Dve mačky pri mne

V októbri do môjho života prišla Cica. Písala som o tom. V decembri z neho zmizla. Denne som ju púšťala von, ak nebolo škaredé počasie, a jedného dňa sa proste nevrátila… Keď som jej v to ráno otvárala dvere do záhrady, vedela som, že sa nevráti. Neviem, ako; proste som to vedela. Celý deň som sa tvárila, že si to nepripustím, ale pamätám si na tú istotu, s ktorou som cítila, že Cica ide preč.

Po asi týždni mi chýbala tak strašne, že som si domov doniesla Lassitera. A po pár dňoch života s Lassiterom som zistila, že mi šibe. Zistila som, že mám v dome dve mačky – jednu z mäsa a kostí a druhú “neviditeľnú”.

Prejavuje sa to všelijako. Lassiter je mňaukoš. Ale niekedy, keď on mňauká, počujem ešte slabší mňaukot niekde nablízku. Dostala som sa dokonca tak ďaleko, že som si myslela, že to sa hlási Cica, ktorá sa vracia… a vyložila som von najprv mäsko a potom mliečko. Pri mäsku som mala pocit, že sa miska trošku pohla a že niekto z neho odžral; pri mliečku, Cicinej obľúbenej potrave, sa ho nikto ani nedotkol.

Potom asi o deň sme boli v kuchyni, umývala som riad a mala som pocit, že sa mi Lassiter otiera o nohy. Ešte som sa mu prihovorila a pozrela som nadol – a Lassitera nikde… 😦 Bol v izbe a naháňal svoju myšičku.

To už som si povedala, že mi šibe. Ale najostrejšie sa to prejavilo pred dvoma dňami: sedím pri počítači, Lassiter mi spí na kolenách, hladkám ho a a odrazu na nohe cítim, ako sa mi tam obšmieta mačka… A do toho počujem slabé zamňaukanie.

😦 Bojím sa, že Cica sa už nikdy nevráti.

20 thoughts on “Dve mačky pri mne

  1. Ja som pred niekoľkými dňami zažila zvláštne stretnutie. Vracala som sa od kamarátky po polnoci domov a prechádzala som vlastnou nočnou morou. Rozdiel bol v tom, že som sa nebála. Celé mesto bolo vyľudnené, nestretla som ani nohu, iba psy po celom meste zavýjali a okolie mi vracalo ozvenu mojich opätkov. Keď som sa blížila domov, k stĺpu, napravo od vchodových dverí prišla čierna mačka. Blyslo mi hlavou, že nemám v kabelke žiadnu kapsičku (nosím ich pre prípad, že naďabím na vyhladovaného tuláčika). Mačka sa na mňa pozrela a z očí jej vystrelili oranžové blesky, pritom za chrbtom mi nesvietilo žiadne svetlo. Pohľadom ma odprevadila až do vchodu ako strážca 😀 Milujem mačičky.

    Páči sa mi

  2. Veď sa neboj, že sa nevráti, lebo sa to stane. A to predsa nechceš. Teš sa, že sa vráti a hotovo 🙂 Mnoooo, a ak by sa predsa nevrátila, počuješ ju, cítiš…takže je všetko OK, hm? 😉 🙂

    Páči sa mi

  3. Ahoj,
    dnes sa mi snívalo, že som ležala s mojim kocúrom vo vode a hovoril mi, že ho niečo trápi.Viem,že som cítila z neho veľký smútok. Keď som čítala tento článok, tak som si na to spomenula. Tvojej mačičky mi je ľúto, možno sa prišla rozlúčiť a zistila, že sa jej nechce ísť preč.

    Páči sa mi

  4. Posledné zážitky: umývam riad, chcem odstúpiť a mám pocit, že do niečoho zakopnem. Pozriem nadol. Nikde nič, ale napriek tomu cítim, ako ma niečo drží za špicu pravej nohy a nedovoľuje mi stúpiť na zem. 😕 A potom si ľahnem spať, Lassiter na kresle vedľa mňa a cítim, ako niečo vyskočí na posteľ pri mojich nohách a uloží sa tam spať. (To už som ani nezažínala, len som pohladkala Lassitera, povedala som “dobrú noc, Cica, máme ťa radi” a šla som spať. Niekedy chodí po posteli, niekedy nie, ešte som nevypozorovala, od čoho to závisí.)

    Jo… a minule to mňaukanie začul už aj Lassiter! Musela som ho hooodne ukľudňovať… Nechcem, aby sa začal báť. 🙂 Neviem ju pustiť; časť z nej zostala vo mne a časť zo mňa zostala v nej, ešte stále sa prepínam do “mačacích” stavov. Tak som poprosila anjelov, nech to dotiahnu do konca miesto mňa. Nejako sa zasa šišmú. 😉

    Páči sa mi

    • Hm skús ho zavolať, sadnúť si a meditovať alebo čo ja viem čo a skús ho požiadať či by neodišiel alebo prípadne aby by ti dal znamenie prečo pri tebe stále zostáva…požiadať ho o odchod ?

      Páči sa mi

    • Skus to vyriesit samanskou (alebo vnutornou) cestou (teda ak to chces riesit) – moja osvedcena technika je ist na cistinku obkolesenu stromami, ktore zaroven vytvaraju hranicu tvojho priestoru. Poobzeraj sa okolo teba, po celej cistinke, v zemi, vo vackoch, jednoducho vsade, ci tam nieco nenajdes. Precit, ci to patri naozaj tebe. Trik je v tom, ze hladas nieco tvoje, co ti ale nepatri. Ak to najdes, pozvi si tam danu dusu a spytaj sa jej, ci tu najdenu vec prijme od teba a ak nie, za akych podmienok by ju prijala.
      Tuto techniku mozes spravit aj v “tvojom dome” alebo inej rovine tvojho vnutra. Ak chces, mozme sa stretnut a mozem ta sprevadzat.

      Páči sa mi

  5. Ľudia, pokračuje to… Cica sa vrátila – ale tá “iná” mačka pri mne zostáva aj naďalej!

    Minule som ju večer kútikom oka aj zahliadla. Je to veľká čierna mačka a nemá oči (alebo som aspoň žiadne nevidela, čo nemusí nič znamenať, pretože išla izbou odo mňa, takže som najlepšie videla jej zadok, ale keď otočila ku mne hlavu a pozrela na mňa, tak nijaké oči vidno nebolo). A len tak mi napadlo, že to je kocúr. Kedy-tedy cítim jeho dotyk na nohe a niekedy chodí po posteli, hoci mačky spia každá na svojej deke. A pred pár minútami pri mne niečo mňauklo – hlasno, jasne, vysoko. No a Lassiterko v tom okamihu mňaukal o poschodie nižšie a Cica spala za rohom a bola ticho.

    🙂 Začína to byť parádna haluz. Niekde na ceste na mňa ešte čaká veľká (a asi aj stará) slepá čierna mačka. Teda, kocúr. 🙂

    Páči sa mi

    • To môže mať viac vysvetlení… ak je pravda, že sa mačka najlepšie pohybuje medzi svetmi, tak to môže byť tvoj pomocník, alebo aj sprevádzačka duše… ale moja odpoveď č. 1 je, že si si ju sama zhmotnila, kým bola Cica nezvestná. Ak je tak, tvoja sila sa zväčšuje 😆

      Páči sa mi

      • 🙂 Až dnes. (Nenapadlo mi to. 😕 ) Je to mačka, skutočná, len nebude slepá, ale teraz ešte nemá oči, pretože to, čo vidím, nie je skutočná mačka. (Alebo tak nejak.) Príde v budúcnosti, nemám ju hľadať, dostaví sa sama. A môžem sa na ňu tešiť. (Lenže to mi odporúčal aj vtedy, keď som si šla po svoje posledné popapuli, takže by som to brala s celkom maličkou “anjelskou” rezervou… 😆 )

        Páči sa mi

      • Ty kokso , ten Gabriel je drsnak jak moj tato zamladi :D. Ten mi tiez ako decku odporucil nech si skusim kuzlo ako sa da zhasnut sviecka prstami a zabudol mi prezradit ze prsty treba najskor naslinit 😀

        Páči sa mi

  6. Čauťe chcel by som sa opítať dnes keď som išiel z prace za dveramy vidim mačku , zrazu idem z prace po vedlajšim chodniku čo chodivam z prace vidim ako jedna teta nesie mačku a nakoniec dojďem domov a len tak sa pozrem z okna a pred kostolom na travniku zase mačka tie dve boly čierno bielie. Alebo ešte ked bol ten krvavý mesiac rano som isiel na autobus do prace a pri praci na druhej strane sedela čierna mačka .Len sa chcem spítať či to môže byť nejaké znamenie keď vidim mačky kďe sa pohnem.

    Páči sa mi

Povedz svoj názor