- bud sa ťa straty prestanú dotýkať alebo k stratám prestane dochádzať 🙂
    Želám ti veľa sily a hlavne slobodnej lásky!!!

    Páči sa mi

  216. Ahoj Mona,
    dakujem, velmi pekne si to napisala. Beriem si to k srdcu a zamyslim sa nad tym. Mozno je to aj tym, ze neviem cakat. ze to vsetko chcem naraz a hned. Ale citim ze ho velmi lubim a ze ho nechcem stratit mozno preto to tak nahlim. Ale budem sa snazit to kontrolovat. Mozno je v mojom prispevku prilis vela “chcem” a “nechcem”… To je vsetko len ten strach z mojho doteraz preziteho a aby sa to neopakovalo.
    Este raz dakujem velmi pekne a prajem vsetko najlepsie!

    Páči sa mi

  217. Ahoj,
    ked si vyberiem viacero kamienkov, pretoze ma zaujali ich ucinky, mozem si ich dat spolu do vrecuska a takto ich nosit? Alebo sa budu nejak ovplyvnovat (negativne)? Alebo ako teda nosit viacero kamenov? Dakujem pekne!

    Páči sa mi

  218. Zuzana,
    jasne ze mozes nosit viecero kamienkov vo vrecusku. nebudu sa ovplyvnovat negativne neboj. akurat by som tam nedala hematit, lebo ten moze oslabit ucinky ostatnych kamenov.

    Páči sa mi

  219. Prosím prosím prosím o radu
    Dostala som do daru krásnu striebornú hodnotnú retiazku so srdcom. A však pri nosení som mala sklúčené pocity,dusenie a zlé dýchanie.Ako som si dala retiazku dole všetko prešlo. Včera prišla ku mne kamarátka a opýtala som sa jej na názor čo si myslí o retiezke. Kamarátka ju chytila do ruky a skríkla. Povedala mi nech retiazku dám ihned preč nech ju zakopem do zeme. Ako sa dá prosím vyčistiť kov od negativity. Alebo čo mám robiť. S retiazkou sa nechcem rozlúčiťje to od veľmi blízkej osoby. Prosím prosím poradte mi niekto. Za odpoved dakujem

    Páči sa mi

  220. Hojte! V nejakom kvetinárstve som videla vystavené kaktusy vo farebnej rašeline, a doladené boli kameňmi príslušnej farby (bol tam tušim tyrkys, krištáľ a akvamarín, alebo tak nejak).. No a chcela som sa opýtať, či to rastlinkám neubližuje, prípadne prospieva (ak áno, tak prosím aké kamienky sú najvhodnejšie?). Ďakujem všetkým 🙂

    Páči sa mi

  221. Ahojte,
    uz davnejsie som objavila vasu uzasnu stranku a stale znova a znova sa k nej vraciam a dozvedam sa nove informacie…zacalo to tym, ze som na Vianoce dostala svoj prvy kamen – hematit a tak som zistila, ze ma tato tema (kamienky) cim dalej tym viac zaujima.
    potrebovala by som poradit, s priatelom s pokusame o babatko a rada by som sa opytala, ktory kamen zvysuje plodnost…som si pozrela od ucela ku kamenu je tam asi pat kamenov, ale rada by som vedela aj vas nazor (skusenost) a radu, co by naozaj pomohlo 🙂 dakujem velmi pekne

    Páči sa mi

  222. ahojte,

    dnes som si na burze kúpila pre mňa doteraz neznámy kameň – ofikalcit.
    Pred tým som o ňom nikdy nepočula a ani cez vyhľadávač na tejto stránke som nič nenašla. Preto by ma zaujímali akékoľvek informácie o tomto kamienku, najmä jeho liečivé vlastnosti a účinky, spôsob čistenia, ale aj akékoľvek ďalšie užitočné informácie a rady. Vopred ďakujeeem 🙂

    Páči sa mi

  223. dobre rano, dostala som od priatela privesok z ruzeninu zasadeny do striebra urobil mi obrovsku radost, nosim ho kazdy den. moje okolie i ja si uvedomujeme pozitivnu zmenu v mojom spravani :o)
    mam akusi slabost na cerveny jaspis, tento kamienok sa mi velmi paci az natolko, ze som jeden darovala priatelovi. mozete mi, prosim vas, o cervenom jaspise napisat nieco viac? k comu je dobry?
    este by som vas chcela poprosit priatel je rybar – ziaciatocnik, aky kamienok by sa mu hodil, aby sa mu darilo? ;o)
    pocula som, ze je vhodne pit vodu v ktorej bol namoceny aspon 24 hodin nejaky liecivy kamen, ze vraj to pomaha vyliecit. je na tom nieco pravdy?
    velmi pekne dakujem za radu. prajem krasny den.

    Páči sa mi

  224. Ahoj!
    Prosím vás o radu. Mám pred sebou ťažké obdobie- rozvod rodičov. Je to zložitý prípad spojený s domácim týraním a mám vypovedať pred súdom, čo je pre mna tažká skúška odvahy, kedže mám oboch rodičov rada. A je to silne emocionalne…pripravujem sa na pojednavania teraz tak, že si posilnujem srdcovú čakru, aby som mala moralnu silu. Prosim, aký kamienok by mi mohol priniesť ulahčenie a uspech pri tom sudnom spore- tak aby dopadol dobre pre obe strany a tak ,aby som nikomu neubližila a nemal potom žiadny z rodičov na mna tažke srdce? Dakujem!

    Páči sa mi

  225. Dobry den,
    prosim Vas o radu, ako mam ocistit jantarovy nahrdelnik. Predavacka vravela, ze staci 5 minut pod tecucu vodu a potom 16 hodin nabijat nie na slnku ale na svetlo.
    Dakujem velmi pekne.

    Páči sa mi

  226. dobrý deň, dnes som si kúpila kameň hametit a keď som si ho v obchode dala do dlane, úplne ma hrial, ale predavačku /ktorá aj povedala, že hematit sa vyznačuje chladom/ aj kamarátku, ktorá bola so mnou, chladil.. keď som si ho dala do dlane asi o 10 min neskôr, a bola som vonku, chladil ma, a potom ma aj chladil, aj zohrieval.. ako keby ním prechádzali teplé a studené prúdy..
    čo si o tom myslíte?
    ďakujem.

    Páči sa mi

  227. Ahojte ..Chcela by som sa opytat ako casto musim kamieky dobijat.. Budem to sama citit, ze nemaju energiu? Alebo ako to budem poznat?
    A este som sa chcela opytat ako a kde ich mam odkladat…
    Napriklad tie ktore prave nenosim… Nechcem ze by boli len tak niekde na stole, alebo na policke…
    Dakujem pekne … a este nieco…Ste uplne super!!!!… vsetko co ma zaujima sa tu mozem docitat… 🙂 vyborne to tu mate spracovane 🙂

    Páči sa mi

  228. Helar,
    prosím ťa,myslím,že som tu bola od teba čítala o šungite,chcela som sa ťa spýtať,aké máš s ním skúsenosti,ale nenašla som tu o ňom teraz nič, chcela by som ho kúpiť priateľke ako dar.Ak móžeš,neviguj ma dáko, díky

    Páči sa mi

  229. Saltinka,

    so šungitom nemám nijaké skúsenosti, ale viem, že cez Google sa dá nájsť firma, ktorá ho predáva/distribuuje. A na jej stránke je aj kdečo popísané. Ja k šungitu neviem vôbec nič okrem toho, že je to nejaký čierny sasafras. 😦

    Páči sa mi

  230. Nedavno som priateľovi kupila tyrkys. Nejak tomu neveril ze to je pravy kamen tak do nho urobil ryhu s noznicami. Tá ryha ostala biela. Je mozne ze to nieje tyrkis ale len tyrkit. To iste som vyskusala aj na mojo privesku a vysledok bol rovnaky. Ako zistim ze kamen ktory kupujem je naozaj to co si myslim, resp. taky aky ma nazov. Dakujem.

    Páči sa mi

  231. Dada,

    ak je kameň modrý alebo zelený len zvrchu a pod tým biely, nejde o tyrkis, ale o turkenit/tyrkenit.

    Vrypová metóda je jediná, ktorú poznám na okamžité zistenie, o čo ide. Alebo potom kupovať kamene v drahých, ale špecializovaných obchodoch (šperkári, klenotníci).

    Páči sa mi

  232. Má tento turkenit/tyrkenit vobec nejake ucinky ak teda nejde o pravy kamen. Niekde som sa docitala ze to vlawtne moze byt aj zafarbeny magnezit.

    Páči sa mi

  233. Ahojte,chcem sa opytat aky kamen je najlepsi na zajakavanie,alebo najvhodnejsi.A kde ho treba nosit,bud vo forme privesku,prstena alebo len holy kamen.Pripadne kde sa da zohnat.Za odpoved vopred dakujem

    Páči sa mi

  234. Rada by som sa opýtala, aké účinky by mal mať Sardonyx, ak niekto viete. Dostala som prívesok a nie je o tomto kamienku nejaký popis, akurát som našla jednu vetu- že citujem: “Lieči melanchóliu.” Ale inak nič. Hlavne by ma zaujímalo ako funguje na psychiku.
    Dakujeeeeem! 🙂

    Erika

    Páči sa mi

  235. Ahoj Erika, ja som este nasla , ze – SARDONYX – podporuje šťastný život v manželstve, lieči melanchóliu. takze v melancholii sme s azhodli, ale sardonyx je vlastne achat, tak patraj po ucinkoch achatu

    Páči sa mi

  236. Dobrý večer Helar, chcela by som Vás požiadať o radu, aký kameň by bol najvhodnejší pri liečbe leukémie u 4,5 ročného dievčatka. Dcérke ju diagnostikovali pred 2 týždňami a už berie aj chemoterapiu. Ďakujem za odpoveď.

    Páči sa mi

  237. Akina,

    neviem presne, v čom spočíva problém leukémie. Na problémy s krvou sú červené kamene, najlepšie rubín, no a potom heliotrop (taký zelený s červenými ďufkami). Pri chemoterapii sú výborné tie kamene, ktoré čistia organizmus (kým mi púšťali chémiu do žily, chodila som ovešaná ametystom, citrínom a metrínom). Proti bolestiam a depresii funguje výborne sugilit, ruženín na zmierenie sa s osudom, na nevoľnosti následkom chemoterapie je výborná coca-cola a Orbit cukríky (odstraňujú povlak z jazyka, v ktorom sa z organizmu vylučujú jedovatiny, takže po ich cmúľaní sa človeku uľaví od žalúdka). Výborné sú zelené kamene (smaragd, ale hlavne malachit) a zakázaný je horský krištáľ, ktorý tvorbu rakovinových buniek podporuje (pokiaľ nejaké v organizme sú).

    Páči sa mi

  238. Leukémia vzniká v kostnej dreni – krvotvornom orgáne ľudského tela. Vývoj krviniek je zložitý, postupne prebiehajúci proces, pri ktorom zo základnej bunky kostnej drene – zárodočnej bunky – vznikne cez viacero medzistupňov červená krvinka, biela krvinka alebo krvná doštiška. Tomuto javu sa hovorí vyzrievanie krviniek. Nedozreté krvinky sa nazývajú blasty. Leukémia vznikne, ak sa z rôznych, doteraz neznámych, príčin preruší dozrievanie mladých foriem bielych krviniek a počet nezrelých krviniek – blastov – sa nekontrolovane zväščuje. Blastov je stále viac a viac, ale nakoľko sú nezrelé, nedokážu plniť svoju úlohu ( sú takými anarchistami v doteraz fungujúcom systéme). Ich rast a rozmnožovanie však ide na úkor ostatných „zdravých“ krvných buniek červených a bielych krviniek, ako aj krvných doštičiek. Ich počet v krvi sa oproti norme znižuje a z toho vyplývajú často prvé príznaky ochorenia. Toto som prevzala z internetu. Mojej dcérke tieto blasty nezistili v krvi ale až keď jej odobrali vzorku z kostnej drene. Išli sme na vyšetrenie z podozrenia z anémie, lebo mala nízky hemoglobín v krvi. A keď mi oznámili diagnózu – akútna lymfoblastická leukémia, zrútil sa mi celý svet. Zatiaľ som sa s tým ešte celkom nevysporiadala, ale verím, že to dobre dopadne. Doma mám kamienky ruženín a ametyst, tak jej z toto urobím náramok. Je to liečba na dlhú dobu a až po 2 rokoch, keď sa urobia záverečné testy z kostnej drene a tá bude v poriadku, dá sa hovoriť o vyliečení.

    Páči sa mi

  239. ahoj Helar. Už tu padla taká otázka. A to takáto:

    môže sa použiť na vybíjanie soľná lampa? pretože ani hematitovú drť a ani ametystovú drúzu nemám. Kamene sem tam vystavím na mesiac, ale chcem sa spýtať či je soľlá lampa vhodnou alternatívou. Verím že to je snáď dobrý nápad.

    a ako takto vybité kamene nabijem?
    – na mesiaci
    – na počítači – ako sa nabíja na PC, musí byť PC zapnutý?
    – na krýštaľovom zhluku

    a mám viac kameňov. Môžem ich do tej soľnej lampy dať viacero naraz?

    ďakujem za skorú odpoveď

    ešte toto mi chýba k pochopeniu vybíjania kameňov

    Páči sa mi

  240. Anna,

    áno, bez problémov.

    Mithrim,

    neviem o použití soľnej lampy. Ale kamene sa dajú vybíjať aj viaceré odrazu. A áno, ak nabíjam na počítači, musí byť zapnutý.

    Páči sa mi

  241. Chcem sa opýtať či možem nosiť kryštál ja keď som škorpion lebo mam pocit ze mi ludia odoberaju energiu. A tiež či ho možem darovať kamaratke ktorej casto pride z oci a stale sa musi postierat, ona je rak. Ďakujem

    Páči sa mi

  242. Jana,
    ohľadom kamenov ti poradí Helar, alebo niekto iný, ja len tak narýchlo, z toho , čo je najrýchlejšie poruke. Urobiť si kúpeľ v morskej soli- do vane dať 1 kg morskej soli a vykúpať sa, asi tak 15 až 20 minút, nie viac.Alebo si kúpiť v lekárni bylinku čistec rovný, urobiť z nej odvar a naliať do kúpaľa, ostatné detto.

    Páči sa mi

  243. Ahojte,

    uvidela som v obchode prívesok zo žltého alabastru, vraj patrí Rakom. Hľadala som na nete jeho vlastnosti (mystické, liečiace), ale ako si sa mi nedarí 😦 . Neviete mi o tomto kameni povedať viac?

    Ďakujem!

    Páči sa mi

  244. ako to ze moj kamienok ma raz velmi laka a raz strati taku tu svoju pritazlivost??? dlhsiu dobu som ho mala v pohariku kde sa odkladaju drobnosti a po case som si naj spomenula a neco ma k nemu velmi tahalo ked som ho zobrala do ruki citila som akusi silu a prijemni pocit a jeho silu som akosim citila na ruke aj ked som ho pustila z ruki a to je asi dobre nie??? a este bi som sa chcela spitat ako je to zo sigilmi na kamienkoch??, neco som o tom us pocula ……………dakujeem

    Páči sa mi

  245. Ahoj,
    nedávno som si kúpila náhrdelník, veľmi sa mi páči – aj ako celok aj jeho jednotlivé kamene. Dalo by sa nejakým spôsobom zistiť aj z obrázka, o aké kamienky ide? Teda hlavne – či sú to len umelo vytvorené pekné kamene alebo sú to “živé” kúsky, s prípadnými potenciálnymi vlastnosťami?
    Ako by som Vám mohla poslať fotografiu?
    /prepáčte, ale zatiaľ sa na tomto fóre orientujem trocha slabšie/
    Vďaka vopred za troška pomoci,
    Em

    Páči sa mi

  246. Dobrý deň,

    chcela by som sa opýtať či niekto počul o účinkoch etringinu alebo celkovo vôbec niečo o etringine, prípadne ako sa čistí a nabíja.Dakujem.

    Páči sa mi

  247. Dobrý ďeň! Kúpila som si aventurín….a hned v ten deň len o pár hodí mi prišlo veľmi zle…ale neviem nájsť príčínu…..zvracala som co je velmi cudne kedze mne sa to nikdy nestava….(aj ked to prezeniem s pitím) …..je mi nanič už asi tri dni….môže to mať nejaký súvis s kameňom?! dakujem za odpoved :)..

    Páči sa mi

  248. Anička, bud treba kamen riadne vybit a znova nabit,aby sa zbavil pripadnej negativnej energie alebo to moze byt traviacim bacilom, ktory je teraz rozsireny, moj brat to mal nedavno tiez…aj jeho kolegovia…

    Páči sa mi

  249. dobrý den, mam náramok z ruzenínu a opálu, v penazenke nosim ruzenin, krystal a tigrie oko a este aj v izbe na okne mam ruzenin, vztah na ktorom mi zalezalo sa nezlepsil..skor sme sa odcudzili, moze to byt aj tak ze ruzenin pomaha vztahom ktore su neni perspektivne a pre mna dobre ukoncit?kedze som si to kupila skor pre to aby sa mi zlepsil vztah.alebo som to nejako prehnala s tym mnozstvom kamenov?dakujem

    Páči sa mi

  250. ahoj.ja by som sa chcela opytat.kupila som si krasny achat…niekde pisali ze je k mojmu znameniu….VAHY….ze proste je to pre znamenie vahy. a inde citam,ze v mojom znameni ziadny achat nemam:Dtakze kde je vobec pravda.bude k niecomu sila toho kamena ak nepripada k mojmu znameniu?…prosim odpis..na mail:)dakujem,,,

    Páči sa mi

  251. Ahojte,
    Prosím o radu v práci máme jednu osobu ktorá je negatívna,zlá,zákerná.
    Chcela by som sa pred ňou chrániť.Môžem si dať na stôl obsidián snehová
    vločka?Alebo iný kamienok ? Ja stále nosím ruženín alebo kryštál alebo citrín striedam to. ďakujem…:-)

    Páči sa mi

  252. Přeji krásný den všem…
    Chtěla jsem se zeptat,co je pravdy na tom,že nošení křišťálu může způsobovat rakovinu.Prý podporuje růst rakovinných buněk.Křišťál je můj nejoblíbenější kámen a nosím ho trvale už několik let,nerada bych se ho vzdala.Můžete mi prosím poradit,jestli se mám obávat,protože rakovinu u nás v rodině máme,nebo jestli ho můžu nosit bez obav dál?
    Děkuji předem a zdravím všechny milovníky kamínků-hezký den přeji…

    PS:…a Helar,nádherné stránky.Povedlo se Ti vytvořit něco,co stojí opravdu za to.Děkuji Ti za ně a přeji Ti ze srdce co nejvíc zdraví a štěstíčka,máš můj obdiv…

    Páči sa mi

  253. fifika171,
    neriad sa priradovanim kamienkov k jednotlivym znameniam. mozno to okrajovo ma nejaky vyznam, ale celkovo je to marketingovy tah. ak sa ti paci achat, tak je to uplne v poriadku,precitaj si jeho mysticke vlastnosti a ako pomaha zdravotne a uvidis, ze je ten spravny pre teba.

    mm,
    vlockovy obsidian dat medzi teba a toho zleho cloveka a este je dobre dat krystal zahnedy a spicku nanho nasmerovat. pises ze je zakerny, nuz obstarala by som si minimalne privesok z labradoritu, alebo este lepsie lapis lazuli. vela stastia

    Páči sa mi

  254. Ahojte všetci,
    ja mám takú netipickú otázku 🙂 Pozerala som si stránku http://www.olis.sk a chcela by som si od nich kúpiť nejaké kamienky, šperky… Ale zarazili ma tie ceny. Máte niekto skúsenosti s objednávaním od nich? Ceny sú uvedené ešte v korunách a zdajú sa mi neskutočne nízke!!! Napadlo ma, či len nezabudli prepísať menu, lebo skôr by sa mi to hodilo, že sú sumy uvedené v eurách. Veď posúďte sami, náramky (a veľmi pekné) z kameňov po dve koruny??? Budem vďačná, ak mi niekto odpíše 🙂

    Páči sa mi

  255. Marie (z 12.9.),

    až dnes som zbadala tvoj komentár čakajúci na uvoľnenie.

    Žiaľ, mám to oskúšané – horský krištáľ skutočne podporuje rast rakovinových buniek. Ja som svoju rakovinu skúšala liečiť práve horským krištáľom a iba čo som ju zhoršila – začala rýchlo bujnieť.

    Ak ju nemáš, nič sa nedeje (to, že v rodine je dispozícia, ešte nie je ohrozenie). Ak ju však máš, vyhni sa horskému krištáľu a presedlaj radšej na zelené kamene.

    Páči sa mi

  256. Ahojte, zaujimalo by ma ci mate niekto granátik pyrop a ako ho citite 🙂 . Udajne sa jeho vibracia od almandinovej odlišuje, info o nom je minimum, tak aspon takto cez skusenosti. Mate niekto? 🙂
    Mam prstienok s malym brusenym pyropom, je krasne žiarivo červeny ako komunista na schodzi. Ale akosi neviem typ jeho energie detekovať… Necitim ho priamo ako niektore ine šutriky. Nosim ho len preto lebo sa mi vizualne ten “krvavy” šperk velmi pači. S nim nosim uz dlhsiu dobu non stop azeztulit s fenakitom . Mali by ho posilnit v učinku alebo menia kvalitu pyropovho vyžarovania? Co myslite?
    Krásny večer.

    Páči sa mi

  257. Monika,

    bez obrázku to nejde vôbec a s obrázkom ťažko. Ak máš v blízkosti mineralóga alebo podobný obchod (aj niektoré ezoterické majú dobrý prehľad), vezmi ho tam a spýtaj sa.

    Páči sa mi

  258. Ahoj Helar.Viem,že nie je výhovorka,že nosím okuliare,ale tvoju mailovú adresu nikde nevidím:)Môžeš mi ju prosím dať?V maili ti napíšem prečo.Najprv by som chcela s tebou niečo prekonzultovať a potom to zverejniť.ďakujem

    Páči sa mi

  259. Ahoj,
    chcela by som sa spýtať na kameň GARNET, aké ma vlastnosti a na čo sa používa. O tomto kameni som nenašla nič v slovenčine alebo češtine na nete.
    Ďakujem

    Páči sa mi

  260. Dobry den Helar, potrebujem radu aky kamen je vhodny proti bosorke, pobosorovaniu ? .. potrebujem ho surne pre seba, moju maminu a mojho synceka su vhodne kamienky aj pre deticky ? .. no mam problem s babkou mojho synceka mame sa s nou stretnut ale bojim sa toho ze si maleho ziska na svoju stranu a na mna bude posobit tak ze ma zdepta .. a mamina nevie spavat akoby jej niekto sedel na hrudi poradite pls .. a este niaky proti psychickemu ataku
    dakujem krasne
    Ps nepoznate niaku “bosorku” co by ocistila telo od pobosorovania, zlej energie a vsetkeho zleho v tele ? dakujem
    a este citim sa aj ja velmi zle, celkovo vnutorny nepokoj a bolest hlavy ide mi prasknut .. ospravedlnujem sa ze uz druhy prispevok ale tam mi nikto neodpoveda 😦

    Páči sa mi

  261. Ahoj Helar.Včera som si kúpila tektit,ale nie som si istá či je tibetský.Ak nie je,potom nemá také vlastnosti ako tibetský?Teda nemá takú vysokú vibráciu?A stačí ho očistiť pod vodou?Lebo ho zatiaľ nosím bez očistenia.Ďakujem

    Páči sa mi

  262. Ahoj uzlík.Nie som síce Helar,a dúfam že sa nenahnevá, že ti odpovedám, ale ak smiem, tak by som pre dieťa odporučila lapis lazuli,pretože:
    -Indovia veria, že lapis lazuli na zlatom drôtiku alebo retiazke ochraňuje deti od všetkého zla a že ich chráni pred nočnými morami
    -chráni nositeľa pred zlom
    – chráni pred fyzickým a psychickým útokom a odráža ich, pôsobí ako štít
    -odráža negativitu späť na toho,kto ju vyslal
    Toto všetko viem z týchto stránok,ak máš čas,sadni si k tomu,určite nájdeš čo potrebuješ.
    Veľa šťastia

    Páči sa mi

  263. dakujem Nina ja som tiez pozerala na tento kamienok iny taky ochranny aj proti pobosorovaniu neviem v tom tu niak hladat lebo od ucelu ku kamenu tam ochrana nieje ale viem o tomto kamienku ze ma tieto vlastnosti tak ho skusim lebo fakt sa trosku tej bosorky bojime.
    a Ninka nepocula si nahodou o paleni sviecky ? .. poradila mi to jedna znama ze to odhana zlo, treba na sviecku napisat datum narodenia, pripadne meno toho o koho zla sa chceme oslobodit a zapalit tu sviecku musi mat 18cm a palit ju na skle kym nevyhori nepozerat do plamena a nechat celu vyhoriet a potom prebytocny vosk zobrat do servitky a splachnut nevies fakt to funguje ? alebo bude stacit ten kamienok ? dakujem krasne za ochotu

    Páči sa mi

  264. Uzlik,rado sa stalo.Ak chvíľu počkáš,nájdem ti niečo o tých sviečkach a ešte nejaké ochranné kamene,dobre?Plus nejaké kombinácie,na ochranu od zla.Inak to čo si mi písala hore,znie celkom dobre,možno na tom niečo bude,a za vyskúšanie predsa len nič nedáš,no nie?Alebo môžeš nasypať soľ do miestností(do každého kúta).A počula si už o ochrane cibule?Určite aj to pomôže.Tak ja idem na to…

    Páči sa mi

  265. Takže uzlik…Vyberieš si,čo sa ti bude hodiť,ale kombinácia viacerých vecí bude chrániť oveľa viac.Späť k tej cibuli:Je slávna tým,že pohlcuje negatívnu energiu, jedy a choroby. Rozkrojená cibula sa dá do pohára s vodou a položí k posteli. Ešte pred tým ako začne hniť, sa musí spáliť a negativita spolu s ňou. (Toto mám z Auríkovej stránky,asi).

    Ku kamienkom:
    Bastnäsit – ochrana pred cudzími energiami
    Labradorit – ,,ochranný štít”
    Heliotrop – prekonanie nepriateľa, odráža psychický útok
    Malachit – chráni pred zlom a deštruktívnymi energiami
    Larimar – odstraňuje cudzie energie z nášho prostredia
    Jadeit – odráža od nás negatívne energie
    Achát – ochraňuje pred nebezpečenstvom
    Lapis lazuli – už vieš:) (Tvojmu synčekovi by som vrelo odporúčala, aj tebe:)))Aj ja rozmýšľam,že si ho už konečne zadovážim vo väčšom formáte.

    Je z čoho vyberať,ale keď skombinuješ všetky, určite bude účinok lepší.Môžeš z nich urobiť napr. mocné vrecko na ochranu, a nosiť ho so sebou…

    K sviečkam:
    Našla som veľa rituálov,ale väčšina je časovo náročná a komplikovaná. Ale snáď to najjednoduchšie:

    Talizman na zaháňanie
    Zadováž si malú čiernu alebo tmavomodrú sviecu. Počkaj, kým mesiac začne cúvať(ubúdať) a je takmer celý zatemnený. Postav sa podeň (je super ak máš balkón), sviečku zdvihni smerom k oblohe a odriekaj: ,,Zlo strať sa, iba bohyňa tu smie zostať. Nech silou mojej vôle a slov sú vyslyšané tieto modlitby.” Polož sviecu na miesto chránené pred ohňom a zažni ju. Nechaj ju úplne vyhorieť a potichu pokračuj v opakovaní formulky. Keď svieca zhasne, obráť sa a odíď preč.Neotoč sa, lebo by si dala znova priechod negatívnosti!!!

    Domový amulet zo sviečky – je trošku komplikovaný,najmä preto,lebo sa na ňom musí zúčastniť celá rodina a sviečku si musíte vyrobiť sami.Takže toto vynechám,prípadne ak ho predsa len budeš chcieť,stačí napísať:)

    Ďalej si môžeš urobiť posvätný priestor,má ho Aurík na svojej stránke,prípadne ti ho tiež napíšem.

    A teraz očista pre telo
    Kúzlo ako sa chrániť pred zlým pohľadom

    Hrsť jačmeňa var v 2 dcl červeného vína. Než začne peniť, pridaj do nej lyžicu materinej dúšky a všetko sceď. Do vane napusti teplú vodu, pridaj hrsť soli a nakoniec víno, ktoré si pripravila uvedeným spôsobom. Po kúpeli, ktorá nesmie trvať viac ako 15 minút, sa opláchni odvarom z harmančeka (heřmánek) a kozlíka lekárskeho. Tak budeš dostatočne chránená pred rôznymi druhmi začarovaní. Podľa potreby opakuj, obvykle raz za dva týždne.

    Čo sa týka tvojej maminy,určite by sa hodil aj jej. A možno má na sebe nejakých diskarnátov, ktorí jej znepríjemňujú život. Na to odporúčam odriecť:
    Som v jednote s prítomnosťou, silou a vedomím vesmíru. Ja a moje Vyššie ja sme jedno, nie mojou mocou a silou, ale tvojim duchom Otče, nech je táto práca vykonaná.(Týmto osloví svoje Vyššie Ja). Ďalej:
    Prosím moje Vyššie Ja o stopercentné prevedenie všetkých diskarnátov, ktorí sú na mňa napojení, do svetla, kde sa presvetlia tak, aby nemali viac na nikoho žiaden negatívny vplyv. Želám im všetko dobré a tak sa na 100% staň!ĎAKUJEM!
    Odriekať asi 10-20 krát a keď sa to nezlepší tak aj 50 krát.

    Potom už vyššie zmieňovaná morská soľ do rohov miestností (stačí aj normálna ak nemáš morskú).

    Spievanie mantier…

    Dúfam,že ti niečo z toho pomôže,držím palčeky

    Páči sa mi

  266. dakujem krásne Ninka za vycerpavajucu odpoved tie aurikove stranky nepoznam .. ale skusim si ich niak pozriet, dakujem este raz krasne sviecka uz hori tak uvidime. moja krstna sa spojila s niakou pani co vesti z gule a poradila tuto sviecku a tiez odriekat modlitbu na odohnanie zla .. a potvrdila ze syncekova babka ma v sebe velmi vela zla a ze aj to je dovod preco sme sa s partnerom byvalym nezhodli

    Páči sa mi

  267. Nemáš za čo,som rada, že som ti mohla pomôcť.Dúfam,že sa u vás všetko na dobré obráti a že tá sviečka vás ochráni.Toto sa rýmovalo:)))Držím palce a potom daj vedieť,či je už všetko ok…

    Páči sa mi

  268. Dobry den Helar, vsade tu citam, ze ked si kupim kamen musim ho ocistit, vybit a potom aj nabit… Chcem sa opytat ci robim chybu ked ho len ocistim pod studenou tecucou vodou a potom nosim u seba. Mam kamienky ametystu, ruzeninu a teraz som si kupila sugilit. A prave som si precitala, ze sugilit treba vybit na hematite a potom nabit. Chcem sa opytat, ci je to nutne (nakolko nemam hematit), alebo staci ho ocistit len pod tecucou vodou..Dakujem.
    A este jedna otazka Dnes rano som kamienok sugilitu drzala v rukach a hrala sa s nim, zrazu mi ostalo zle – bolest hlavy a na vracanie. Moze to znamenat, ze sugilit nie je pre mna vhodny, alebo tym ze nebol vybity a nabity mal na mna taketo ucinky? Dakujem.

    Páči sa mi

  269. Katka,

    pre nosenie stačí, keď sa kameň očistí pod tečúcou vodou. Vybíjať a nabíjať ho treba predovšetkým pri použití na liečenie (a hlavne na iných).

    K tomu sugilitu: môže ísť o náhodu, o infekt, ktorý sa prejavil náhodou pri tom, keď si držala sugilit v rukách. Alebo môže ísť o to, že kameň má v sebe uloženú zlú vibráciu a vtedy ho treba normálne vybiť a nabiť. Už noc na mesačnom svetle robí zázraky a absolútne bezpečné je vybitie v zemi a nabitie na slnku. Sugilit slnko znesie.

    Keď kamene s nami “nekorešpondujú”, tak sa neprejavujú tak prudko. Proste nás neoslovujú alebo sa nám nechce nosiť ich alebo sa nám strácajú a pod. Nikdy nám neurobia zle – pokiaľ predtým neboli nabité zlou vibráciou. Ja som takto mala karneol od dlho a ťažko umierajúcej, ktorý ma doslova bodal a pálil v dlani. Zmizlo to po noci strávenej na mesačnom svite. 🙂

    Páči sa mi

  270. prosim vas , mala bi som jednu otazku moj ruzenin som nendavala ani na slnko ale aj tak je dost bledi existuje nejaki sposob ako dosiahnut abi bol síto ruzovej farbi????

    Páči sa mi

  271. Dobry den,poprosila by som vas o radu.Kupila som si kamen pod nazvom kalaharit,ale nikde nemozem o nom nic najst.Je krasnej silno hnedej a slabo hnedej farby,taky “potahovany”.Neviete prosim o nom nieco?Dakujem

    Páči sa mi

  272. Dobrý den, nedávno som si kúpila malý prívesok lazulitu a takisto aj tyrkys. Moja otázka by znela, ako ich môžem očistiť alebo nabiť, ako často ich mám čistiť, a či ich môžem nosiť naraz na krku, myslím na dvoch retiazkach, či sa navzájom nevybijú alebo tak. Potrebujem ich obe a nechcela by som im uškodiť. Ďakujem za odpoveď.

    Páči sa mi

  273. Krásny deň prajem všetkým,
    ešte cez leto som sa pýtala na jednu vec, a stále neprichádza odpoveď… tak to skúšam trošku pripomenúť, ide o darovanie kamienkov, otázku som napísala v Kategórii: Kamene – Čierne, a tam Kamene podľa farby: Čierne kamene.
    Budem veľmi vďačná za každú informáciu či skúsenosť…

    Páči sa mi

  274. Helar
    prosím ťa,vieš mi poradiť? Minulý týžden ma veľmi tlačilo tretie oko,tak som si priložila ametyst,ale po chvíli sa mi zohrial tak silno,akoby som si priložila teplú žehličku,odvtedy každý den sa mi tak zohrieva,je to dobré alebo nie.
    Móžem na jednej retiazke mať spolu rodochrozit a chryzopras? Díky ti.

    Páči sa mi

  275. Saltinka,

    ak máš tlak v Treťom oku, skús prikladať (alebo nosiť čo najvyššie na krku) lapis lazuli. Môže byť, že máš Tretie oko príliš aktívne a tvoja hlava to neunáša.

    Rodochrozit a chryzopras môžeš mať na jednej retiazke; nemali by sa odierať. Z hľadiska pôsobenia je to jedno.

    Páči sa mi

  276. Dobry vecer Helar,chcela by som vas poprosit o jednu radu.Jedna pani ma syna,kt.ma 4 roky a silnu cukrovku.Chcela som sa vas opytat na nejaky kamienok a kde ho prikladat?Nestacilo by,aby ho len nosil pri sebe?Dakujem vam velmi pekne 🙂

    Páči sa mi

  277. Dobrý vecer, zaujala ma Vasa stranka a chcem sa opytat aky kamen by ste mi odporučili nosit. Som v znameni leva. Som po operacii hypofyzy a po nevysvetlitelnom rozchode s priateľom. Dakujem

    Páči sa mi

  278. Dakujem Helar,skoda len,ze tam nie je napisane miesto,kde treba kamen prikladat.Mam na vas este jednu otazocku.Prave mi tragickou nehodou zomrela priatelka,chcela by som sa opytat…neda sa s nou skontaktovat inak ako cez papierik pod vankusom?Dakujem

    Páči sa mi

  279. Ahoj, chcela by som sa spytat ci mozem nosit malachit a ruzenin spolu v jednom vrecku. A este jednu otazocku mam ci nevadi ked namiesto hematitovej drte pouzivam na vybijanie kamenov v miske stoceny hematitovy nahrdelnik 🙂 moze byt? A nakoniec chcem podakovat za tuto uzasnu stranku 😉 Dakujem

    Páči sa mi

  280. Dobrý deň, k Vianociam som dostala prívesok z horského kryštálu. No nikde na internete nemôžem nájsť jeho vlastnosti, využitie, resp. pri akých chorobách sa odporúča. Vedeli by ste mi s tým pomôcť? ďakujem.

    Páči sa mi

  281. Môže to znamenať,že ťa pred niečim chce ochrániť varovať.Ale tiež to môže znamenať že ho treba vybiť lebo zbiera príliš veľa informácií.Ja by som ho na 24 hodín vybyl a nabyl v zemi a vyčistil po tom pod tečúcou vodou.

    Páči sa mi

  282. Hej aj ja mám jeden a ten druhý neviem iný druh čo sa týka achátov spájajú sa zo zemou.Neviem ako ty ale ja by som to očistil vodou vybyl na mesiaci alebo na hematite a po tom nabyl na horskom krištáli

    Ver mi nie som profík ako Helar,ale všetko do jedinej bodky som sa naučil s tejto úžasnej stránky ktorú zbožńujem a dal som si ju k záložke nikde nenájdeš toľko informácii ako tu 😀 od veci ako býva mojim zvykom.

    Čo sa týka achátu spravil by som to tak ale môžeš to dať aj na dážďpočas búrky ja už bežim nabudúce 🙂

    Páči sa mi

  283. Cau Wall-e tak som nad tym rozmyslala a chcela by som sa spytat ci je to normalne ze ja so svojim achatom mam take silne puto ze ja sa uz nemozem spojit s niakym inym kamenom hoci ich mam spusty.Ja a moj achat sme ku sebe tak priatelsky nakloneny ze by sa dalo povedat ze uz by nepresla minuta bez toho aby sme sa nerozpravali ci iba na seba nedavali pozor.Znie to divne ale ja a on sme ako jeden.Ja som len amater ale par informacii uz viem hlavne z tejto stranky ale takyto pripad som este nikde nenasla.Cau.

    Páči sa mi

  284. Je a úplne sadol ti do oka proste pokrvní priatelia 😀 úplne to je normálne tvoj achát ti bude pomáhať v núdzi ako naj priateľ stráž si ho taký kameň hoci kde nenájdeš každý má svoj kameň tvoj kameň je achát môj neviem žijem pre všetke 🙂

    Páči sa mi

  285. Helarik krásny dník:-)))))
    prosil by som Vás o radu resp.názor…
    mám selenit…
    v noci som ho nechal v pohári s vodou aby sa vyčistil no a asi som ho tak zničil..pred tým bol krásny hladký vyleštený ale teraz…nemá žiaden lesk…a dokonca je veľmi drsný..zničil som ho ja tým kúpeľom alebo už bol preťažený??

    Páči sa mi

  286. Dobry den chcel by som vas poprosit o radu ohladne vyberu kamena.Mam po tazkom skuskovom obdobi-sice uspesnom-ale napriek tomu vo mne zotrval stres a negativne emocie este aj tyzden po tom+obcasna nechut jedlu..najme doobeda…Ktory kamen pripadne kombinacia kamenov by pomohla?..pocul som ze horsky kristal by pomohol ale chcem si byt isty…dakujem pekne za odpoved

    Páči sa mi

  287. no este pre doplnenie…prezrel som si clanok ,,od ucelu ku kamenu´´…ale k depresi,strachu a negativnym emociam tam je prislis vela kamenov a prilis vela druhov tych emocii…preto sa neviem rozhodnut co by bolo vhodne tak vseobecne…pozdava sa mi ten tanzanit ale ten patri inym znameniam ja som rak-ascedent skorpion…alebo to nevadi?

    Páči sa mi

  288. Baxy,

    vidím, že stránku Od účelu ku kameňu si už našiel, takže na to prvé odpovedať netreba 🙂 , no a na to druhé: koľko autorov, toľko priradení kameňov jednotlivým znameniam. Toho sa nedrž, to je len orientačné, ak ti žiaden kameň nič nehovorí a nejaký chceš… Radšej choď do obchodu a vyber si ten kameň, ktorý ti sám nejako “skočí do dlane”. Ak tanzanit, tak tanzanit (mimochodom, nádherný, nadpozemský kameň 🙂 ). Tvoje podvedomie vycíti, čo potrebuješ, a bude ťa viesť. Nerozumuj, počúvaj svoje vnútro. 🙂

    Páči sa mi

  289. prosím Vás HELARIK chcel by som sa niečo dozvedieť o selenite..nikde toho moc neni iba v dvoch troch riadkoch a o čistení už vôbec…ten čo mám som dokonca poškodil vodou /celú noc bol v miske)a zostal veľmi drsný

    Páči sa mi

  290. dobry vecer chcem sa spytat jednu otazocku aj ked to mozno moze byt blbost ale tak za opytanie nic nedam 🙂 dnes som si kupila kamene malachit, ametyst, ruzenin a cierny turmalin..kazdy som ocistila pod tecucou vodou a pred nabitim som kazdy podrzala v lavej ruke na cca 10 min… asi hodinu potom som mala teplotu moze to nejak s tym suvisiet??? asi blbost vsak? :DD ale nic mi doteraz nebolo… teplotu som nemala ani napamätaaaaaam … dakujem za odpoved :))

    Páči sa mi

  291. ahojte .prosím Vás všetkých o info.neviem sa nikde dopátrať ako vyčistím a náslendne dobijem CELESTIT A ANGELIT..dnes som si dovolil dovoliť tieto nové bábätká ale nechcem im niako ublížiť…viem že soľ im škodí dopukajú a ostanú zničené…vďaka:-)))

    Páči sa mi

  292. aniel,
    trochu jsem hledala,ale o čištění zrovna těchto dvou kamínků jsem zatím nic nenašla.Myslím ale,že nic nezkazíš vybitím na hematitu a nabitím na křišťálu.Jen o Celestitě jsem našla,že nesnáší přímé slunce,protože na něm bledne,takže na to pozor…

    Páči sa mi

  293. Myslím,že taková malá koupel,třeba pod proudem tekoucí vody by jim ublížit neměla.Celestitu určitě ne a co se týká Angelitu,myslím,že mu voda taky neublíží.Já oba tyhle kamínky občas “koupu” a zatím jim to nijak neuškodilo.Navíc jsem vyčetla,že z obou dvou se dá dělat elixír,takže myslím,že by jim ta voda neměla dělat problémy… 🙂

    Páči sa mi

  294. moja známa pracuje v obchode s kameňmi a nie vždy dostanú aj čo to aký návod keď niečo predávajú…ukazovala mi ten angelit ktorý im vrátila jedna zákaznička.umelkyňa…mala ho v slanej voe a to čo sa s ním stalo..škoda ho veru..ja som ich opláchol osušil a vydimil s vonnou tyčinkou..teraz už len odpočívajú a nasávajú energiu

    Páči sa mi

  295. Tak to souhlasím,slaná voda,to určitě ne (škoda toho zničeného Angelitu 😦 ).Nepoužívám sůl na žádné z mých kamínků,přijde mi to jako hodně “drastická” metoda,sůl je docela agresivní.Já je občas trošku “vykoupu” ve vodě,ale bez soli.Buďto je nechám na chvilku pod tekoucí vodou a nebo občas některé i “naložím” na pár hodin do vody.Samozřejmě jen ty,o kterých vím,že jim voda nevadí.Ale sůl nikdy…
    Z Angelitu se dá vyrábět i elixír,alespoň teda se to píše v knížce o kamenech (Kameny od A do Z) od Judy Hallové.Takže myslím,že ani Angelitu troška vody občas neuškodí,když bude bez soli…
    Daleko lepší a šetrnější je určitě vybíjení na Hematitu,to je myslím bezpečné.
    Jinak to opláchnutí,osušení a vonná tyčinka jsou určitě fajn.
    Přeji hodně krásných chvilek a radosti z kamínků…

    Páči sa mi

  296. chcela by som sa spýtať aký kameň má liečivú vlastnosť: vysávanie negatívnej energie z tela?? aký kameň je kameň lásky??? čo sa môže stať ak kameň neočistíme??? Ako často by sa mali kamene čistiť??? Môžem nosiť kameň každý deň?????

    Páči sa mi

  297. ahojky vsetci…
    moj kamarat odisiel byvat do zahranicia a nechal mi dost vela kamenov, neviem mozno by to dakomu pomohlo, by som ich dal aj za polovicnu cenu ako maju v obchode. Ak niekto ma zaujem tak nech sa ozve ja zistim ako sa volaju lebo nepoznam vsetko este. Inak pekna stranka, nech sa vam dari…

    Páči sa mi

  298. ahoj Helar
    Davas velmi dobre rady a tiez by som potreboval poradit.Osobne som trochu ezotericky zalozeny ,no o kamenoch toho moc neviem.Raz som si uspesne zelal ze by som nejaky rad nosil.Po nejakom case sa akoze nahodou ku mne dostala jedna kniha na tuto temu.Po precitani som si intuitivne vybral dva kamienky.Cierny a zeleny turmalin.Som skorpion ale nevyberal som si ich podla znamenia,lebo si tu pisala ze treba pocuvat pocity a nie rozum : ) Minule som si ich objednal a cakam na ne.
    Chcem ich oba nosit na striebornej retiazke.Snad to striebro nevadi .
    Chcel by som vediet ako sa mam o ne starat a co mam urobit ako prve ked ich vyberiem z krabice
    .Ci nabijat pomocou slnka alebo mesiaca,,,,,ako casto …ci pomocou vody alebo radsej zeme… ako ich ocistit a nabit….proste ten najlepsi sposob : )
    Dakujem velmi pekne za odpovede ….majte sa

    Páči sa mi

  299. Milá Helar, rada by som sa ešte spýtala jednu vec. Dávnejšie som si cez internet objednala zlaté Tigrie oko, ktoré som chvíľu nosila na ruke (je vložené do zlatého prívesku) a potom som ho odložila do krabičky asi na 3/4 roka na poličku. Teraz som si ho dala na krk na zlatú retiazku a odvtedy mám veľmi zlé sny, buší mi srdce, som nervózna, podráždená a všetko vidím pesimisticky. Je možné, že to spôsobuje práve tento kameň, alebo je to tým, že som ho ako tu píšeš v iných odkazoch nevyčistila a nenabila? Ešte by som poprosila odpoveď na moju otázku z pred pár dní. Je to pre mňa veľmi dôležité. Veľmi pekne ďakujem!!!

    Páči sa mi

  300. ahoj Helar
    Ospravedlnujem sa ze som sa v trosku vyssom riadku pytal ako sa kamene nabijaju a cistia….bol som zbrkli a vsetko som chcel vediet hned,namiesto toho aby som si precital o com tato stranka je…: :)je to tam pekne a zrozumitelne popisane v sekcie KAMENE
    tiez som sa docital ako treba ten zeleny a cierny turmalin cistit a nabit….takze radsej pod slnkom ako mesiacom…
    jedine co by som chcel vediet je,ci to nosenie turmalinov nevadi na tej striebornej retiazke
    ja kazdy den chodim na plavaren plavat a chcem sa spytat ci si tie turmaliny mam dat radsej dole z krku kedze vode je chlorova,,alebo to vobec nevadi??
    dakujem za odpoved …samozrejme budem rad ak mi poradis o turmalinoch nieco navyse ..teda ak je co
    inak spolu super vychadzame ; )
    maj sa pekne

    Páči sa mi

  301. Ahojte, som novacik a prosim vas o radu, pred niekolkymi mesiacmi sme prisli o babo (sposobil to CMV virus, hoci niekedy mam pocit, ze nie vsetci ludia mi dopraju, mozno aj to bola pricina…) O nejaky cas by sme chceli opat pokusat stastie o babo, hoci teraz uz mam strach…pred virusmi a negativnou energiou (ludi).
    mna osobne volajako skor “beru” tie svetle kamienky (napr. ruzenin – ten mam veeelmi rada), z tmavych farieb mam pocitovo nejaky strach. preto premyslam nosit (spolu) ruzenin, ametyst, prip. kristal na ruke ako prstene ci naramky. no a proti virusom v clanku spominany labradorit. co vy na to? DAKUJEM.

    Páči sa mi

  302. Dobry den,

    natrafila som na Vasu stranku a vlastne zakupila som si aj nejake liecive kamienky s vierou, ze pomozem mojmu kocurikovi. Narodil sa 14.10.2008 a asi tak od juna 2009 zacal stracat pigment na spodnej strane labiek a nosteku a zaroven sa unho spustilo aj nevysvetlitelne svrbenie. Odvtedy sme navstivili viacero veterinarov, urobili mu mnozstvo vysetreni (kompletny krvny obraz, alerg. testy, biopsiu koze, testy na ine macacie ochorenia) a poskusali na nom tiez vsetko mozne. Jedine co sa ukazalo z tych vsetkych vysetreni nie v poriadku bol zvyseny pocet eozinofilov v krvi (asi 6x vyssi ako normalne hodnoty) a jedine co mu zabralo bol kortizon, ale v tejto terapii sme nechceli pokracovat, lebo je to velmi silny hormon, ktory by mu mohol este viac uskodit.
    Neskriabe a nehryzie sa cely den vkuse, je velmi hravy a pritulny, hra sa aj so svojim bracekom a papa dobre aj stolicu ma v poriadku. No ked ho nieco zasvrbi tak sa intenzivne hryzie a skriabe aj 10 minut a teraz si napriklad urobil jednu malicku lysinky pri fuzikoch nad hornou perou. Veterinari sa zhodli, ze ide o imunitnu poruchu a vyzera to tak, ze spustacom mohlo byt ockovanie, ktore podstupil v maji minuleho roka (proti besnote). Teraz vo februari bol zase preockovany na besnotu a dostal aj kombi vakcinu, ktora sa dava macickam. (Keby som bola vedela o rizikach ockovania asi nikdy ani jedneho nedam zaockovat, pretoze ako som sa neskor docitala v odbornych publikaciach macicky zijuce vylucne v byte su minimalne ohrozne, prakticky nemozu prist do styku s tymi ochoreniami.) Chcela som sa opytat, ci je mozne aj kocurikovi nejak pomoct pomocou kamenov. Ktore su vhodne a ako ich aplikovat alebo pouzivat? Zalezi aj na velkosti?

    Vopred Vam dakujem!

    Stefania

    Páči sa mi

  303. Ajoooj!
    Rada by som sa spýtala, ci sa dá aj cez larimar komunikovat s bytostami a sprievodcami z vyssích vibrácií svetla. Je schopný pri channelingu “zarucit” (podobne ako vltavín) ze sa rozprávame s vysokovibrujúcou energiou a nie s niecím co nam moze uskodit alebo nas naviest na “zle” chodnicky ( v zmysle tam kde by sme my ako individualitky nemali byt pri zohladneni planu nasej duse a vseobecneho pozehnania nas aj nasho okolia, ktore ovplyvnujeme)???
    Vraj larimar k nam nepritahuje anjelov a pod., ale umoznuje nam spojit sa so svetlom. Tomu nerozumiem. Ako? Ked chceme udrzat nepretrzity kontakt, mame sa on nejako snazit, ked pouzijeme larimar?

    Páči sa mi

  304. Denodenne sa dotýkam chorých a cítim, ako mi ubúda energia a vstupuje do mňa negativita. Viete mi poradiť, aký náramok, kameň si mám zabezpečiť, príp. na ktorej ruke ho nosiť, aby som neprijímala negatívnu energiu. Ďakujem

    Páči sa mi

  305. viva- milá viva chcela by som sa vás spýtať na pár otázok?TU SU: chcela by som sa spýtať aký kameň má liečivú vlastnosť: vysávanie negatívnej energie z tela?? aký kameň je kameň lásky??? čo sa môže stať ak kameň neočistíme??? Ako často by sa mali kamene čistiť??? Môžem nosiť kameň každý deň????? ak sa mi ozvete tak prosím buď sem do odkazov alebo na e-mail: VeVe_girl12@aze.sk dakujem…..a prosím rýchlo je to dôležité

    Páči sa mi

  306. veronika v.Na vysavanie negativnej energie je dobry kamen achat.Na lasku je dobry kamen ruzenin.A ked kamen neumyjeme moze pre vas stratit moc a bude to len ozdobny predmet.Moje kamene cistim skoro kazdy druhy den.Vy si mozete umyvat kamene kedy je to mozne.A ja svoj oblubeny kamen nosim kazdy den takze nevidim v tom problem aby ste aj vy nemohli svoj kamen nosit kazdy den.Rada som pomohla.

    Páči sa mi

  307. mila viva mala by som ešte pár otazok: na čo je dobré čistenie kamenov? prečo sa musí kameň napíjať a prečo vybíjať? ako mám čistiť ruženín? a ako ho mám nabíjať?? ako mám čisti turmalín a achát?? a ako ich nabíjať???

    Páči sa mi

  308. veronika v. Kamen by mohol n abrat velmi vela informacii apotom by bol taky domotany ze by stratil svoj ucinok.Ruzenin a achat cistime pod tecucou vodou achat sa nabija na priamom slnku a ruzenin si este musim pohladat a potom ti sem napisem.A najdem ti nieco aj o turmaline.O tom nabijani na pocitaci som tiez pocula ale nic o tom neviem.pa

    Páči sa mi

  309. mam malu otazku… potrebujem vediet, ci je mozne, aby bol achat krizeny…. neviem, pytala som sa kamosky a ta povedala, ze je to mozne…… ale bojim sa, ci mi neklamala….prosim, poradte mi…

    Páči sa mi

  310. POTREBUJEM POMOC!!!!!! Viete ja mám iba 12rokov…a na jednej stranke som sa docitala, že ruženín sa môže nabíjať aj na mraze….tak som ho ocistila( dala na 1min. pod tecucu vodu) a potom som ho dala von….kedte bolo vonku -1a mrzlo. Asi o 1hodinku som ho priniesla do vnútra…ale kameň bol cely studeny velmi som sa zlakla a preto som spravila toto: dala som ho na nocny stolik a asi 1 minutu som naň nechala svietit nocnu lampu….po minute mal kameň zase normalnu teplotu….ale neviem ci mu to nejako nemohlo ublizit( tomu kamenu-ruzenínu)……PROSÍM O POMOC!!!!ĎAKUJEM….

    Páči sa mi

  311. Ahoj veronika,myslím,že kamínku to neublížilo,jestli na něm není nic vidět,třeba prasklinky,nebo něco takového.Ale raději bych to příště nedělala,hlavně to prudké střídání teplot-mráz a potom hned to teplo z lampy.Mohl by popraskat.Nejlepší by asi bylo vybít ho na hematitu a nabít na křišťálu a nebo ho dát na noc na měsíční světlo,to by bylo určitě šetrnější.Ale neboj se,jestli na tvém kamínku není nic vidět,žádná změna,určitě mu to neublížilo… A k tomu nabíjení na počítači-dá se to,ale kamínek se musí položit na takovou tu “bedýnku”,ne k obrazovce,nebo na klávesnici…
    Krásný den Ti přeju a hodně radosti z kamínků… 🙂

    Páči sa mi

  312. veronika . Nasla som ti nieco o ruzenine.Nabija sa na dennom svetle. Na priamom slnku by vybledol.Cisti sa pod tecucov vodov.A mimochodom ja mam len 11 rokov.

    Páči sa mi

  313. Marie a viva……ďakujem obom…ale ako ho mám dať na mesačný svit keď neviem kde sa ten mesiac nachádza( Keď je zamračené)????alebo keď na naš dom nesieti mesiac???

    Páči sa mi

  314. Sofia…..na vysávanie nagatívnej energie s tela je najlepši ACHÁT!!!!!skús(te) ho nosiť ako náhrdelník( treba si zakúpiť kameň)…..

    Páči sa mi

  315. Veronika,když zrovna nesvítí měsíc,dá se růženín nabít na křišťálu,nebo ametystu,ale nevím,jestli je máš doma.To je moje oblíbená metoda,kterou se nedá nic pokazit ať už jde o jakýkoliv kamínek…

    Páči sa mi

  316. Ahojte vsetci, v prvom rade chcem podakovat za tuto super stranku, vela som sa dozvedela 🙂
    Hrozne by som vas chcela poprosit o pomoc. Som uplny novacik, pokial ide o liecive kamienky, vlastne len vcera v noci som pocitila nutkanie zadovazit si par kuskov, dnes som obehala obchody a par kamienkov som si kupila. Problem je ten, ze netusim, co su to za kamienky, kedze som sa nedivala na popis a nazvy a kamienky som vyberala uplne instinktivne. Najde sa niekto, komu by som mohla poslat fotky na mail? Su to iba 2 kusky, ktore neviem dost dobre identifikovat (hladala som na nete, mam predstavu, ale chcem si byt uplne ista). Bola by som vam velmi vdacna! Dakujem!

    Páči sa mi

  317. ahoj, M neviem ako sa voláš, ale mne prosím pošli tie fotky kameňov, ja ti poviem, čo sú to za kamienky… ak cítiš nejakú dobrú energiu z nich tak potom je to dobre… ale len pre budúcnosť: kým si kúpiš kameň, tak skús ho podržať v ruke a ak bude zo seba vyžarovať energiu, tak si ho kúp…. a ak chceš, aby som ti identifikovala tie kamene, tak mi napíš na e-mail: mailycruis6b@azet.sk pa 🙂

    Páči sa mi

  318. Ahoj,
    rada by som sa spytala ci mi vie niekto povedat co mozem nosit aj dva kamene naraz na krku…napriklad osm si teraz kupila bycie oko a lapis lazuri…mozem ich nosit spolu?dakujem za odpoved:)

    Páči sa mi

  319. Veronika,potom mě nenapadá jiná možnost,než vybít ho pod tekoucí vodou a nabít buďto na měsíčním světle přes noc a nebo možná chvilku na nepřímém slunečním světle,ale jen dopoledne,nebo navečer,protože růženín na slunci bledne.Když nesvítí zrovna měsíc,potom bych počkala až bude úplněk (ale není podmínkou,že měsíc musí být zrovna v úplňku,stačí,když prostě svítí) a nechala bych ho přes noc na měsíčním světle,třeba na okně na parapetu.No a nebo potom už jedině to nabíjení na počítači…

    Páči sa mi

  320. ahoj M tie dve zelene kamienky su zafíre lebo moja kamaratka ich ma tiez ale tie zvysne dve neviem identifikovat… opytam sa kamaratky a potom ti poviem… pa 🙂

    Páči sa mi

  321. ahoj,
    som tu novacik a mam (zatial) jednu otazku: mam budhisticky naramok tygrie oko, ktory nosim kazdy den uz asi rok. Jedna gulicka sa osuchala na ploche s priemerom 3-4mm a nevyzera to ako kamen ale ako nejaky kusok zeleza. Je to mozne? Pripada mi to divne ako sa moze osuchat iba jedna gulka. Ako mozem nabijat tento naramok a ako casto?

    Páči sa mi

  322. Prosím vás,víte někdo něco o kamenu Thulit???! Je docela drahý a není tak lehce k sehnání,ale zajímalo by mě k čemu je dobrý a jaké má léčivé vlastnosti…

    Páči sa mi

  323. Zdravím Helar a děkuji za super blog o kamínkách moc ráda ho navštěvuji. Prosím o radu. Koupila jsem si kouli z minerálu o kterém mi prodejce tvrdil, že je to zřejmě aventurín, mám pocit, že je to spíš nějaký achát..
    Díky moc za odpověď.
    Obrázek je na adrese

    Páči sa mi

  324. Dobry den,

    chcela by som sa spytat, ci existuje liecivy kamen aj pre babatka?? Mam mesacnu dcerku ( narodila sa 4. marca) a hladam pre nu kamen, ktory ju ochrani od neprijemnosti, sposobi proti uhranutie a odraza zlu energiu od ostatnych ludi…

    Dakujem za skoru odpoved.

    Katka

    Páči sa mi

  325. ahojte všetcia potrebujem poradiť…pozeral som už snáď všade ale ešte som sa nedopátrel k rozumnému vysvetleniu…
    mám pyramídu zo šungitu a druhú z krištálu…niak mi ale nerobí dobre ak ich mám pri hlave keď spím….sú vždy spou ako JAN JING..
    kde by bolo najvhodnejšie umiestniť ich aby vynikla ich potzitývna energia?

    Páči sa mi

  326. Dobry den (noc :D) , len dnes som nasla Vasu stranku a neviem sa odlepit od pocitaca mam hned niekolko otazok tak ak by ste mi mohli poradit budem velmi rada :). Som v znameni byka ale ak si dobre pamatam nikdy som si dako moc nevsimala kamene z mojho znamenia, len ku jednemu ma vzdy tahalo ked som uvidela aj kos plny kamenou. Hematit mi proste uz do detstva pripada daky “zazracny” proste iny ako vsetky ostatne ale raz pri jednom stanku s kamenmi ma predavajuci pan “upozornil” ze to ale nieje kamen z mojho znamenia tak som odisla naprázdno a az po rokoch ma sesternica zaviedla do jedneho maleho obchodiku kusok od michalskej brany a tam mi zase pani povedala ze nech sa netrapim znameniami ale ze nech si vyberem ten co mi hned padne do oka.. tak som dlho nerozmyslala a hned bol moj, mam ho doteraz ale teraz som sa docitala ze moze mat aj moc prehnane ucinky ktore je dobre tlmit ak som tomu spravne pochopila aj ked ja moj hematit nenosim stale len obcas ho vytiahnem, skumam , hladkam a proste hram sa :)). Takze prve co by ma zaujimalo je ci je lepsie riadit sa pri vybere skor instinktom alebo znamenim vo zverokruhu a ci by som si teda mala pri castejsom noseni hematitu zaobstarat daky iny doplnujuci kamen, no a teraz ta dolezitejsia vec … Moja mama je vazne chora, ma nador na mozgu a ako sprievodny jav choroby ma aj epilepsiu a aj ked odolava uz 6 rokou (je to neskutocne silna zenska ktoru len taka hocijaka choroba neporazi 🙂 chcela by som jej pomoct ako sa len da ale neviem ktore kamene su pre nu vhodne. Je v znameni vodnara a jej priatel jej uz davnejsie dal neusnice a nahrdelnik s tyrkysom ale pri nom som sa nedocitala ze by riesil aj taketo problemi. Dufam ze sa nesiel niekto kto to dociatal az sem :)) a ze mi pomozete… Dakujem

    Páči sa mi

  327. Prave som zistila ze som asi slepa lebo som az teraz nasla sirsi rozpis o tyrkyse a nasla som tam aj liecive ucinky 🙂 ale napriek tomu je este daky vhodny kamen pre moju mamu?

    Páči sa mi

  328. epilepsia – ametyst, zelený turmalín, čierny turmalín, smaragd, tyrkys, jantár, sugilit (nájdeš aj v sekcii “od účelu ku kameňu” ) a niekde som tuším čítal ževraj aj citrín.. ale niesom si istý ‘:/

    Páči sa mi

  329. Veľmi ďakujem ale mám ešte jednu trošku netradičnú otázku mám v priateloch jeného človiečika ktorý pracoval v bani na drahý opál priamo v dubníku a doniesol mi takú netradičnú vec stalaktit alebo to aspon má blízko k stalaktitu , nedával mi to s radostou 😀 vlastne prostredníctvom iného človeka som tento kusok dostal ja sa len chcem opýtat ci má stalaktit nejaké liečivé účinky 🙂 čudná možno trápna otázka ale veľmi by ma to zaujímalo za odpoveď ďakujem 8)

    Páči sa mi

  330. ahoj, prosim neviete ci ma polmesiac nejaky vyznam v magii? ci je niecoho symbolom (okrem islamu)? prosim mohli by ste mi odpovedat, rada by som si ho vytetovala pretoze sa mi paci.

    Páči sa mi

  331. polkruh (polmesiac ukončený priamkou) – túžba po jednote
    mesiac (polmesiac ukončený oblúčikom) – ženský aspekt (jin), intuícia, jemnosť, jasnovidnosť, empatia

    Páči sa mi

  332. ahojte,
    mohli yb ste mi prosim poradit, ake magicke vlastnosti, alebo ake vlastnosti ma tymian? Nasla osm si ho v lese, ekd som bola na bylinkach a jakosik mi “skocil”do ruky, ale na nete o nom neviem zohnat vela info.
    Diky 🙂

    Páči sa mi

  333. a este jednu otazku mam :
    videla osm v predchadzajucom prispevku ze lapis lazuli je kamenom bosorakoch, mozete mi tuto vetu prosim vysvetlit, ci som ju pochopila spravne? 🙂

    Páči sa mi

  334. AHoj, práve som nastupila na liečbu chemoterapiou,čaká ma ešte asi 5 dávok, cítim sa slabá, unavená. Viem že najviac robí psychika. som baran.. Vopred ďakujem za obpoveď.

    Páči sa mi

  335. Ahojte:), nedala by sa urobit tema, kde by sme posielali foto nasich kamienkov? mohlo by to byt fajn, pomohlo by to zaciatocnikom v urcovani a myslim ze vacsina znas by rada pochvalila a pokochala sa peknymi kuskami:) mohli by sme uvadzat aj odkial ho mame, cena, atd.
    :)pekny den vsetkym!

    Páči sa mi

  336. Ahojky, chcela by som sa spítať, že keď sa kamene čistia na daždi tak to ako??? mám ich dať do nejakej nádoby a nechať nech do nej nakvapká, alebo nejako ich zavesiť nech na ne prší? čítala som že sa niektoré majú očistiť a zároveň aj nabiť na daždi, ako dlho by som ich mala teda nechať na daždi aby sa očistili aj nabili?

    Páči sa mi

  337. claudia – aj ja som nad tým dnes rozmýšľala, keďže prší a čas čistenia kamienkov sa blíži… 🙂 Celkom sa mi páči myšlienka zavesenia, lebo v nádobke sa voda zbiera a v podstate tam stojí, kým nepretečie. Zavesenie alebo sitko, z ktorého voda hneď odteká, sa mi zdajú vhodnejšie.
    Čo sa týka nabíjania, deje sa počas búrky (nemusí ani pršať), dážď len čistí. Ak je búrka s dažďom, vybíjajú a nabíjajú sa zároveň. (Ono všetky tieto informácie sa nachádzajú na tomto blogu, len treba niekedy hľadať v komentároch alebo v zodpovedaných otázkach.)
    Ďalšia otázka je, ako dlho, podľa mňa stačí nejakých 10 – 15 minút. Ja mávam kamienky na parapete (byt na prízemí) a po tomto čase už začínam byť nervózna, že čo je s nimi, či ich vietor nesfúkol alebo niekto neukradol, a dám ich radšej dnu.

    Páči sa mi

  338. Okej a ďakujem veľmi pekne za odpoveď 🙂 a dnes ma napadla ešte jedna otázka : nosím na krku kyanit, amazonit a fluorit a na jednej ruke hematit a na druhe labradorit so sodalitom…. ale odkedy ich takto nosím začala som byť akásy nervóznejšia, chadná a výbušná, bolieva ma hlava a aj krk a horná časť chrbta a najradšej by som stále spala alebo premýšlala…. nič ma nenahnevalo aby som bola taká tak mám pocit že to može byť so zlých kombinácii kamienkov… čo si o tom myslíte???

    Páči sa mi

  339. ahoj Claudia, tie kamienky su v poriadku, len na kezdeho posobia inak. skus co s tebou urobi, ak by si si na seba dala ruzenin, adular a terbars kunzit. mozno si si vytvorila okolo seba stit a nic k tebe neprenikne. ale ani to dobre.

    Páči sa mi

  340. dobrý den, niekde som tu nasla, ze je mozne vam poslat fotky kamienkov a pozriete sa na to co to je. ja som sa tu uz nejaky cas hrabala a niektore som priradila, mozno bude nejaky aj dobre :), ale mam aj zopar takych, s kt. neviem pohnut. vraj vpravo je vas mail. ja netusim, kde ho mam hladat!!!!! poradte mi prosim
    vdaka

    Páči sa mi

  341. Áhoj helár…. tato stranka je uplne úžasna…. úplne ma pohltila a preto by som sa chcela opýtať aký kameň by sa mi hodil na vyčistenie mysle z minulého života aby sa mi zlé spomienky už nevracali a nemala by som ich stale na mysli, aby ma kôli tomu nič netrapilo už a nazaťažovalo vnútorne.. a neblokovalo mi to štastie ktoré mám. v laske….lebo ma tie spomienky tažia…chcem aby sa rozplynuli a ja by som na nich už nemyslela vôbec…. aby mi podporoval kamienok lasku ktorú maám a to štastei..a ako by som ten kamienok mala nosiť ako naramok alebo si ho niekde položiť?.. DAKUJEM TI HELAR za odpoved už vopred, velmi pomôžeš mojmu srdcu, životu a vnutru…

    Páči sa mi

  342. Dobrý deň,
    za pár dní mi idú trhať dva zuby naraz a chcela by som sa spýtať, či je nejaký kameň ktorý tlmí bolesť. Ak to pomôže, mám doma ametyst, hematit, aventurín(zelený) a karneol. Ďakujem za odpoveď.

    Páči sa mi

  343. a teraz som bezradný a potrebujem Vašu pomoc…vás všetkých…mám selenit a potrebujem o ňom niake obšírnejšie info…hlavne ako reaguje s vodou ale to asi nie…a ako sa prejavujú jeho účinky…pekne ďakujem…

    Páči sa mi

  344. Dobry vecer,
    potrebovala by som od vas par informacii ohladom zeleneho aventurinu. znamenim som ryba a aj ked viem, ze aventurin nie je “urceny” pre moje znamenie, v obchodiku som od neho nemohla otrhnut oci. velmi ma uputal a dufam, ze to je dolezitejsie nez nejake tabulky. neviem vsak ako sa ma spravne aventurin nabijat, takze vas velmi prosim o info…..
    p.s.: kupila som ho ako privesok na krk, mozem ho mat na sebe stale?
    vopred pekne dakujem (:

    Páči sa mi

  345. ahoj Mia,
    toto som vytiahla z tejto stranky, zo sekcie – od ucelu ku kamenu
    zuby – bolesti tyrkys, magnezit
    zuby – citlivé krčky tyrkys, ametyst, jantár

    Páči sa mi

  346. Dobry den helar,mate prosim vas nejaky mail na ktory by som vam mohol napisat?mam jednu vedecko/ezotericku dilemu..a hadam vy by ste mi vedeli zaujat stanovisko..teoreticky by mohol byt z toho aj nejaky clanok…
    nemam ziadne egoisticke prosby ohladne magie ani nechcem od vas na nieco navod 😀
    len je to trosku dlhsi text aj s prilohou
    dakujem

    Páči sa mi

  347. dobry den,kupil som si druzu krystalu. pred nabitim na slnku,radite umyvat kameny pod tecucou vodou,ale mne pani povedala odktorej mam krystal,aby som ho neumyval pretoze by sa mohol poskodit kamen na ktorom je ta druza.
    vraj mam pouzit vykoureni 🙂
    komu mam teraz verit, umyt/neumyt … vdaka za odpoved

    preco tu nepisete viac o krystale?

    Páči sa mi

  348. Jozef,zdá sa mi vysoko nepravdepodobné že by sa materská hornina z ktorej krištál rastie poškodila…skôr silný prúd vody ho môže poškodiť ale to by spôsobil tlak nie voda ako taká….ale ak sa ho bojíš namočiť je vhodné aj vykurovanie,prípadne ho nedávaj pod tečúcu vodu ale na noc ho vlož do misky s vodou….to určite neublíži…ja používam oboje a som spokojný aj ja aj kamienky…prípadne mesačný svit a taktiež búrka sú veľmi vhodné.

    Páči sa mi

  349. Ahojte,
    neviete mi poradit, co sa tyka naramkov z kamenov, ci pri kazdom umyvani ruk ich musim davat dole, alebo nie. Ci to nevadi, a ci ich v tom pripade netreba stale nabijat, alebo tak. Macam sa vo vode kazdu chvilu a asi by ma nebavilo stale ho skladat.
    Dakujem za prispevky.
    Pekny den…

    Páči sa mi

  350. Este jedna otazocka….
    Moze sa nosit v kombinacii so striebrom?
    Myslim tym, ze mam na jednej ruke naramok z kamenov a aj strieborne naramky.
    Dakujem

    Páči sa mi

  351. Ahoj 🙂 Chcela by som sa opytat na kristal , ktory je cierny. Moj priatel tvrdi ze je radioaktivny , lebo je z vysokej nadm. vysky. Mame doma asi taky 5 kg. a neviem ci ho mam brat , ako horsky (kedze je so Swajciarskych hor ) alebo ako skodlivy…. Dakujem 🙂

    Páči sa mi

  352. Ahoj 🙂 Este jedna otazocka .. Pozna niekto ucinok riecnych peral ? Mala som potrebu si ich zadovazit, ale neviem ci maju aj nejake ucinky na organizmus . PS: Su umelo pestovane ( sudim podla ceny 🙂 ) Dakujem

    Páči sa mi

  353. ano stačilo….ale teraz ho potrebuješ nabiť .vykurovanie čistí ..ak tu šlo o krištál myslím,je dobré ho dať na slnko a alebo aj na mesačný svit.

    Páči sa mi

  354. Ahoj, chcela by som sa spytat na nejake blizsie informacie ohladom čierneho ónyxu. Kupila som ho ako privesok a znamenin som ryba. Vopred pekne dakujem (:

    Páči sa mi

  355. Zdravím,
    v prvom rade chcem pochvalit tuto vyrobnu stranku, donedavna som vobec netusila ze nieco take existuje, ale ked som si vas tu nasla, velmi sa mi to cele zapacilo. =) Preto by som si chcela zaoptrit nejaky kamienok aj ja. Poradili by ste mi, ktory je premna vhodny? Neviem ci znamenie staci, ale som ryba( dost typicka,nerozhodna a hlbava =))). Dakujem vam krasne!

    Páči sa mi

  356. zdravim,
    rada by som sa opytala ohladom kamenov. mam lapis, ak ho dam na noc do zeme, mam ho po vytiahnuti dat nabit na slnko?
    a ak je burka, staci ho dakam zavesit a nechat ho nabijat na burke bez toho, aby som ho potom musela vystavovat slnku?

    Páči sa mi

  357. Zdravím všetkých,
    dostal sa ku mne dnes kamen,ktory vypada štrukturou hodne podobne ako ruzenin,alebo ametyst,ale je svetlo zelený.
    Poradí mi niekto prosím s urcenim co to je.
    Inak je to pekný kusok,ma okolo 400g.
    Vášen pre kamene prepukla u mna iba pred par dnami 🙂
    Vdaka za odpovede.

    Páči sa mi

  358. Rupa,
    na internete zvyknu predavat aj zeleny ametyst, neviem ci je pravy, alebo nejak tepelne upravovany, lebo ak sa nahreje ametyst, tak zozltne a predavju ho ako citrin. je uplne priesvitny? ak nie, tiez by som sa priklanala k avanturinu

    Páči sa mi

  359. Počula som, že liečivé kamene sa nesmú držať na kove, skle alebo plaste. Mám ich položené na parapete, aby na ne svietilo slnko. Mám to zmeniť?
    Na noc si dávam 1 kameň do skleneného pohára s vodou a ráno ju nalačno vypijem. Má vymeniť sklenený pohár za iný? Ak áno, z akého má byť materiálu? Ďakujem

    Páči sa mi

  360. Ahoj Sofi, ja mavam taktiez na parapete kamienky, nic by sa im nemalo stat, aj elixiry pijem z pohara (uplne normalneho, skleneneho). Dokonca pri televizii mam vo vaze naukladany kristal zasypany drtou z kamienkov a posobia mi ako taky generator proti smogu… aj privesky mam na striebre, ktore mi prenasa energiu kamenov na mna… Este som sa nikde nedocitala, ze by im sklo a pod. mohlo skodit… Ak si dlhodobo odkladas kamienky, tak sa im niekde na policke isto nic nestane, prave naopak budu posobit esteticky a este aj budu ucinkovat 😉

    Páči sa mi

  361. Ďakujem za rýchlu odpoveď. Vieš mi poradiť, aké je správne čistenie kameňov. Niekto tvrdí, že iba morskou soľou na celú noc. Iný, že stačí kuchynská soľ na 30 minút. Môže sa nabíjať iba na dennom svetle, ked mi do izby nesvieti slnko, alebo aj keď je spln či nov. Musí na kamene svietiť mesiac, alebo mi stačí vyložiť ich von aj bez mes. svetla? Ďakujem

    Páči sa mi

  362. Sofi, ak neovladas dokonale chemicke zlozenie kazdeho kamena, ktory vlastnis, tak cistenie rob len cistou tecucou vodou. kamienok do misky a nechat tiect tenky prud vody aspon 30 minut. Na ocistenie to staci.

    Páči sa mi

  363. Zdravim vsetkych,
    mohol by mi niekto prosim poradit ohladne stiepenia kamenov,mam tu par kilo vetsich kusov ruzoveho andskeho opalu,cerveneho jaspisu a zahnedy….chcem ich ponukat na predaj,ale vecsina z nich je dost velka a tym padom aj draha ,takze by som niektore z nich chcel trochu rozkuskovat…..tak ma napadlo,ze predtym,ako pojdem do garaze po kladivo sa radsej spytam …..vdaka za pripadne odpovede….Rupa

    Páči sa mi

  364. Rupa,
    az ma striaslo, ze ..do garaze po kladivo. Ale zas je jasne, ze kilove kusy kamena ti asi nik nekupi, a nechces ich radsej dat prerezat nejakemu odbornikovi laserom a ten prerezany kusok vylestit?

    Páči sa mi

  365. S tym kladivom to bolo samozrejme myslene ako vtip 🙂
    Problem je ,ze idem v sobotu na burzu do Příbramy….ja byvam odtial iba 150km…takze nemam vela casu,aby som niekde zhanal odbornika…ked mi nikto neporadi,alebo nedoporuci,ako to urobit doma,tak to necham tak a uvidíme…..akurat som sa vratil od potoka…vsetky som ich pekne vycistil….
    No a potom mam este maly problém s cenami…som fakt zaciatocník,zacal som sa o kamene zaujimat asi pred dvoma tyzdnami….potreboval by som rady od niekoho skuseneho,ale zase nechcem vsetko riesit tu na fore…keby bol niekto ochotny a ozval sa mi na mail,bolo by super….zatial vdaka….

    Páči sa mi

  366. Rupa,
    tu sme vacsinou fanusikovia, mozno trochu fanatici na kamienky, ale pochybujem ze ti tu niekto poradi. ved prebehni google, vies na kolkych strankach sa predavaju neopracovane kusky? a na burze si najprv obehni stanky a potom snad budes mudrejsi. Pojdes aj do Tisnova?

    Páči sa mi

  367. Kamienka,
    diky za rady…už som prebehol par webov,ale mudrejsi stejne nie som….tak dufam,ze priamo na burze sa to potom nejak vyvrbí…..obehnem stanky a porovnam ceny a mozno najdem i niekoho ochotného…a co sa tyka Tišnova,tak este nie som rozhodnutý….mam to 300km a musel by som ist s celou rodinou t.j. žena a dve male deti…musim to premysliet…..tiez zalezi,ako to dopadne v Příbramy….preco sa pýtaš…ty ideš? 🙂

    Páči sa mi

  368. Ahoj kamienka, prosim ta o radu ohlado hematitu a drti z neho, vybijam na nom kamienky, skoro kazdy den si vybijem dva, nie je to na neho vela? Mam celkom slusnu zasobu kamienkov a teraz robim celkovu ocistu. To iste sa tyka aj kristalu, kt. kamienky nabijam. Nepotrebuje hematit a kristal aj nejaky cas na nabratie energie? A este taka jedna otazocka, mam prislubeny orgonit, ktory ma v sebe kristal, daju sa nim nabijat kamienky? Velmi pekne dakujem za radu;)

    Páči sa mi

  369. tju ahoj,
    myslim, ze vybijat by si mala na hematitovej drti len jeden denne a ak vybijas cez noc, tak cez den nechaj hematit vydychnut, alebo naopak. Myslim ze to je na neho vela. podla mna aj kristal aj hematit tiez potrebuju cas na regeneraciu. Co sa tyka orgonitu, nemam ho, ale co viem, tak celkovo ocistuje vsetko okolo seba, tak by som ho uz asi nezatazovala nabijanim kamienkov. Vela stastia s kamienkami, nech ti prinasaju radost a uplne si ma navnadila a asi aj ja urobim ocistu v mojej zbierke ;-). pekny den

    Páči sa mi

  370. Zdravím,

    vykopal som vcera v Južných Čechach vetsie mnozstvo rauchquartzu,záhnědy-neviem ani ako sa to povie po slovensky 😦 nema nahodou niekto prakticku skusenost ako odstranit tie hrdzave skvrny,ktore sa na tomto kameni casto vyskytuju….a potom by som sa chcel spytat,ci je mozne tento kamen pouzivat na nabijanie ? Vdaka za odpovede….rupa

    Páči sa mi

  371. Rupa ahoj,
    no ty mas stastie. Asi si bol strasne depresivny a nervozny ked si nasiel zahnedu (spravne si to nazval), lebo ten kamen je okrem ineho aj na nervozitu a depku 😉
    hrdzave skvrny ak su na kameni tak skus kamen vycistit, vysusit a natriet detskym olejom, ak je v kameni, tak to ti neporadim, ale ved aj s tymi zelezitymi skrvrnami je pekny, nie? a nasiel si len bledo hnede, alebo aj tmavsie. Ak tmave, to sa vola morion – nadherny kusok drahokamovej odrody kremena. Kristal aj zahneda je odroda kremena SIO2, akurat zahneda ma okrem SIO2 aj hlinik, sodik a lithium. Takze v podstate zlozenim je ako kristal, ale asi by som na nom nenabijala kamene, to je poslanim kristalu a zahneda ma predsa len trosku ine mysticke vlastnosti aj jej brat kistal. Ako si vedel kde mas kopat?

    Páči sa mi

  372. Ahoj Kamienka,
    som momentalne v Českom meste Vodnany,kde navstevujem autoskolu….znamy u ktoreho byvam ma zobral na vylet na bicykli k jednemu zastrcenemu jazeru,kde predtym dolovali hlinu na tehly….on sa tam kupal a ja som snoril po brehu a nakoniec som na jednom miete objavil tu zahnedu,vrsok kamena trochu vykukoval zo zeme,tak som ho pracne vydoloval malym vreckovym nozikom…ten najvetsi kus ma asi okolo desat kilo a potom tam boli nejake mensie kusy,druhy den som sa tam vratil a vykopal dalsie,bol tam este jeden omnoho vetsi kus,ale ked som ho vykopaval,tak uz bol popraskany,takze som ho vybral po castiach a este tam velky kus zostal…dohromady som vydoloval asi cez 25 kg….inac tie kamene su skor svetlohnede…mam doma aj 3kg zahnedy z Madagaskaru a ta je podstatne tmavsia…tu “hrdzu” potom skusim nejak odstranit,predsa len by tie kamene boli krajsie….kamene som nevybijal pretoze uz boli v zemi,tak som ich len vycitil v jazere a potom nabil na mesacnom svetle….tak mam teraz dobru prevenciu proti depke 🙂 inak teraz byvam v Nemecku a chodim na Slovensko len na dovolenku raz do roka..tak potom ked buduci rok pojdem do Brezna ti mozem trebars nieco priniest a poslat ak budes chciet….a mam potom aj ine prebytky kamenov,ktore mozem ponuknut za dobre ceny…..rupa

    Páči sa mi

  373. Rupa,
    mas vazne stastie, ked si vyslovene nesiel hladat zahnedu a jednoducho si na nu narazil…neuveritelne. ja mam sice dost kamienkov v zbierke, ale len take male pipinky, nie som megaloman ako ty 🙂
    teraz ked bude burza v Tisnove sa chystam, ze si konecne kupim herkimer, ten by som moc chcela, nemas nahodou?? ale ak mas nafotene kamene mozes mi poslat fotky a ja to potom mozem poslat dalej ludom, len mi napis vzdy ku kazdemu cenu. moj email evazboraiova@post.sk

    Páči sa mi

  374. …omylom som vložila moju otázku medzi komentáre…chcela by som Vás poprosiť o odpovede, či je kameň, ktorý by ma chránil počas nepríjemného súdneho sporu, ktorý som ja nezačala a mám z neho obavy … a či je kameň, ktorý by ochraňoval poľovníkov,/ možno v minulosti lovcov? /…vopred ďakujem za odpoveď…

    Páči sa mi

  375. ahoj billie,
    posielam ti link na Helinu stranku kde su presne vypisane ake kamene treba na sudne spory – https://eprakone.wordpress.com/2007/01/23/kamene-pre-uspech-v-sudnych-sporoch/ co sa tyka ochranneho kamena pre polovnikov, tak to naozaj neviem, skor ma napadli ochranne kamene pre zvieratka pred polovnikmi 😉 sorry.

    karkajnozka,
    samozrejme ze mozes nosit viacej kamienkov na jednej retiazke a vobec nevadi ked sa dotykaju.

    Páči sa mi

  376. Ahoj Billie,
    nemyslim, ze bude nejaky kamen na ochranu pred zvieratami, pretoze ako kamene aj zvierata su sucastou prirody a zviera ta proste nechce ani ponizit, nie je zlomyselne, ani zle, ak ublizi je to len pre to, ze chrani svoje mlada, alebo je hladne, alebo sa jednoducho zlaklo. Neviem, ale podla mna taky kamen nie je. Vazeni diskutujuci, skuste sa niekto k tomu vyjadrit a mozno niekto bude vediet poradit.

    Páči sa mi

  377. Billie!možno by si mohla skúsiť pred čím presne by ten šutrík mal chrániť..a inak fakt že súhlasím s Kamienkou…nerád počujem slovo lov a podobne chúďatká zvieratká… 🙂
    ale ak silou mocou chceš,zameraj sa na univerzálne kamene ktoré nahradia všetky ostatné(heliotrop)

    Páči sa mi

  378. KAKRKAJNOZKA..môžeš aj nie…s princípu to nijako nevadí alôe existujú aj vínimky a tými sú minimálne labradorit a aj smaragd..ale všetko to nájdeš tu,len treba poriadne hľadať 🙂

    Páči sa mi

  379. Prosím,ví někdo,jaké vlastnosti a působení má kámen Axinit???! Nemůžu o něm nikde nic najít,tak pokud by někdo věděl,budu moc ráda za nějaké informace.Děkuji 🙂

    Páči sa mi

  380. Mineráli sa obyčajne vsádzajú do kovou zlata a striebra a nevadí im to. Ide len o to, aby sa ti s tým príveskom nešúchal a nepoškriabal sa. 😀

    Páči sa mi

  381. Marie ak vieš po nemecky našla som stránku o axinite,

    http://www.plattpartu.de/natur/st_axinit.htm
    http://home.arcor.de/minerale/edelsteine/daten/axinit.htm

    alebo si to prelož na internetovom prekladači…..inak zaujímavý kameň, obsahuje mangán, železo, magnezium, horčík, ale podľa toho sa aj delí na odrody a príslušné sfarbenia. Má krásne krištály, voľakedy ho považovali za hnedý turmalín je to silný a veľmi vzácny kameň-skvost. 😀

    Páči sa mi

  382. Kúpila som si sokolie (do zelena), tygrie (do hneda) a býčie oko (sfarbené do červena). Na internete som sa dočítala, že tygrie oko môže byť červené, modré… znamená to, že všetky oká sú tygrie, len sú inak sfarbené a tým pádom inak pomenované? Ďakujem
    Kryštál sa uvádza ako univer.kameň, ktorý čistí iné kamene, no v článku o čistení kameňov bol spomenutý len karneol, ak je položený pri ostatných kameňoch, nemusia sa vraj už čistiť, iba nabíjať. Čo mam pri čistení uprednostniť? Ďakujem.

    Páči sa mi

  383. Rada by som používala lapis proti zlobe od iných ľudí. Je v tomto prípade vhodnejšií náramok (som praváčka, ktorá ruka je lepšia?) alebo náhrdelík, či mám piť elixír? Ďakujem.

    Páči sa mi

  384. Soňa,

    modrasté Tigrie oko sa nazýva Sokolie oko a červené Tigrie oko Česi nazývajú Býčie oko, Nemci a Angličania “červené Tigrie oko”. Obe sú popísané v časti Kamene.

    Páči sa mi

  385. anitraM,
    mockrát Ti děkuji,udělala jsi mi velkou radost,hned se jdu na ty stránky podívat.
    Ještě jednou moc děkuji,o tomhle kamínku je opravdu těžké něco sehnat,o to víc mě ty odkazy potěšily.
    Krásný den a díky za pomoc a za snahu… 🙂 🙂

    Páči sa mi

  386. Ahojte, stala sa mi dosť zvláštna vec. V deň vystúpenia” veštenie” ktoré bolo len n srandu pri príležitosti určitého sviatku, mi po tom vystúpení- z prsteň zmizol zirkón. Neviem, do ničoho prudkého som z rukou nenarazila, a zrazu som zistil, že ho nemám. Mysíte, že nieč negatívne mi ho vzalo? To veštenie bolo len v dobrom a bársjaké vymysleniny ale po ňom- inak bolo to humorne spravené- sa mi od dvoch dostalo že toto chceli počuť a potom som bola smutná.

    Páči sa mi

  387. mrzelo ma veľmi keď ľudia sa bavili a ja som mala tiež dobrý pocit hneď nastalo vytriezvenie, bol som smutná, už som sa zvyšok večer nebavil ako pred tým a potom som si o hodinu po vystúpení zistila že mi ten zirkón na prsteni chýb. Zvláštna náhoda, myslím, že to súviselo s tým vystúpením a j opakujem, bolo to len pre srandu, nie nejaké skutočné veštenie, mala so scenár, to skutoční nemajú.

    Páči sa mi

  388. Ahojte, chcem sa spytat ci sa moze nosit sucasne naramok z lapisu a sagenit – (venusine vlasy)? Pracujem s ludmi a niektori byvaju velmi negativni, az agresivni… Ci som uplne mimo?

    Páči sa mi

  389. možno ešte kombinácia labradoritu s iným kameňom- ale to len z literatúry, ja mám teraz labradorit v kombinácii s ametystom a nejak necítim, že by to bol problém
    v literatúre sa inak píše o disarmónii- duševnej- vtedy by sa nemal spoločne nosiť diamant a perly.
    Inak všeobecne jeden kameň podporuje účinky druého kameňa- diamant a krištáľ asi najviac

    Páči sa mi

  390. možno ešte kombinácia labradoritu s iným kameňom- ale to len z literatúry, ja mám teraz labradorit v kombinácii s ametystom a nejak necítim, že by to bol problém
    v literatúre sa inak píše o disharmónii- duševnej- vtedy by sa nemal spoločne nosiť diamant a perly.
    Inak všeobecne jeden kameň podporuje účinky druého kameňa- diamant a krištáľ asi najviac

    Páči sa mi

  391. kupila som privesok sagenit a naramok na ruku z drobuckych lapisov. Nemam zatial skusenosti s kamenmi tak skusim odsledovat ci mi kamienky v praci pomozu. Je dobre striedat? Napriklad rano sa zobudim v vezmem so sebou lapis a dalsi den sa mi zapaci labradorit? Ci je lepse dat jednemu kamienku viac casu? Dakujem

    Páči sa mi

  392. no, podľa toho, ktorý páve potrebuješ. Určitý čas môžeš potrebovať jeden kameň na liečenie niečoho, niektorý kameň budeš nosiť kratšie, niektorý dlhšie. Ja ich mením intuitívne, zacítim, že by bolo dobré zmeniť- ja nosím prívesky na retiazke. Niekedy nosím aj rok ten istý, niekedy ich po mesiaci mením. Mám ich dosť, ten ktorý potrebujem, si dám. Niekedy som si kamene menila aj každý deň, ale nestíham, takže mám väčšinou dlhšie. Aj by bolo asi lepšie nechať kamienku dostatok času ,aby mohol niečo liečiť.

    Páči sa mi

  393. Dnes som s kúpila energetický náramok (budhov) a predavačka ma uistila, že náramok si nemusím vyberať podľa znamenia v zverokruhu ale podľa toho čo by som si priala alebo potrebovala …
    Pozrela som veľa stránok na internete a všade sa píše, že kryštál ako budhov náramok, ktorým mi odporučila nepatrí ku môjmu znameniu tak teraz neviem či by som ho mala nosiť aby som si nespôsobila opačný účinok ako od neho očakávam?
    Prosím o radu. P.S som v znamení Váhy. Ďakujem

    Páči sa mi

  394. Hezký den všem…
    Prosím,mohl by mi někdo poradit? Nejlépe Helar. Nejsem si jistá u dvou kamínků,co jsou vlastně zač.Ten první připomíná nejvíc asi Dumortierit,ale je na něm ještě i taková rezavo-hnědá barva a celkově se od Dumortieritu trošku odlišuje,ale asi nejvíc se podobá právě jemu.Tady je vyfocený z obou dvou stran:


    Ten druhý prodávali jako Ametyst v křemeni,ale ten křemen má takovou trošku nazelenalou barvu a proto mě napadlo,jestli by to nemohl být třeba Ametyst s Prasiolitem,takže vlastně Zambezit,nebo Amegrín.Nevypadá sice úplně tak,jako ten,co je tady vyfocený na stránkách,ale docela mi ho připomíná.No a Prasiolit je vlastně zelený křemen,takže třeba by to opravdu mohl být on.
    Tady je foto:

    Kdyby měl někdo něco podobného,nebo by dokázal poznat,co je to za kamínky,budu moc ráda,když se ozve,děkuji :-).

    Páči sa mi

  395. Fú, vystihla si môj problém, ja mám dvoch “energetických upírov” vo svojom živote (pozri komentár z dňa 17.2.2007) a mam ich veľmi rada. No včul aký kameň na nich, aby som to prežila v šťastí. Nanešťastie som veľmi precitlivelá a z času načas vťahovačná. Potrebovala by som ich neustále výčitky brať jedným uchom dnu druhým von.

    Páči sa mi

  396. ahojte,
    pred par dnami osm si kupila privesok krystalu. Rada by som sa opytala ci ho amm cistit a ako ( niekde som sa docitala ze ano inde ze sa cisti sam.)
    a rada by som sa dozvedela, ci ma aj moj kamienok nejake magicke vlastnosti, ak ano, ake? dakuejm

    Páči sa mi

  397. ahojte 🙂
    našla som túto stránku náhodou. je perfektná ale mám pocit, že sa strácam 😦 chcem vás teda poprosiť… chcela by som kameň pre svojho ocina… je cukrovkár a neviem kedy sa z neho stal silný introvert… 😦 najlepšie by bolo keby sa na tieto jeho problémy našiel jeden kameň… dnes som kúpila ametyst, ale začínam pochybovať o správnosti svojej kúpy… dokonca je prasknutý 😦 veľmi pekne ďakujem za odpoveď 🙂

    Páči sa mi

  398. ahojte!
    s kamenmi nemam velke skusenosti, ale v knihkupectve ma zaujal taky stojan s kamenmi a do oka mi skocil tiez krystal. Predtym som si precitala par clankov, ze kamene treba ocistit s nabit (teraz uz viem, ze krystal netreba) ale ked osm ho ocistila a dala na krk, pocitila som take nieco zvlastne. Miesto na ktorom lezal.(hrud) ma zacala tak trochu palit. Co to moe byt?
    Dakuejm za odpoved.

    Páči sa mi

  399. tju,
    nastastie je horuci, a je to prijemne, bo je to take nezvycajne.. nic take som este nepocitila a to uz mam zopar tych kamienkov 🙂
    akoze ako pomaha? ako lieci? odburava negativnu energiu? alebo ako si ty myslela?

    Páči sa mi

  400. Dobrý deň,

    bola by som veľmi rada, ak by ste mi poradili aký liečivý kameň je pre mňa vhodný. Som narodená v znamení panny, mám problémy s chrbticou, často ma bolí hlava, som veľmi citlivá, náladová, chýba mi sebavedomie… Som optimista, vraj zo mňa vyžaruje pozitívna energia, rada sa smejem, avšak vo veciach lásky nemám šťastie. Môj partner je v znamení býka, je veľmi opatrný, častokrát náladový, nevšímavý, citlivý a ľahko sa urazí. Viete mi poradiť aký liečivý kameň by mi mohol pomôcť pri mojich problémoch a vo veciach partnerstva?

    Páči sa mi

  401. Dobry den ja by som sa chcela spytat….

    Jednemu mojmu priatelovi by som chcela darovat kamen. Ma choreho brata, presnu chorobu neviem a nechcem ani velmi zistovat, aby si nic zle nepomyslel.
    Neviem ci je to obrna, alebo nejaky iny syndrom, ktory mu brzdi rast aj aj vsetko okolo toho. Ale potrebovala by som im to darovat tak, po 1 aby na to neprisiel, a aby zaroven aj tomu jeho bratovi pomahal. Ktory by bol taky najidealnejsi? dakujem 🙂

    Páči sa mi

  402. Ahoj, nakolko som to tu nenasiel stem sa spitat aky je vhodny kamen na posilnenie alebo aj na ´´ nakopnutie ´´ psychickych vlastnosti ? myslim tym hlavne telekinezu

    Páči sa mi

  403. 🙂 Kameň zvaný “tvrdý tréning”… 🙂 Kamene miesto teba robotu neurobia. Všetky kamene na zlepšenie psychických schopností (tmavomodré, fialové, horský krištáľ) môžu trochu “vylepšiť” tvoju vibráciu, ale tréningu sa nevyhneš.

    Páči sa mi

  404. Jarmila,
    na celkove ukludne nie je dobry ametyst, lapis lazuli, a turmalin a na harmoniu je tiez ametyst, rodochrozit a myslim ze onyx, chod do sekcie – od ucelu ku kamenu, tam to vsetko je.

    Páči sa mi

  405. Dobry den ja by som sa rada spytala kupila som si kamene Zlaty kamen a Karneol a rada by som sa o ne postarala o nabitie a cistenie,ale neviem ako kazdy tu pise inak tak prosim o radu…a aj ich chcem nosit spolu na ruke ale pocula som ,ze by sa mal nosit ina na lavej ruke je to tak????a mozu sa vobec spolu nosit ?Ale mam este jednu prosbicku ja teraz chudnem a rada by som vedela ako sa vola kamen na take veci ???
    DAKUJEEM KRASNE ZA Informacie .
    🙂

    Páči sa mi

  406. billie,
    pieskovec je stvrdnuty piesok, v ktorom prevláda kremeň, vyskytuje sa aj živec, kalcit, sľudy, a v mladších pieskovcoch aj opál a chalcedón. Farba býva rôzna, no najčastejšie sú to odtiene žltej, červená (indikuje prítomnosť oxidov železa),hneda.(wikipedia) Takze treba zistit co prevlada a po tej linii ist.

    Páči sa mi

  407. Ahoj, som rada, že som objavila túto zaujímavú stránku, zatiaľ som ju celú neprelúskala. Chcela by som sa opýtať, či je v poriadku nosiť naraz prsteň so slnečným kameňom a s mesačným kameňom. Ďakujem za odpoveď.

    Páči sa mi

  408. Dobry den chcela by som sa spytat ci modry achat a modry quartz je to to iste alebo su to dva rozdielne kamene.Viete mi niekto poradit????
    prajem Helar a vsetkym krasne sviatky…….

    Páči sa mi

  409. Bibiana,
    ved Helar to tu na stranke ma – https://eprakone.wordpress.com/2007/10/13/rodolit-most-k-vyssim-energiam/
    Andrea,
    modry achat a modry kristal su dva rozne kamene, akurat modra farba nie je pre achat ani pre kristal prirodzena, cize su umelo dofarbene. Achaty uplne bezne dofarbuju, cyklamenovo, na modro, barsjak. kristal som uz tiez videla farbeny, kristal cize quartz ma byt priesvitny. Ak je modry je to mozno akvamarin, angelit… patraj
    Patricia,
    samozrejme ze je to v poriadku, tie kamienky sa nebiju, takze v pohode nos dalej spolu

    Páči sa mi

  410. Andrea , este ma napadlo, ze ak je ten achat bledomodry, tak je to achat – chalcedon. Pri tych achatoch som sa zle vyjadrila, myslela som tie syte farby a vacsinou je to vidiet aj volnym okom. pekny den

    Páči sa mi

  411. Ahoj Kamienka,takze angelit ani chalcedon to nie je,poznam ich pretoze ich mam doma , ten modry kristal vyzera podobne ako ametyst len je modry-myslim tym to vnutro tie krystaliky a co sa tyka modreho achatu tak neviem ci je dofarbeny ale je krasny,mrkni cez google obrazky obidva kamene.

    Páči sa mi

  412. Krásny deň prajem 🙂
    Aj ja musím pochváliť Vašu stránku, množstvo informácií o mineráloch ma úplne uchvátilo. Ani neviem ako som sa k tomu dostala, ale posledných pár dní sa nezaoberám ničím iným, len kameňmi a už niekoľko nocí sa mi o nich vkuse sníva 😀 ..asi mám zdedený záujem o geológiu po starom otcovi, ktorý bol banským geológom. Síce o tom nevie, lebo nás opustil, ale nechal u starej mamy peknú zbierku kameňov, z ktorej som si zopár exemplárov doniesla domov, len si s niektorými neviem poradiť. Tak som sa chcela spýtať, či by mi ich niekto z Vás znalcov pomohol učiť? =)) pošlem aj fotorgafie, len povedzte kam. Tak ak bude niekto ochotný, vopred ďakujem =)

    Páči sa mi

  413. Zdravim Vás.
    Rada by som sa Vás opýtala, či by ste mi nemohli niečo povedat o zelenom avanturine- nenašla som u ňom žiadne info.. Len tak pre vlastnu zvedavost.- Dostrala som od kamaratky naramok zeleneho avanturinu, pretože ona ho nenosila… Ale posledne dni, ako ho nosim sa mi nejako lepi smola na päty.. Myslite že mám len také obdobie, alebo mi ten kameň škodí, a ja by osm ho nemala nosit? Pri dotyku s nim mi nieje neprijemny- naopak jeho zelena farba sa mi velmi paci. Dakujem pekne ze odpovedat.
    Pozdravujem.

    Páči sa mi

  414. Dakujem velmi pekne za info.
    Co sa tyka toho nabitia. Prave to ma zarazilo, ze som ho ocistila, a vybila ale smola sa mi lepi na päty jedna radost.. mozno mam len zly tyzden..

    Páči sa mi

  415. Ahojte, aj ja by som mala na vas jednu otázocku. Kamene by sme si mali kupovat samy, alebo ich mozme dostat ako dar od priatelov. Nebude to mat na nas potom opacny ucinok?(AK ich dostaneme)
    Dakujem

    Páči sa mi

  416. dobry den,
    mala by som na Vás taku mlaicku otazocku: pred cca 2ma mesiacmi som si kupila v knihkupectve krystal. Ocistila som ho (hoci viem, ze to nnieje nutne) a pravidelne som ho nosila. Mozno to znie blaznivo, ale citila som, ako ma ocistuje. Pred 2ma tyzdnami ked som si ho davala dole z krku, mi spadol na zem, a rozlomil sa. Jednu polovicku som si nechala, druhu neviem najst doteraz 😀 Ale nejako sa mi fakt prilepila smola na paty. Moja otazka spociva v tom: mam si kupit novy krystal (osobne ho fakt zboznujem) alebo mam nosit tu polovicku t toho co mi ostalo,alebo ho mam vyhodit?
    Dakujem za odpoved,
    Sofia.

    Páči sa mi

  417. zdravim, mam este jednu otazocku. Mam starozitny stieborny prsten s onyxom. Nevadi ak som ho nabila vcera na mesacnom svetle (citala som, ze onyx by sa mal na slnku)
    Dakujem

    Páči sa mi

  418. ahojte, tiez by som mala otazocku.. dostala som od kamaratky avanturinovy naramok, pretoze ja mam rada kamienky a ona nie, ta ze mi ho da.. ale odvtedy sa mi lepi smola na pety.. tak som ho vlozila do miskyy s vodou aby som ho neutralizovala.. mala by som jej ho vratit? to je az nepredstavitelne ake mam nestastie 😀 :/

    Páči sa mi

  419. Ahoj Elinkalinka,

    Alabaster, alebo tiež selenit…toto som našiel na českom webe :
    Léčebné užití: dodává tělu velké množství energie, rovná páteř a léčí její problémy, neutralizuje působení volných radikálů v těle a škodlivé účinky amalgámových zubních výplní. Podporuje kojící matky.
    Užití: energie, smíření, klid
    Vlastnosti: náleží receptivní energii, planetě Měsíc, elementu vody.
    Jedná se o velmi silný krystal, výborný pro duchovní práci. Otevírá korunní čakru, podporuje telepatii, komunikaci s anděli a duchovními průvodci. Udržuje klid a mír. Učí nás, jak co nejlépe řešit problémy, umožňuje proniknout k jádru věcí a uklidnit zmatek v duši.

    O starostlivosti o selenit som sa dočítal zase na německom webe, že stačí raz za mesiac nechat v miske s vodou, kde sa očistí,vybije aj nabije,tiež sa tam spomína nabíjanie krištálom.
    Mimochodom mam doma selenitové krystaly až do velikosti 10 kg,gule a srdce…okrem toho 60 druhov iných kamenov,prevažne prírodných a pár gulí a srdcí..všetko za super ceny lus poštovné z Čiech,keby niekto mal záujem :rupavilasa.kks@gmail.com majte sa pekne Rupa

    Páči sa mi

  420. elinkalinka, len preboha nedavaj selenit do vody!!!!!!! Rupa, na tej nemeckej stranke sa mylia. vo vode sa selenit rozpusta! selenit vybit na hematite a nabit na kristali, alebo na mesacnom svite. a ak aj nedopatrenim sa dostane do kontaktu s vodou, hned dat vysusit a modlit sa aby sa nerozpadol.

    Páči sa mi

  421. Tiež sa mi to zdalo trochu čudné 🙂 ale nič iné som nenašiel…inak ja bežne umývam selenit vo vode a zatial sa mu nič nestalo….ale ja ho tam mám iba chvílku….

    Páči sa mi

  422. Ahojte chcela by som sa spýtať ako sa dá rozoznať pravý liečivý kameň od nepravého? Idem si akurat kupit niekolko druhov kamenov a preto by som rada vedela ci su pravé da sa to nejak spoznat?

    Aka je skutočná hodnota tychto kamenov. Co viac zodpoveda pravej cene Krystal velkosti 3 cm za 5 eur alebo krystal tej velkosti za 80 centov? Pytam sa preto ze ci nedam peniaze za napodobeninu alebo ci to iny predavajuci tak predrazuju…dakujem

    Páči sa mi

  423. tie neopracovane su silnejsie a aj drahsie ako trombovane – upravene. A tie falosne napr podla farby. citrin tepelne upravuju z ametystu, preto ma odlisnu farbu..

    Páči sa mi

  424. Takze ked som si objednala surov citrin velkosti 7×5 za 6 eur alebo krystal tiez surovy špic za 4 eura moze to byt prave? Objdednala som si to na aukcii a ten pan co to predava mi vravel ze sa nemam bat, ze on este nevidel umely ametist alebo citrin.Samozrejme mam aj trombovane ale objednala som si aj surove tie chcem mat hlavne v byte. No ked mi pridu tak dam vediet. diky a ozaj kde by som zohnala nejaku krabicku na uskladnenie kamienkov?
    PS: super stranka

    Páči sa mi

  425. zaujal mě dotaz od Anny -pomoc při hubnutí pomoci rubínu
    dá se rubín jako letkvar použit a jaký je postup.Mám taky pěkných pár kil navíc.
    díky Jana

    Páči sa mi

  426. ahojte, včera som si objednala dve knihy Krystaly a drahokami a Liečiva sila mineralov. Poznate tieto knihy? neviete ci su dobre? Chcem sa o kamenoch ich sile dozvediet co najviac.

    Páči sa mi

  427. veronika,
    urcite su to dobre knihy, ja mam doma hodne knih, vseky sa volaju dako podobne, tak neviem, ci ich aj nemam, a vsetky su super. a moc dobra kniha je aj – kameny od A do Z od Judy Hallovej

    Páči sa mi

  428. Ahojte. Velmi rada by som chcela vediet , ci kamienku uskodi , ked ho do ruky chití niekto cudzí a pri tom je uz moj. Niekde som citala , ze ano ale nevie , ci je to pravda. Prosim pomozte. Dakujem

    Páči sa mi

  429. podla mna urcite, lebo on ak je naladeny na teba je s tebou spojeny. a ked ho niekto iny chyti má inu energiu aj pocity ten kamienok to moze pocitovat ako zradu. ze ho jeho majitel opustil a neciti sa dobre ked je s niekym inym. pokial si na neho nebola naladena tak to mas ako keby ho kupis v obchode a niekomu ho podarujes. vtedy nie je medzi vami ziadne puto. najskor ho treba ocistit, nabit a spriatelit sa s nim. Vezmi si to na priklade dietata. mas male babo a ono je naviazane na teba ale potrebujes nieco urobit a das ho na ruky cudziemu cloveku (cudziemu pre neho)tiez je mu do placu, lebo sa boji ze ho nechces.tak to aspon vnimam ja . Kamienky beriem ako clenov rodiny. a mam ich velmi rada. Muzovi som dala jeden krystal a tí su teraz partaci jak hrom. nechytam sa ho lebo su kamarati a nechcem im kazit to priatelstvo

    Páči sa mi

  430. diki veronika , len by som rada vedela , ci je to take hrozne , ked sa ho chytila moja teta. je starsia a tak zle vidi chcela so ho proste obzriet lebo je to fakt uchvatny kamienok. mala ho v rukach len par sekund. to ten kamienok treba uplne restartnut? 😦

    Páči sa mi

  431. tomu kamenu to isto neuskodilo, staci ho ocistit pod vodou, dat vybit na hematitovu drt a dat nabit na mesacny svetlo. Inak kamene sa zvyknu poziciavat aj na liecenie tazkych chorob, su v poriadku, ked sa potom opat vybiju a nabiju, takze nebojte sa…

    Páči sa mi

  432. ahojte,chcela by som sa oyptat,kde by som vedela zohnat rose aqua aura (akvamarin ružovo-modry) nie vo velmi obrusenom stave,len tak,aby sa dal zachytit na prsten.velmi pekne dakujem za odpoved,neviem si uz rady 😦

    Páči sa mi

Povedz svoj názor